| |

Parhaat Mustikkamuffinssit

Parhaat Mustikkamuffinssit

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Mustikka-aika kukoistaa vai onko se jo kohta ohi? Tämä vuonna mustikat tulivat ennätys aikaisin ja pääsin itse keräämään mustikoita mökkimaisemissa jo heinäkuun alussa.  Ensimmäisistä mustikoista tehtiin totta kai piirakka, mutta heti toisena tulevat nämä maailman parhaat mustikkamuffinssit! Päätin päivittää tämän reseptin kuvat ja jakaa ohjeen uudestaan freesinä. Tämä ohje pääsi myös leivontakirjaani, koska se on yksi minun ja ehkä myös sinun luotto-ohjeistasi!

Ja nämä ovat parhaat mustikkamuffinssit valehtelematta, lupaan sen. Tällä ohjeella sinunkin muffinsseista tulee kuohkeita, meheviä ja isoja. Ainoa vaatimus onnistumisen takaamiseksi on se, että paistat muffinssit muffinipellillä*. Muffinipelti tulisi löytyä mielestäni joka keittiöstä, nimittäin ilman sitä muffinsseista tulee poikkeuksetta lättäniä. Paistaisitko kakun ilman kakkuvuokaa?

Ohje on erittäin helppo: ei vatkaamista tai muuta ylimääräistä hommaa. Yhdistä, sekoita, annostele ja laita uuniin. Nam lupaan, että leivot ohjeellani täydellisiä mustikkamuffinsseja! Voit myös tuunata reseptiä vaihtamalla mustikat mansikoihin, puolukoihin, suklaahippuihin tai muihin marjoihin!

21.10.2014 – postauksen vanha teksti tuo muistoja mieleen, joten jätän sen tähän roikkumaan.

Tein mustikkamuffinsseja viimeksi, kun järjestin pikkuveljilleni brunssin kiitoksena heidän avustaan kaikissa tietoteknisissä ongelmissani. Molemmat veljeni ovat tulevia insinöörejä ja auttavat enemmän kuin mielellään näissä ongelmissa, mutta sainhan hyvän syyn herkutella oikein kunnolla heti aamusta.

Sunnuntaibrunssilla tarjosin heille melko perinteisiä aamiaisherkkuja: hedelmiä, mysliä, luonnonjogurttia, paahtoleipää, croissantteja, kananmunia, appelsiinimehua ja kahvia. Lisäksi leivoin näitä ihanan pehmeitä ja muhkeita mustikkamuffineja. Tämä on ollut jo kauan luottoreseptini ja se palasi mieleeni, kun tuttuni kyseli reseptiä minulta.


Parhaat Mustikkamuffinssit

Ohje: (12 kpl)

  • 3,5 dl vehnäjahoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhoa
  • ripaus ruususuolaa (voit korvata tavallisella suolalla tai jättää pois)
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 munaa
  • 2 dl mustikoita (pakaste tai tuoreita)
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
  5. Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
  6. Kääntele lopuksi mustikat taikinaan nuolimella.
  7. Asettele paperiset muffinivuoat muffinipellille* ja jaa taikina vuokiin.
  8. Muista jättää kohoamisvaraa.
  9. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen (mielellään kaurajauhoja) ja lisää myös 1 tl psylliumia, jos sitä ei ole seoksessa valmiiksi.

VINKKI! Voit leipoa muffinssit myös silikonisiin vuokiin. Katso valikoima täältä*.

Parhaat Mustikkamuffinssit
Parhaat Mustikkamuffinssit
Parhaat Mustikkamuffinssit

Mukavaa viikonloppua!

Nautitaan helteestä nyt kun sitä vielä riittää viikonlopun ajan!

♥ Anni


Katso muut helpot Muffinssiohjeet!

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

94 Kommenttia

  1. :) sanoo:

    Mulla epäonnistu ihan täysin, lässähti kun otin uunista, vaikka tein ohjeen mukaan. Mutta raaka taikina oli oikein makoisaa 🙂

    1. Heips, jotain on mennyt vikaan ohjeessa, jos lässähtvät. Paistoithan muffinssit muffinssipellillä? Pelkässä paperivuoassa muffinssit lässähtävät helposti.

  2. Ebba sanoo:

    Ihan super helppo ja nopea ohje ja erittäin hyvät muffinssit tuli ! Mun vakio ohje ollut jo useammat pellilliset 🙂 kiitos !

    1. Kiitos kommentistasi Ebba, kiva kuulla, että ohjeesta on tullut suosikkisi! Se on myös täällä käytössä ja usein. Aurinkoista kesää!

  3. Julia sanoo:

    Tämä on kyllä ihan loistava ohje. Tuli oikein meheviä muffinsseja, ei yhtään kuivia. Lisäsin taikinaan myös ripauksen kardemummaa sekä rouhittua valkosuklaata. NAM!

  4. Saija sanoo:

    Hei, ajattelin tehdä näistä cupcake leivoksia tyttären 1v synttäreille. Joudun laittamaan pakkaseen kun en ehdi muuten leipomaan kaikkea. Onko ok jos otan huoneenlämpöön sulamaan edellisenä päivänä ja kuorrutan kun ovat sulaneet? Siirrän sitten jääkaappiin ja tarjoan seuraavana päivänä? 🙂

    1. Hei Saija, voit leipoa muffinssit etukäteen. Pakasta heti kun ovat jäähtyneet esim pakastuspusseissa, jotak kunnolla suljettu. Muffinssit sulavat parissa tunnissa ja ovat kuin tuoreita pursotusta vaille valmiita <3

  5. Victoria sanoo:

    Moi!
    Ihan ensiksi pakko sanoa että nää on ihan parhaita mustikkamuffineja! Ihanan kuohkeita ja makoisia<3 Haluaisin tehä näitä äidilleni, joka on keliaakikko, niin olisiko sulla jotain neuvoja miten nuo vehnäjauhot vois korvata tässä esim. kaurajauhoilla?

    1. Moikka, pitäisi kyllä onnistua gluteenittomasti myös. Päivitin tuonne blogin yhteyteen vinkit 🙂

  6. Sanna sanoo:

    Nams! Minä vähän varioin korvaamalla osan vehnäjauhoista speltillä ja ruisjauholla. Tuli maistuvaisia 🙂

  7. Petra sanoo:

    Moikka,
    Kuvassa näyttäisi olevan amerikan muffinsivuokia? Voiko käyttää normi muffinsivuokia ja muffinsipeltiä?

    1. Hei Petra, ihan tavallisia muffinssivuokia ja -peltiä voi käyttää 🙂 Ilmoitan aina erikseen reseptissä, jos on jotain erikoishuomioitavaa.

  8. Arja sanoo:

    Aivan IHANA mustikkamuffinsiohje <3 Kiitos !

  9. Ihan älyttömän hyviä muffinsseja ja todella helppoja 🤩
    Tein nyt ekaa kertaa..

  10. Laura sanoo:

    Palaan joka kerta näihin, muunnellen vadelman tms kanssa, NAM!

  11. Anneli sanoo:

    Moikka.
    Voisikohan muffinssitaikinaan lisätä vähän valkosuklaata? Vai vaikuttaako muffinssien mehevyyteen? T. Anneli 😊

  12. Julia sanoo:

    Oli niin hyviä, että tehtiin koulun kanssa näitä

  13. Salla sanoo:

    Nämä on tosi hyviä! Paistoaikaa sain lisätä 10 min 175 asteessa. 200:lla 25 min olisi varmaan riittänyt. Jäiset mustikat saattoi olla osasyynä.

    1. Jäiset mustikat saattavat tosiaan vaikuttaa ja taikinan määrä vuoassa. Meillä kaikilla on hiukan erilainen mittakäsi ja uuneissakin on eroja 🙂 Hyvä on jos osaa soveltaa omaan uuniin sopivaksi!

  14. Jonna sanoo:

    Tällä reseptillä tuli mielettömän hyvät muffinit 😊 Kiitos reseptistä!

  15. Christa sanoo:

    Parhaita muffinseja ikinä! Käytin itse kermaviiliä kun jääkaapissa ei ollut muuta ja toimi myös loistavasti! Kohosivat kauniisti!

  16. sanna sanoo:

    Hei millä voisi korvata kananmunat? 🙂

    1. Olen korvannut banaani tai -omenasoseella. Kaupoissa myydään myös No Egg -korviketta.

  17. Sille sanoo:

    Heippa!

    Mietiskelin itse tässä juuri, että leipoisin mustikkamuffinseja, mutta innostuin ideasta, että voisi lisätä vielä puoleen taikinasta valkosuklaata sekaan ja puoleen kaakaojauhetta. Kaakaojauheen kanssa tiedän, miten toimin, mutta osaatko sanoa, muuttaako valkosuklaa muffinssien rakennetta, vai voiko sen lisätä muuttamatta reseptiä?

  18. Anna sanoo:

    Hei! Ohje näyttää herkulta. Miten luulet että onnistuisi kookosmaidolla/-kermalla jugurtin sijaan?

  19. Laura sanoo:

    Niin hyvä ja jauhopeukalollekin sopiva ohje, kiitos tästä! Yksi harvoista resepteistä joka minulla on aina puhelim(i)en kirjanmerkeissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *