Mokkapalat – ne perinteiset ja parhaimmat
Mokkapalat – ne perinteiset ja parhaimmat ohje on päivitetty. Tuunasin suosikkiohjettani ja te rakastitte sitä! Tässä teille siis PARHAIN MOKKAPALA -ohje ja alleviivaan tätä: kuorrutetta pitää olla PALJON, se tulee siksi jättää vähän paksummaksi, että se levittyy just näin ihanasti ja aaltoilevasti taikinan päälle.
Kurkkaa myös Instagram.
Niin perinteistä, ehkä vähän tylsääkin, mutta niin herkkua, vaikka vähän epäonnistuttiinkin! Niin ja olettehan te jo pidemmän aikaa tätä ohjetta toivoneet tänne blogin puolelle ♥
Mitä jos kuorrutteesta tulee lirua?
Leivoin mokkapaloja ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden. Sain apukokin keittööni avuksi ja meillä oli todella hauskaa näitä 90-luvun hittejä leipoessa. Jotain kuitenkin sattui ihan loppumetreillä. Kuorrutteesta tuli täysin lirua ja kaadoimme sen silti kauniisti paistuneen ja mehevän mokkapalataikinan päälle. Se valui ja levisi joka paikkaan. Soitimme mummille ja kysyimme mitä kävi. Olisi pitänyt lisätä kahvi erissä hiljalleen tai lisätä virheen jälkeen tomusokeria seokseen. No se oli myöhäistä ja onneksi tämä moka ei haitannut makua! Me dippasimme ihania mokkapaloja vielä erikseen liian löysään kuorrutteeseen, joka oli valunut pois mokkapalojen päältä ja kyllä oli hyvää!
Tein kuorrutteen uudestaan, jotta sain testattua määrät oikein tähän reseptiin, jonka teille jaan. Kivempi nämä herkkupalat on syödä kuitenkin sellaisenaan dippaamatta ja sormia sotkematta. Koristelimme meidän mokkapalat nonparelleilla, jotka näiden herkkujen päälle kiistatta kuuluvatkin.
Mokkapalat – ne perinteiset ja parhaimmat
Ohje noin 35 palaa
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 7 dl vehnäjauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 250 g sulaa voita
- 2 ½ dl (kaura)maitoa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja sulata voi.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Lisää sulaa voita, maitoa ja jauhoseosta vuorotellen munasokerivaahtoon, hellästi vatkaten tai nuolijalla käännellen.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita.
- Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Gluteeniton: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Maidoton: Käytä kauramaitoa ja maidotonta margariinia
Kuorrutus
- 500 g tomusokeria (1 paketti)
- 3-4 rkl kaakaojauhetta
- 1 dl vahvaa kahvia
- 150 g sulaa voita
- 1 tl vanilja-aromia
- nonparelleja
- Valmista kuorrutus, kun pohja jäähtyy
- Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään.
- Lisää joukkoon kahvi ja sula voi ja vanilja vuorotellen. Sekoita tasaiseksi lusikalla voimakkaasti sekoittaen.
- Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita lusikalla. Vedä pintaan vielä aaltoilevia kuvioita.
- Ripottele nonparellit heti päälle ennen kuin kuorrute kuivuu.
Vinkki! Jos jostain syystä kuorrutteesta tulee liian paksua lisää hiukan kahvia, jos taas tulee löysää lisää sokeria! Voit lisätä nesteen kuorrutteeseen osissa jolloin näet tarkkaan koska koostumus on juuri oikea!
Maidoton: Käytä maidotonta margariinia
Lisää perinteisiä ohjeita löydät täältä.
Myös näillä sopii
Herkutella
Perinteiset Laskiaispullat hillolla
Salted Caramel Sydänkeksit
Rapea Mango-Vadelma Granola
Rakastetut kuviot – Kaunein kattaus Äidille