Mansikkahillo kotimaisista mansikoista
Mansikkahillo kotimaisista mansikoista on täydellistä kakkujen välissä, lettujen päällä tai vaikka aamujogurtissa. Itse asissa minä voisin syödä mansikkahilloa melkein sellaisenaan. Jos et ole koskaan keittänyt mansikkahilloa itse sinun täytyy ehdottomasti kokeilla. Itse keitetty mansikkahillo on taivaallista ja monta kertaa parempaa kuin kaupan hillot! Mansikkahillosta riittää iloa vielä talvipakkasillakin!
Vihdoin sain eteeni sen viiden kilon mansikkalaatikon! Ensimmäisestä kilosta tein ihanaa kotitekoista mansikkahilloa. Hillon keittäminen on helppoa, vaivatonta ja ihan hillo on parasta kesällä muurikkalettujen päällä. Hillopurkit kaivoin esille varastosta ja kauniit etiketit löytyivät omasta kaupastani. Etikettien kanssa hillopurkki on kaunis lahja vaikka ystävälle.
Tästä ohjeesta tulee kuvissa näkyvä yksi iso purkillinen hilloa. Jos teet pienempiin purkkeihin varaa niitä 2-3 kappaletta. Sokerin määrä ei ole minun hillossa yhtä suuri kuin yleensä hilloissa, eli sitä voi lisäillä reseptiin ainakin 500 g asti halutessaan.
Mansikkahillo kotimaisista mansikoista
- 1 kg mansikoita
- 0,5 dl vettä
- noin 350 g hillosokeria
- Perkaa mansikat suoraan kattilaan.
- Lisää vesi ja kuumenna marjoja, kunnes ne alkavat höyrytä.
- Lisää hillosokeria vähitellen, aina samalla sekoittaen.
- Käännä liettä pienemmälle, kun seos alkaa kiuhua.
- Keitä noin 15 minuuttia, aina välillä varovasti sekoittaen.
- Nosta kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä ainakin 30 minuuttia. Sekoittele välillä.
- Kun rakenne alkaa kiinteytyä ja marjat eivät nouse enää pintaan, kuori vaahto.
Purkita marjat puhtaisiin kuumiin hillopurkkeihin. - Sulje purkit huolellisesti ja siirrä jääkaappiin. Hillo hyytyy vuorokaudessa.
Itse tehty hillo voittaa kyllä 100% kaupan hillot! Täällä olen kuolannut ihanan Mansikkakakun perässä (edellinen postaus) kun mansikat on jo valmiina, mutta pohjaa n ole vielä ehtinyt tehdä! <3 Mukavaa loppuviikkoa! 🙂
Hei Jenna 🙂 Kiitos kommentistasi! Oi ihanaa pääset siis ihan kohta mansikkakakkun tekoon. Itsetekoiset hilllot ovat muuten kakkujen välissä myös ihania! Mukavaa leivontaa ja loppuviikkoa myös sinulle 🙂