|

Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)

Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)
Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)

Meillä syödään tänä vuonna perinteiset laskiaispullat hieman toisenlaisessa muodossa. Nimittäin kakkuna! Näin tämän laskiaispullakakku -vinkin ruotsalaisen leivontalehden Hembakat sivuilla, enkä voinut olla kokeilematta itsekin! Laskiaispullakakku sopii vaikka talvisten juhlien kakuksi korvaamaan perinteistä täytekakkua!

Mielestäni ohje on yksinkertainen ja itseasiassa tämä pullakakku valmistuu nopeammin kuin perinteiset pullat, kun ei ole niin paljon pyöriteltävää. Täydellistä vai mitä! Tästä ohjeesta tulee kahdeksan valmista ”kakkupalaa” eli laskiaspullaa. Palat on helppo leikata ja nostaa syötäviksi ilman kerman pursuamista ulos, kun kakku on valmiiksi paloiteltu. Toivottavasti vaihekuvat auttavat kakun valmistuksen havainnoinnissa. Jätäthän kommenttia jos sinulla on jotain kysyttävää tai muuta kommentoitavaa.


Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)

Pullataikina:

  • 25 g hiivaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  1. Sulata hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja sekoita.
  3. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
  4. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
  5. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
  6. Kun taikina irtoaa sormista ja on kimmoisaa se on valmista.
  7. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
  8. Nosta taikina jauhoitetulle alustalle ja pyörittele se isoksi pyöreäksi pullaksi.
  9. Jaa iso pulla kahdeksaan osaan taikinapyörällä.
  10. Nosta pullakakku voideltuun  irtopohjavuokaan, jossa on leivinpaperi pohjalla (22-24 cm).
  11. Jätä pullakakku kohoamaan vielä 30 minuutiksi.
  12. Voitele kohonnut pullakakku kananmunalla ja nosta vuoka uuniin.
  13. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia 225 asteessa.
  14. Anna jäähtyä rauhassa.

Täyte ja koristelu:

  • 1 dl vadelma hilloa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl tomusokeria
  1. Sahaa jäähtynyt kakku kahteen kerrokseen ja leikkaa myös viillot, jotka aikasemmin teit taikinaan taikinapyörällä niin, että palat irtoavat toisistaan.
  2. Koverra kokaiseen palaan pieni syvennys, lusikoi syvennykseen vadelmahilloa.
  3. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja mausta sokereilla.
  4. Levitä kerma kakun päälle lastalla ja nosta toinen kerros kakun päälle pala palalta.
  5. Sihtaa kakun päälle tomusokeria.

Katso lisää laskiaispullareseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

23 Kommenttia

  1. Nam, maiskis, tuskin maltan odottaa ensimmäisen laskiaispullan maistiaisia. Kiva idea, ja kivalta näyttää tuo sun pullakakku.

    1. Kiitos Irma kommentista! Olen ihan intona tästä kakusta itsekin. Myös vieraat tykkäsivät kovasti. Onneksi laskiaiseen on vielä aikaa, niin kerkeän leipoa vielä toisenkin 🙂 nam!

      1. Anja sanoo:

        Hei, olipa kiva kun löysin Sinut, pullamaakari. Niin tykkään leivoskella ja kokeilla uusia ohjeita. Iso laskiaiskakkupulla on kokeilemisen arvoinen. Kiitos ohjeesta ja tästä uudesta näkökulmasta laskiaispullaan.

        1. Kiitos viestistäsi Anja 🙂 Tulipa hyvä mieli sitä lukiessa! Tervetuloa herkuttelemaan sivuilleni uudestaankin ja oikein mukavia leivonnan hetkiä!

  2. Kyllä on herkullisen näköinen kakku :). Tällaista pitääkin kokeilla vaihteeksi. Vaihekuvat on tosi kivat.

    1. Kiitos paljon 🙂 Kannattaa kokeilla! Tämä oli hieno koriste kahvipöydässä ja maistui kuten tavalliset pullat. Kiva jos vaihekuvista on apua. Itse olen melko visuaalinen ja auttaa aina omaa toteutusta, kun näkee myös kuvina ohjeet.

  3. Olen itsekin miettinyt, että tekisin tällaisen kakun tänä vuonna. Näyttää niin herkulliselta!

    1. Hei Nina ja kiitos kommentista! Kannattaa kokeilla tätä laskiaiskakkua se näytti ja maistui herkulliselta 🙂

  4. Hieno idea! 🙂 Täytyisikin leipoa laskiaspullaa jo viikonlopuksi, vaikka taidan olla meidän perheessä ainut joka niitä syö. Muksutkin nuolee vaan täytteet. 😀

    1. Kiitos, eikö olekin! Sitten ehdottomasti leivot tämän kakun viikonloppuna! Saat syödä sen kokonaan itse 😉 Parasta!

  5. Aivan ihana tämä ohje, pakko oli kokeilla tänään! 🙂 Laitoin mun omaan blogiin kuvan aikaansaannoksesta!

    1. Kiitos Essipauliina ja wau! Kävin katsomassa kuvan pullakakustasi, todella herkullinen 🙂

    1. Kiitos Kirsi kommentista 🙂 Mukavaa kun sait tästä ideasta myös inspiraation! Toivotan sinulle maukasta tulevaa laskiaista!

  6. Anonyymi sanoo:

    Tuleeko maitoa tosiaan noin vähän?

    1. Kyllä. Taikinaan tulee vain 4-5 dl jauhoja. Voit toki tuplata taikinan ja tehdä isomman kakun 🙂 ja lisätä muutenkin maidon määrää. Pullataikina on aina vähän tekijästä kiinni 😉

  7. Mä seuraan ruotsalaisen linda bakskola sivuja. Se tekee kans kaikkee kivaa.. hembakat sivuilta jostain kans löytyy..

    1. Kiitos kommentista Virpi. Tiedän Lindan sivut. Seuraan niitä myös 🙂 Huomasitko siellä Nutella Laskiaispullat <3 nam 🙂

  8. Tätä kokeiltiin meidän keittiössä tänään ja hyvää tuli, kiitos 🙂 Linkitin ohjeen blogiini.

    1. Hei Tytti! Kiitos kommentista ja linkityksestä. Kävin katsomassa kakkuasi. Nam miten herkullisen näkönen 🙂

  9. Merimummi sanoo:

    Kylläpä on kiva idea. Laskiaispullakakkua pienten lastenkin on helpompi syödä kuin perinteisiä laskiaispullia. Kahdeksan lapsen mummina arvostan tätä. Varmasti teen näitä kakkuja useammankin ja otamme näitä mukaan mummin perinteisille hiihtolomaretkille mukaan.

    1. Hei Merimummi 🙂 Kiitos kun jätit kommenttia. Ihana kuulla, että ihastuit reseptiin. Tämä pullakakku tosiaan on myös lasten mieleen ja helpompi tehdä kuin monen pullan pyörittely! Oikein mukavia hiihtolomahetkiä ja herkullista leivontaa! Tervetuloa sivuille uudestaankin!

  10. Mannah sanoo:

    Mulla vois olla yks kehitysidea ohjeeseen😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *