Omena-Kaurapaistos
Tässä postauksessa hehkutan kahta asiaa: kotimaisia omenoita ja tätä super monikäyttöistä Brownie-vuokaa. Ensinnäkin omenat ovat nyt kypsiä, enkä ainakaan itse malta olla leipomatta ja keittelemättä niistä kaikkea ihanaa. Tänään vuorossa oli ehdoton suosikkini: Omena-kaurapaistos.
Tein kaurapaistoksen tällä kertaa hieman eri tavalla. Korvasin nimittäin sokerin kokonaan aivan mahtavalla ruokosokerisiirapilla! Tästä tuli aivan ihanaa! Siirappia löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista. Kyseessä on Dansukkerin siirappi ja linkin tuotteeseen löydät alta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Siirapissa on todella kermaisen toffeinen maku, joka maistuu myös valmiissa paistoksessa.
No sitten tuosta brownie-vuoasta vielä muutama sana. Sain kesäkuussa kyseisen vuoan käyttööni ja olen sen jälkeen tehnyt siinä vaikka mitä: brownieta, marjapiirakkaa, paistoksia, grillivihanneksia, pullaa.. ja nyt tätä ihanaa omena-kaurapaistosta. Vuoka on siitä mahtava, että siinä on tarttumaton pinta ja se on juuri sopivan kokoinen kaikenlaiseen leivontaan!
Omena-Kaurapaistos
Ohje:
- 8 pientä omenaa
- 3 rkl ruokosokerisiirappia
- 50 g voita
- 3.5 dl kaurahiutaleita
- 1 kanelia
- pähkinärouhetta
- 1 dl ruokosokerisiirappia
- Pese omenat ja poista niistä siemenkota.
- Lohko omenat kulhoon, lisää siirappi ja sekoita.
- Kaada siirappiomenat brownie-vuokaan.
- Sulata voi kattilassa, lisää siirappi ja sekoittele hieman.
- Mittaa kaikki loput aineet kulhoon ja lisää voisiirrappiseos.
- Kaada ja levitä kauraseos omenalohkojen päälle vuokaan.
- Paista paistosta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Mies just muisteli jotain syömäänsä omena piirakkaa johon kuuluisi kaurahiutaleita. Osaatko sanoa että mikä kaupan omena olisi tähän paras? Itse olen koko elämäni ollut omenille allerginen joten ei ole mitään hajua näistä lajikkeista��
Hei 🙂 Kiitos kommentista! Mun mieleestä nyt kun omenat ovat kotimaisia, niin lajilla ei ole väliä. Minulla oli tässä paistoksessa varmaan kolmea laatua knu keräilin eri puista kypsät omenat 🙂 Minun mies on myös allerginen, mutta onnekseen voi syödä kypsennettyä, joten piirakat menee. Mukavaa alkanutta viikkoa!
Todella herkullisen näköistä omenapaistosta! Rakastuin omenapaistokseen jo lapsena, kun mummu teki sitä minulle, ja sitä tehtiin muuten usein. Mummu esikypsensi omenat aina mikrossa ja siitä on tullut itsellenikin tapa, kun teen paistosta 🙂
Sama minulla! Rakastin tätä jo lapsena – muistan ihanat syysillat kun äiti teki tätä isoon astiaan ja sitten syötiin lämpimänä suoraan uunista. Hyvä vinkki tuo mikron kautta omenoiden käyttäminen 🙂
Kukkuu Annille! Laetan jo toesena kesänä sinun resettin mukkaan kaara-omppupaestosta. Tällä kertoo omput on vuan puista tippuneeta raakileeta. Poestin tookan jyrsimät ym. Sokeria, markariinia kerroksiin, piälle rasvinksullaan sekotetut ryynit. Toevottavasti se on syötävee! Ja anteeks Anni, kun tämä ee taennu männä ihan sinun resetin mukkaan!
Aina pitää vähän soveltaa, oman maun mukaan!