| | | | | |

Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

Niin ihanaa etten sanotuksi saa.

Lupasin teille vinkin vastustamattoman mansikkasalsan käyttöön ja tässä se on. Ihanan rapeaa maalaispatonkia, pieni sipaisu hernehummusta ja päälle tuota melkein karamellisoitunutta mansikkasalsaa. Voi pojat mikä alkupala, piknik-eväs tai cocktail-tarjottava tästä tulikaan!

Tämä ohje on houkutellut minua jo pidempään. Inspiraation ohjeeseen sain viime kevään New Yorkin matkaltamme. Oman mansikkapuskan ensimmäiset mansikat kypsyivät vihdoin tällä viikolla ja ajattelin, että nyt on aika! Mansikkasalsa tulee nimittäin tehdä makeista kotimaisista mansikoista, jotta se on parhaimmillaan. Oman maan mansikat eivät tähän ohjeeseen riittäneet, mutta hyvin kelpasivat myös makeat torimansikat.

En odottanut lopputuloksen olevan niin hyvä kuin se lopulta oli. Rakastan italialaista perinteistä tomaattibruchettaa, se on yksi perjantai-herkuistamme. Teemme välillä 20 pientä bruchettaa ja jaamme ne mieheni kanssa tasan. Nyt kesällä tuon perinneversion voisi vaihtaa näihin mansikka-bruchettoihin.

Jos hummus ei näissä versioissa houkuttele voisi sen vaihtaa esimerkiksi vuohenjuustoon tai mozzarellaan. Vaaleat juustot toimivat täydellisesti yhteen mansikkasalsan kanssa. Mansikkasalsan tärkeimmät aineosat ovat muuten viinietikka ja mustapippuri! Älä jätä kumpaakaan niistä missään nimessä pois ohjeesta, koska niillä takaat sen jumalaisen makuelämyksen, joka saa varpaasi kipristelemään.

Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

Basilika kruunaa paahdetut mansikka-bruchetat. Kuinka monta saisi olla?


Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

4-6:lle (laskettu jokaiselle noin 3 bruchettaa)

Tarvitset

  • 1 maalaispatonki tai muuta rapeaa leipää
  • 1-2 dl (herne)hummusta (ohje esim täältä tai voit käyttää valmista)
  • 1 annos mansikkasalsaa
  • muutama kourallinen basilikaa
  • mustapippuria

Mansikkasalsan ohjeen löydät täältä.  Valmista se ensin.

  1. Kun salsa on valmista leikkaa patonki paksuiksi siivuiksi ja paahda uunissa tai grillissä.
  2. Levitä leiville hummusta ja nostele päälle noin 2 rkl vastustamatonta mansikkasalsaa.
  3. Koristele bruschetat basilikalla, rouhi päälle halutessasi hieman mustapippuria ja tarjoile heti!

GLUTEENITON: Käytä gluteenitonta leipää vehnäpatongin sijaan.

Vinkki! Jos et pidä hummuksesta voit korvata sen vaalealla juustolla, kuten mozzarella tai vuohenjuusto. 

Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

Toivon, että kokeilet näitä ja jos kokeilet jaa versiosi tagaamalla se #anninuunissa, jotta pääsen herkuttelemaan teidän kuvilla!

Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

♥ Anni


Lisää arkiruokavinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Johanna sanoo:

    Hei Anni,
    Voiko mansikkasalsan tehdä edellisenä päivänä ja käyttää kylmänä? Haluaisin tehdä kesäjuhliimme mansikka-bruschettoja mutta en kuitenkaan stressaantua niiden valmistuksesta mökkimme arvaamattomalla nestekaasulieden uunilla.

    Kiitos vastauksestasi ja ihanista ohjeita, mitä blogistasi on löytynyt!

    1. Hei Johanna,

      Kiitos mukavasta palautteesta 🙂

      Voit tehdä mansikkasalsan etukäteenkin. Maku on vaan parempi kun sen käyttää heti 🙂 Paisto ei ole muuta kun ns. kuumennusta varten, joten en sitä stressaisi, vaikka käytössä ei ole tuttu uuni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *