Nakuvoileipäkakku (Ve)
Kukapa olisi 7 vuotta sitten uskonut, että esiinnytään avioparina uudessa leivontaohjelmassa nimeltä ”Annin Uunissa” ja tehdään tiiminä voileipäkakkuja? En ainakaan minä. Tämän aamun jaksossa leivotaan nakuvoileipäkakkuja ja fiilistellään tulevaa isänpäivää. Vieraanani siis rakas aviomieheni ♥
Meillä on tänään virallinen vuosipäivä. Seitsemän vuotta sitten tapasimme yhteisen työkaverin 30-vuotisjuhlissa. Istuimme samaan pöytään ja sen jälkeen olimme erottamattomia. Kun se oikea osuu kohdalle sen vain tietää. Reilu 2 kk myöhemmin asuimme jo ensimmäisessä yhteisessä kodissa ja paria vuotta myöhemmin kihlauduimme. Tätä tarinaa voisin jatkaa ja kerrata lopputtomiin, ehkä teen sen kuitenkin toiste, jos teitä kiinnostaa? Luin juuri, että muistoja pitää vaalia ja muistella. Ihan tavallisia, pieniäkin hetkiä, joilla on merkitys. Nimittäin muistot haalenevat vuosien varrella.
Tänään 7-vuotispäivänämme teemme yhdessä nakumallisia voileipäkakkuja MTV3-kanavalla klo 9.10 Huomenta Suomi Extrassa ikioman leivontaohjelmani neljännessä jaksossa! Nakumalliset voileipäkakut ovat voileipäkakkujen pikaversioita. Ne kootaan suoraan tarjolle sellaisenaan ja koristellaan syötävillä kukilla sekä erilaisilla versoilla ja salaateilla. Rakastan näitä! Niin helppoja ja herkullisia, kaikille sopivia suolaisia juhlapöydän suosikkeja.
Nakuvoileipäkakku (Ve)
Teemme kahta erilaista kakkua ohjelmassani: kasvisvoileipäkakkua ja lohivoileipäkakkua.
Yhden kakun riittoisuus noin 8-10 hlö
KASVISVOILEIPÄKAKUN VEGAANISUUS
Voit korvata kasviskakussa fetan kapriksilla ja luonnonjogurtin soija- tai kaurajogurtilla.
OHJE
- 6 (real)ruisleipäpalaa
- 6 täysjyväpaahtoleipäpalaa
- 1 dl kaurajuomaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- Ota leivät valmiiksi esille ja mittaa kauramaito valmiiksi, sekoita siihen suola ja pippuri.
Lohitäyte
- 300 g kylmäsavulohta
- puolikas maustekurkku
- pieni sipuli
- 150 g ranskankermaa
- ½ dl majoneesia
- 2 tl´ sitruunapippuria
- 2-3 rkl sitruunamehua
- kourallinen tilliä
- Poista suolakurkusta siemenkota ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli erittäin pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi ja tilli.
- Sekoita kulhossa ranskankerma, majoneesi, sitruunanmehu ja mausteet.
- Lisää hienonnettu suolakurkku, sipuli, lohi ja tilli, sekoita.
Hernetäyte
- 400 g pakasteherneitä
- 2 valkosipulinkynttä
- kourallinen tilliä
- 1 dl Kauraruokakermaa (paahdettu sipuli Fazer Aito)
- ½ tl suolaa
- ½ tl Sallisen mustapippuria
- 2 tl sitruunamehua
- Sulata herneet siivilässä ja soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella.
- Lisää kaikki loput aineet sekaan ja surata levite tasaiseksi.
Koristeet
- versoja
- syötäviä kukkia
Voileipäkakun kokoaminen
- Aseta tarjoiluvadille 3 ruisleipää alimmaiseksi, kostuta pohja kaurajuomalla ja levitä päälle hernetäytettä.
- Nosta päälle vaaleat leipäpalat ja kostuta. Nosta lohitäytettä leipien päälle.
- Toista kaikki tämä ja koristele lopuksi lohivoileipäkakku erilaisilla versoilla ja syötävillä kukilla.
Vinkki! Jos haluat tehdä ohjeen maitotuotteilla niin korvaa ne suoraan samassa suhteessa ohjeeseen.
Video-ohjeen löydät täältä.
OHJELMAN KULISSEISSA
Tähänkin postaukseen ajattelin jakaa muutaman ”behind the scenes” -kuvan.
Sain toivoa itse keitä vieraita ohjelmaani kutsuttiin ja halusin ehdottomasti, että mieheni tulisi yhteen jaksoon. Moni ystävä naureskeli, että miten sain hänet suostumaan? Vaikka hän ei yleensä minua kotikeittiössä auta, niin tähän hänet oli helppo suostutella. Oliko se minä vai voileipäkakut? Vai onko hänellä salainen unelma TV-tähteydestä?
Tutun ihmisen läsnäolo muuten rauhoitti kovasti myös omaa suoritusta. Neljättä jaksoa kuvatessa kuvausryhmä oli yhtä mieltä siitä, että rentouduin huomattavasti mieheni seurassa. Nauroin enemmän ja ajattelin vähemmän. Vaikka olin aikaisemmissakin jaksoissa rento, niin tässä sen aisti paremmin, varsinkin kulisseissa. Yksi syy totta
kai saattoi olla myös se, että tehdessä oppii. Minut heitettiin ensimmäisenä kuvauspäivänä kameran taakse ilman mitään kokemusta, käsikirjoitusta ja taustaa TV-ohjelman tekemisestä. Koko kauden kuvattuamme voin todeta oppineeni niin paljon, että voin kutsua itseäni TV-juontajaksi. Neljännessä jaksossa minulla oli jo osa tuosta osaamisesta.
Tähän oli kyllä helppo tottua. Nousin aamulla sängystä, puin päälle, pakkasin kamat ja ajoin suoraan studiolle. Siellä odotti kahvi, maski ja upeista upein tuotantopäällikkö joka piti kaikesta huolen!
Vaihdan työpisteeni huomenna vähän aurinkoisempiin maisemiin eli siirrän toimistoni taas etelään. Tervetuloa seurailemaan Instagramin puolelle miten työt sujuvat etänä miehen golfmatkalla.
Ihanaa viikkoa!
♥ Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Talven Parhaat Kaakaoreseptit x4
Gluteeniton Kinuski-Vadelmatäytekakku
Chilillä viimeistelty Brunssi
Juustoinen Pataleipä