Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G)
Kaupallinen yhteistyö Kaslink AITO
Kun yhdistyy kaksi suurinta suosikkiani trooppisista hedelmistä, syntyy jotain vastustamattoman herkullista, raikasta ja ihanaa pääsiäisherkkua! Mikä muu maistuisi pääsiäisenä yhtä hyvältä kakussa kuin raikkaat valoon ja kevääseen sopivat maut? Nakukakku on helppo leipoa. Siinä saa näkyä leipurin oma kädenjälki ja kakkua ei tarvitse koota kakkuvuokaan tekeytymään, vaan voit laittaa sen heti tarjolle! Ihanaa ja helppoa vai mitä? Vielä ihanampaa on se, että tämä kakku on gluteeniton ja maidoton, joten se sopii helposti myös keliaakikoille ja maitoallergisille.
Sain suunnitella gluteenittomien Kaslink AITO tuotteiden pohjalta gluteenittoman ja maidottoman pääsiäiskakun, josta tuli kerralla yksi suosikeistani. Tuo gluteeniton mangokakkupohja on kyllä syntisen hyvää! Kakkupohjaan käytin mangososetta ja Kaslink AITO Kaurajuomaa, joka sopii niin leivontaan kuin ruoanlaittoonkin. Kaurajuoma on gluteeniton ja sisältää myös kalsiumia ja vitamiineja. Kostutin kakkupohjan myös samalla kauramaidolla, sekoitin siihen hiukan vaniljasokeria.
Pääsiäiskakkuni täyte koostuu passionhedelmästä, mangosta ja super herkullisesta gluteenittomasta Kaslink AITO Kauravispistä. Lähiaikoina paljon hehkutusta saanut kuohkea ja vitivalkoinen kauravispi on saanut pysyvän paikan monen kotileipurin jääkaapista. Kaslink AITO kauravispi on todella kuohkeaa, kermaista ja riittoisaa! Se sopii täydellisesti pääsiäiskakkuuni ja voin kertoa, että tuota mangotäytettä tuli jonkun verran lusikoitua suuhun kakkua tehdessä ja kuvatessa. Olemme käyttäneet kauravispiä myös ruoanlaitossa onnistuneesti, joten se on todella monikäyttöinen tuote. Kauravispi vatkautuu kuohkeaksi jopa 20 sekunnissa.
Kotimainen Kaslink AITO tuoteperhe valmistetaan Kouvolassa ja tuotteissa käytetään vain kotimaista kauraa. Aito on tuoteperhe, jonka avulla on helppo korvata yksi jos toinenkin maitotuote kaurapohjaisella vaihtoehdolla. Kotimainen Aito-tuoteperhe tarjoaa kaurapohjaisia vaihtoehtoja juomiin, välipaloihin, leivontaan ja ruoanlaittoon. Lue lisää Kaslinkista ja heidän tuotteistaan täältä.
Mango-Passion Naked Cake (G)
Noin 12-15 hlö
Gluteeniton Mangokakkupohja
- 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- ripaus suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl psylliumia
- 200 g voita tai maidotonta margariinia
- 2,5 dl sokeria
- 2 isoa kananmunaa
- 1 tl vanilja-aromia
- 2 dl mangososetta (esim. piltti tai muu)
- 1 dl Kaslink AITO Kaurajuomaa
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Pingota korkean halkaisijaltaan 18-20 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
- Mittaa jauhot, leivinjauhe, psyllium ja suola isoon kulhoon ja sekoita kunnolla.
- Mittaa huoneenlämpöinen voi tai margariini toiseen isoon kulhoon sokerin kanssa.
- Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vanilja-aromi.
- Lisää jauhoseosta, mangososetta ja kauramaitoa vuorotellen kuohkeaan sokeriseokseen, koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla reilu tunti (1h 15min).
- Tarkista kypsyys puutikulla: kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
- Jäähdytä kakku jäähdytysritilällä, jotta se jäähtyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.
Vinkki! Muistathan, että paistoaika on viitteellinen, koska uuneissa on aina eroja. Voit leipoa kakun myös isompaan vuokaan, mutta silloin kakusta tulee matalampi – tosin helpommin leikattava.
Kostutus
- 1.5 dl Kaslink AITO Kaurajuoma
- 1 tl vaniljasokeria
- Sekoita keskenään.
Mango-passionmousse
- 2 dl Kaslink AITO Kauravispiä
- 1-2 tl tomusokeria
- 3 dl mangososetta
- 8-10 passionhedelmää
- Vatkaa kauravispi kuohkeaksi ja mausta tomusokerilla.
- Kääntele 1 dl mangososetta kerman joukkoon, niin, että se jää näkyviin raitoina.
Vinkki! Lisää kakun väliin myös tuoretta mangoa tai tee mangosose itse!
Koristeet
- neilikoita tai syötäviä kukkia
- passionhedelmän puolikkaita
Kakun kokoaminen
- Leikkaa mangokakkupohja kolmeen kerrokseen.
- Nosta alimmainen pala tarjoilualustalle, kostuta se kevyesti vaniljakauramaidolla.
- Lusikoi kostutetulle pohjalle ensin passionhedelmää sekä mangososetta ja nostele päälle hyvä kerros kuohkeaa kauravispiä.
- Toista sama kahteen muuhun kerrokseen. Anna täytteiden valua ihanasti kakun välistä.
- Asettele päällimmäisen kerroksen päälle kukkia ja muita koristeita (muista peitellä leikkuupinnat).
- Tarjoile kakku pääsiäispöydässä!
Vinkki! Kakku saa makunsa mangosta ja passionista, joten muista lisätä niitä tarpeeksi kakun väliin!
Koristeet viimeistelevät kakun!
Tämä kakku oli kyllä niin herkullista, että harmittaa sen olevan jo syöty. Yllätyin taas kuinka herkullista gluteeniton ja maidoton leivonta voi olla. Itse en tekisi tässä ohjeessa mitään toisin. Juuri oikea ja tasapainoinen maku syntyi tähän kakkuun käytössä olevista raaka-aineista. Olemme korvanneet suurimman osan kaikista arjessa käyttämistämme maitotuotteista kauratuotteilla ja paluuta entiseen ei enää ole. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan kauratuotteita. Vinkaanpa siksi vielä yhden minun ja mieheni suosikin, nimittäin kahvimaidoksi sopivan AITO Kaurajuoma Baristan, jolla loihdit kakun seuraksi mitä ihanimmat erikoiskahvit!
Hei pääsiäiseksi on luvattu ihanan lämmintä ilmaa! Saisikohan sitä juoda kakkukahvit jo terassilla? Toivottavasti!
Millaisen pääsiäiskakun sinä aiot leipoa? Muista jakaa omat pääsiäisherkkusi somessa #anninuunissa & @anninuunissa! On parasta päästä katsomaan mitä te leivotte tai jos teette ohjeestani oman versionne.
Aurinkoista päivää!
♥ Anni
Hei Anni! Minun oli tarkoitus tehdä tätä kakkua juhliin ja päätin kokeilla sitä ennakkoon. Gluteenittomuudelle ei ollut tarvetta, joten tein kakun tavallisiin vehnäjauhoihin ja jätin psylliumin pois. Valitettavasti kakun pohja ei onnistunut niin kuin olisi pitänyt, pidin kakkua 175 asteessa vähän yli tunnin, alimmalla tasolla. Kakusta tuli aivan liian tumma, mutta pohja oli kuitenkin vähän raaka keskeltä, myös reunat tummuivat liikaa. Olisi varmaankin täytynyt olla omaan uuniini matalampi lämpötila ja pidempi paistoaika. Pohjasta ei myöskään tullut yhtä korkea kun versiossasi, käytin 20cm korkeaa vuokaa. Kerroksista tuli siis liian ohuet joten kakku ei lopulta ollut näyttävä. Jäin miettimään, että olisiko gluteenittomuudella ja psylliumin vaikutuksella sittenkin jotain vaikutusta siihen, miten korkea kakusta tulee? Haluaisin mahdollisesti tehdä tätä kakkua vielä juhliin, mutta en oikein tiedä miten onnistuisin tulevaisuudessa.
Moikka Krisse,
Harmi kuulla ettei kakkusi onnistunut. Tämän reseptin olen ensisijaisesti kehittänyt gluteenittomaksi, joten siinä on varmasti säätämistä, jos kakun leipoo normijauhoihin. Paistoajat ovat aina viitteellisiä ja siksi paistoa kannattaa seurata oman uunin mukaan. Itse käytin 18 cm vuokaa, ja 2 cm voi olla eroa korkeuteen. Itse paistaisin tällaisen raskaan voipohjaisen kakkupohjan kahdessa vuoassa, jolloin paistoaika lyhenee ja kakku kypsyy nopeammin reunoja kuivattamatta.
Tämän ohjeen yhteydessä lisää vinkkejä raskaan voipohjaisen kakkupohjan paistoon:
https://stg.anninuunissa.fi/meheva-vaniljakakkupohja/
Moi Anni, minkälaisella suhteella tekisit tämän kakun 24cm vuokaan?
Moikka, tekisin varmaan ihan tällä reseptillä, mutta niin että kakusta tulisi vähän matalampi. Leikkaisin kakun kahteen osaan ja laittaisin vain 2 täyte väliä 🙂 Jos haluat korkeamman kakun niin voit kokeilla 1,5 kertaisena ohjetta.