| | |

Raparperi-valkosuklaakakku

Raparperi-valkosuklaakakku

Resepti on alun perin suunniteltu Unelmien Talo & Koti -lehteen

Tämä kakku Raparperi-Valkosuklaakakku on kuin unelma. Suunnittelin sen alkukesän juhliin ja resepti julkaistiin leivontapalstallani Unelmien Talo & Koti -lehdessä. Te sekositte tästä vähintään yhtä paljon kuin minäkin, siksi siis muistutan kakusta myös täällä blogin puolella vielä heinäkuussa. Raparperia löytyy yhä, mutta se alkaa olla hiukan puista. Tällä hetkellä korvaisin osan raparperista mansikalla. Tähän kakkuun voit toki käyttää myös pakastettua raparperia.

Kakun idea tuli minulle suussa sulavasta raparperikeikauksesta. Ihana karamellisoitunut pinta syntyy raparperista ja valkosuklaasta tämän kakun kakkupohjaan. Makuelämystä hivelee kuohkea valkosuklaakreemi. Kakkupohja on ihanan mehevää, raparperi kirpeää, kreemi makeaa, valkosuklaasta tehdyt koristeet rapsakoita, kaikki on siis kohdillaan. Tämä on ehdottomasti yksi herkullisimmista kakuista mitä olen tehnyt!

Raparperi-valkosuklaakakku

Raparperi-valkosuklaakakku

noin 8 hlö

Ohje löytyy kokonaisuudessaan täältä

Ensin kannattaa valmistaa kakkuun tuleva raparperihilloke, jotta se ehtii jäähtyä. Jos hilloa jää yli, herkuttele se aamupuuron tai lettujen kanssa. Kreemin tekisin juuri ennen kuorrutusta, jotta se on mahdollisimman kuohkeaa.

GLUTEENITON: kakkupohjakin kannattaa paistaa ajoissa. Sen voit tehdä myös gluteenittomista jauhoista.

Raparperi-valkosuklaakakku
Raparperi-valkosuklaakakku
Raparperi-valkosuklaakakku

KUVAT: Johanna Myllymäki/A-lehdet

Seuraavaksi leivotaan jo mustikasta.

Aurinkoista heinäkuun jatkoa!


Lisää kakkureseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Kirsi sanoo:

    Pysyykö kräämi hyvänä, jos kakun syö vasta seuraavana päivänä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *