| | | |

Mutakakku eli Mud Cake (G)

Mutakakku eli Mud Cake (G)

Mutakakku eli Mud Cake (G) on gluteeniton ja nopea sekä helppo tarjottava kevään kaikkiin juhliin. Leivoin mutakakkua tässä taannoin kun ruokatoimittaja Elina Ylitervo kävi kylässä haastattelemassa minua leivontakirjani tiimoilta. Haastattelu ja juttu kirjastani on tulossa toukokuun alussa 11 eri sanomalehteen ympäri Suomea! En malta odottaa. 

Tätä mutakakkua leipoessa ja maistellessa muistin, että tämähän on aivan mahtava ohje, vaikkakin niin tuttu ja ehkä jopa vähän tylsä. Päätin antaa mutakakulle hieman makua ja lorautin taikinaan vahvaa kahvia sekä konjakkia! Nämä mausteet veivät tutun kakun ihan uudelle tasolle.

Mutakakku eli Mud Cake (G)

Äsken syötiin suklaamunia ja nautittiin pääsiäisestä. Ensi viikolla ahmitaan munkkeja ja nautiskellaan simaa. Heti perään juhlitaan äitejä ja sitten kevään juhlakausi onkin startannut toden teolla. Tässä tulee oikein hiki kun koittaa leipoa perässä. Ihania keväisiä kakkuvinkkejä on tulossa tänne blogiin ja Instagramiin tulevien viikkojen aikana. Arkiruokavinkit ovat pienellä tauolla ja suolaisia ruokaohjeita saapuu blogiin kun postaussuma on selätetty.

Ahh ja eikö ole ihanaa, että pian on syreeniaika? Sain tämän kakun päälle koristeeksi syreenejä kukkakaupasta, mutta odotan, että näitä syötäviä kaunokaisia pääsee itse keräämään luonnosta. Niin syreeni on täysin myrkytön ja syötävä!


Mutakakku eli Mud Cake (G)

Ohje

  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 100 g voita
  • loraus vahvaa kahvia
  • loraus konjakkia (valinnainen)
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Pingota leivinpaperi noin 18-20 cm irtopohjavuokaan.
  3. Voitele vuoan reunat.
  4. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  5. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  6. Vatkaa munat kevyesti sulaan voihin ja lisää jauhoseos käännellen sekaan.
  7. Lorauta taikinaan vahvaa kahvia ja konjakkia (enintään 0.5 dl) ja sekoita.
  8. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 10 min.
  9. Käännä uuni 175 asteeseen ja paista vielä 10-15 min.
  10. Jäähdytä kakku ja siirrä jääkaappiin tekeytymään tai tarjoile hieman lämpimänä.
  11. Ennen tarjoilua, ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja koristele.

Koristeeksi

  • tomusokeria
  • mansikoita
  • syötäviä kukkia
  1. Koristele mutakakku sihtaamalla tomusokeria valmiin kakun päälle.
  2. Asettele mansikat ja syötävät kukat juuri ennen tarjoilua.
Mutakakku eli Mud Cake (G)
Mutakakku eli Mud Cake (G)

Kuvissa näkyvät kukat on saatu ihanasta Home In Garden kukkakaupasta! Tulevana äitienpäivänä kukkakaupalla tapahtuu. Luvassa on hemmottelua ja herkkuja äidille.

Pysy kuulolla, kerron pian lisää!

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Lisää helppoja ja nopeita ohjeita löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

5 Kommenttia

  1. Riikka sanoo:

    Laitetaanko se leivinpaperi siis vuoan pohjalle ja taikina kaadetaan siihen päälle? ja miksi ? Olen nähnyt tämän neuvon jossain muuallakin mutta en oikein ymmärtänyt.. Kiitti

    1. Hei Riikka,

      Leivinpaperikikka ei tietenkään ole pakollinen, mutta se auttaa huomattavasti saamaan siistimmän kakkupohjan ja kakun irrottaminen vuoasta myös helpottuu. Paperi laitetaan vuoan pohjalle ja reunavuoka kiinnitetään niin, että paperi jää siististi vuoan pohjalle.

      1. Riikka sanoo:

        Kiitos Anni.

  2. Siniirr sanoo:

    Onko tähän pakko laittaa kahvia? Voiko sen jättää pois?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *