Mokkapalat – ne perinteiset ja parhaimmat
Niin perinteistä, ehkä vähän tylsääkin, mutta niin herkkua, vaikka vähän epäonnistuttiinkin! Niin ja olettehan te jo pidemmän aikaa tätä ohjetta toivoneet tänne blogin puolelle ♥
Leivoin mokkapaloja ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden. Sain apukokin keittööni avuksi ja meillä oli todella hauskaa näitä 90-luvun hittejä leipoessa. Jotain kuitenkin sattui ihan loppumetreillä. Kuorrutteesta tuli täysin lirua ja kaadoimme sen silti kauniisti paistuneen ja mehevän mokkapalataikinan päälle. Se valui ja levisi joka paikkaan. Soitimme mummille ja kysyimme mitä kävi. Olisi pitänyt lisätä kahvi erissä hiljalleen tai lisätä virheen jälkeen tomusokeria seokseen. No se oli myöhäistä ja onneksi tämä moka ei haitannut makua! Me dippasimme ihania mokkapaloja vielä erikseen liian löysään kuorrutteeseen, joka oli valunut pois mokkapalojen päältä ja kyllä oli hyvää!
Tein kuorrutteen uudestaan, jotta sain testattua määrät oikein tähän reseptiin, jonka teille jaan. Kivempi nämä herkkupalat on syödä kuitenkin sellaisenaan dippaamatta ja sormia sotkematta. Koristelimme meidän mokkapalat verisillä luilla ja pääkalloilla. Halloween nimittäin kutkuttaa jo oven takana. Muuten koristelisin mokkapalat aina nonparelleilla, jotka näiden herkkujen päälle kiistatta kuuluvatkin.
Mokkapalat – ne perinteiset ja parhaimmat
- 4 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 250 g sulaa voita (tai maidotonta margariinia)
- 2,5 dl maitoa (käytin kauramaitoa)
- 7,5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 4 rkl kaakaojauhetta
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Lisää sulaa voita ja maitoa vuorotellen jauhojen kanssa taikinaan nuolijalla käännellen.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.
- 500 g tomusokeria (1 paketti)
- 100 g sulaa voita tai maidotonta margariinia
- 5 rkl kahvia
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- Kun pohja on jäähtynyt kunnolla valmista kuorrutus.
- Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri keskenään.
- Lisää joukkoon kahvi ja sula voi, sekoita tasaiseksi ja levitä pohjan päälle.
- Koristele mokkapalojen pinta heti, jolloin koristeet tarttuvat kuorrutteeseen.
- Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki ennen mokkapalojen leikkaamista.
Maidoton: Käytä maidotonta margariinia
Vinkki! Jos jostain syystä kuorrutteesta tulee liian paksua lisää hiukan kahvia, jos taas tulee löysää lisää sokeria! Voit lisätä nesteen kuorrutteeseen osissa jolloin näet tarkkaan koska koostumus on juuri oikea!
Koristeet
- nonparelleja (tai syötäviä Halloween koristeita)
Mokkapalat on yksi parhaimmista klassikoista mitä tiedän <3 Niin ihanan retroakin samalla, että lapsuusmuistot tulee jo pelkästä tuoksusta.
Ihanaa viikkoa <3
Non just näin! Mä olin taas 7-vuotias kun näitä popsittiin 🙂
Ihanaa viikkoa myös sulle <3
Tää on aivan superihana resepti!!! Tein iskälle ja veljelle synttäriherkuksi, ja kerran leipaasin kaverillekin kun sillä oli huano päivä 🙁 Kiva aina kavereulle kehua et ”hei, tää on sitten hyvä ohje, tällä mä aina leivon” Hyvää yötä ja loppuviikkoa!! <3 jatka samaan malliin
Ihana! Kiitos kommentistasi 🙂
Mokkaruudut, ihana klassikkoleivos joka taipuu vaikka mihin.
Kuorrutteen teen yleensä aina fiilispohjalta 🙂
Niin aivan toiselta nimeltään mokkaruudut <3 Mä voisin nyt alkaa tuunailemaan tota kuorrutetta 🙂
Nämä ovat kyllä niin hyviä! Mun ei ”tarvitse” näitä kotona enää tehdä, kun tyttäret hoitaa sen. 🙂 Hyviä mokkapaloja tekevätkin.
Oletpa onnekas <3 Minunkaan ei olisi äitä tullut tehtyä ilman apuleipuria, jonka sain vieraakseni 🙂
Sun ohjeessas on jotain pielessä. Kuorrutteen kun tein, se meni taikinamaiseksi. Vaikka ohjeen mukaan menin
Jotain on kuitenkin tainnut mennä siellä väärin kun itse monien muiden kanssa ollaan onnistuttu tällä ohjeella loistavasti 🙂 Ohje ei poikkea klassisesta mokkapala-ohjeesta, jossa kuorrutteeseen tulee samat raaka-aineet kuin tässä ohjeessa. Meillä kaikilla on vähän erilainen mittakäsi. Perussääntö tomusokerikuorrutetta tehdessä on lisätä nestettä, jos kuorrute jää liian tönköksi ja jos se on liian löysää niin lisää tomusokeria. Simppeliä!
Minulla tuli myös ihan taikinaa, vaikka en ehtinut laittaa edes kaikkea tomusokeria. Sitä on aika paljon nestemäärää kohti kun vertaa toisiin ohjeisiin.
Ekaa kertaa tein tällä reseptillä, ja tuli ehdottomasti parhaat mokkapalat koskaan! Ihanan kuohkeat, teki mieli syödä koko levy kerralla.
Vinkkinä kuorrutteen tekoon edellisille: itse sulatan voin kahvin avulla, ja sitten lisään tomusokerin vähitellen. En oikeastaan tarkasti mittaa, paljonko sitä tulee, vaan koostumusta seuraillen.
Ihana kuulla <3 Kiitos palautteesta ja vinkeistä muille herkuttelijoille!
Hei, tein puolikkaan annoksen 22 x 28 cm lasivuokaan. Tuli aivan täydellisiä! Juuri sopivan kostea pohja ja hyvin runsas päällinen. Itse laitan kuorrutteen päälle aina kookoshiutaleita! Tulee vähän lisää makua.
Oi ihana kuulla 🙂 <3
Hei, minkä kokoinen peltisi/uunisi on, 50cm vai 60cm, on merkitystä miten paksut palat taikinasta tulee. Odotan muhevia!
50 cm 🙂
💙 Kiitos!
Kiitos ohjeesta! Toi pohja toimii ihan loistavasti myös niin, että nesteenä käyttää omenamehua. Tällöin saa myös maidottoman kun käyttää maidotonta margariinia. 🙂
Hei, mahtavaa! Kiitos vinkistä, josta on varmasti monelle apua! 🙂
Anni!Lue ja vastaa pliis tähän kommenttiin?! Oon sun ISO fani ja teen vaan SUN reseptejä!
KIITOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SUN RESEPTEISTÄ!!!!!!!!!
Ihanaa kun leivot <3
Meni 500g tomusokeria roskiin, kun tulkitsin, että kuorrutteeseen lisätään 5 rkl kahvijauhetta! Kahvi olisi voinut ilmoittaa desilitroina, niin tällainen uusavuton olisi heti tajunnut. Mutta hyviähän niistä tuli! En taida tosin uskaltaa kokeilla muita reseptejä.
Kahvi on kahvia ja kahvijauhe jauhetta. Et kai kahville lähtiessäsikään tulkitse, että sinulle tarjotaan muuta kuin valmista kahvia 🤭