Pieniä Red Velvet Kakkuja
Pieniä Red Velvet Kakkuja voi tarjota vuoden ajasta riippumatta! Perinteiseen red velvet kakkupohjaan tulee kaakaojauhetta, punaista elintarvikeväriä ja ripaus etikkaa! Ihanuuden viimeistelee pehmeä tuorejuustokreemi.
Juhlin viime viikolla syntymäpäiviäni ja lupasin leipoa kakkuja synttärikahveille kolmeen eri osoitteeseen. Päätin tehdä yhdestä taikinasta kolme pientä kakkua, ettei jo korkattua kakkua tarvitsisi kannella paikasta toiseen. Tällaisesta pienestä kakusta riittää hyvin neljälle tai jopa kuudelle, jos pieni pala kakkua riittää taltuttamaan makean nälän.
Irtopohjavuoka, jota käytin on 12 cm halkaisijaltaan. Olen jo pitkään halunnut kokeilla red velvet kakkua, joka on yksi suosikki kuppikakku-makuni varsinkin viime kesäisen New Yorkin reissun jälkeen. Jotain ihmeellistä tässä kakussa on, bimittäin vaikkei kakkua kostuteta ja pohja on melko kuivakakkumainen, on kakku samettisen pehmeää ja mehevää suussa. Kakun punainen väri jäi hiukan vaisuksi, mutta en viitsinyt lisäillä elintarvikeväriä holtittomasti. Kolmannesta kakusta en kerennyt napata kuvaa, mutta tässä kuvia kahdesta synttärikakusta, joissa on vähän erilainen koristelu kummassakin.
Pieniä Red Velvet Kakkuja
Ohje: (3 pientä tai 1 iso 20 cm kakku)
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 1 tl soodaa
- 1 tl suolaa
- 3 tl kaakaojauhetta
- 3 dl auringonkukkaöljyä
- 2,5 dl piimää
- 2 isohkoa kananmunaa
- 2 tippaa punaista pastaväriä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl vanilja-aromia
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Voitele ja jauhota kolme 12 cm irtopohjavuokaa tai yksi 18-22 cm irtopohjavuoka.
- Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, sooda, suola ja kaakaojauhe.
- Vatkaa toisessa kulhossa öljy, piimä, kananmunat, väri, etikka ja vanilja-aromi.
- Lisää kuivia aineita hiljalleen juoksevien aineiden seokseen kevyesti vatkaamalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet
- tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa taikina vuokiin tasaisesti ja siirrä vuoat uuniin.
- Paista kakkuja noin 45 minuuttia, kunnes puutikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa kakun keskeltä.
- Nosta valmiit kakut uunista ja anna kakkujen jäähtyä kunnolla.
- Leikkaa jäähtyneet kakut kolmeen osaan ja muotoile kakun päällimmäinen osa tasaiseksi.
- Säästä ylijäänyt kakkumuru koristelua varten.
Tuorejuustokuorrute:
- 400 g tuorejuustoa
- 100 pehmeää voita
- 7 dl tomusokeria
- 1 tl vanilja-aromia
- punaista pastaväriä
- Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi sekaisin monitoimikoneessa.
- Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi (muutama minuutti).
- Värjää halutessasi osa tai koko kuorrute punaisella tai muulla värillä.
- Täytä kakut kuorrutteella.
- Voitele kakkujen pinta kuorrutteella veitseä apuna käyttäen.
- Laita loput kuorrutteesta pursotinpussiin, jossa on mieleisesi tylla.
- Pursota kuorrute kauniisti kakun päälle.
- Koristele kakkumuruilla.
Hei!
Voiko valkoviinietikan vaihtaa omenaviinietikkaan,kun sitä olisi kaapissa😁
Uskon, että toimii sekin 🙂
Kiitoksia!😊
Voiko tämän tehdä gluteenittomana🤔
Melkein kaikki leivonnaiset (kakut, muffinssit, piirakkapohjat) voi mielestäni muuntaa gluteenittomiksi vaihtamalla jauhoja. On tärkeää varmistaa sisältävätkö gluteenittomat jauhoseokset valmiina nostatusaineita. Psylliumia voi lisätä paremman koostumuksen saamiseen.
Mitä tuorejuustoa tykkäät käyttää näissä kuorrutteissa?
Tykkään käyttää Philadelphiaa 🙂
Moikka!
Tein ohjeen mukaan kakun 20cm leveään vuokaan. Kakusta tuli väriltään ruskea ja vaati paistoa lähes 2 tuntia. Tein kyllä kaiken täysin ohjeen mukaan, mikäköhän meni pieleen?
Moikka, raskaammat kakut vaativat pidemmän paiston. Se mitä väriainetta käyttää saattaa vaikuttaa lopulliseen väriin. Vahva pigmenttisillä väreillä saa parhaimman lopputuloksen (esim. progel.)