Perinteinen Paras Mansikkakakku (GL)
Perinteinen Paras Mansikkakakku. Tässä se on. Se on kaunis ja herkullinen. Perinteisen mansikkakakun raaka-aineet ovat yksinkertaiset: sokerikakkupohja, kerma ja mansikat. Hieman sokeria ja vaniljaa. Mansikkakakun ajatellaan olevan se kaikista helpoin ja perinteisin ohje, jonka jokainen suomalainen osaa vaikka unissaan? Taitohan on opittu jo lapsuudessa. Mitä mieltä olet?
Tällä kertaa ja tämän kakun kanssa minulla ei mennyt mikään kuten olin suunnitellut. Paitsi kakkupohjan paisto. Täydellinen gluteeniton kakkupohja ei pettänyt tälläkään kertaa ja pohjasta tuli noh.. täydellinen. Sen jälkeen alkoivat vaikeudet..
Mansikat olivat mätiä ja ne loppuivat kesken. Kävin hakemassa uudet. Täytin kakun ja laitoin maustumaan seuraavaan päivään. Koristelu- ja kuvauspäivänä satoi vettä koko päivän ja jouduin siirtämään kuvauksia yhdellä päivällä (positiivista: kakku maistui ehkä jopa paremmalta kahden maustumispäivän jälkeen). Halusin ehdottomasti kuvata ulkona!
Päätin kokeilla jotain uutta: ruusupursotus. Kerron rehellisesti, että tein sen neljään kertaa. Lopulta onnistuin! Sitten kakku tippua läsähti pöydälle kakkualustalta ja meni lyttyyn. Itkuhan siitä tuli, mutta päätin etten masennu. Keräsin mansikat pois kakun päältä, leikkasin uudet, tasoitin kerman ja vatkasin lisää. Sitten pursotin ruusukkeita vielä kerran ja sain mielestäni parhaimman tuloksen! Tässä se on, hyvin perinteinen ja takuulla herkullinen mansikkakakkuni, josta ei todellakaan huomaa, että se on kerran tippunut pöydälle ja litistynyt muodottomaksi.
Lue Minun Kesä Kakku -arvonnasta postauksen lopusta.
Perinteinen Paras Mansikkakakku
(noin 12-15 hlö kakku)
Kakkupohja:
4 munan gluteeniton sokerikakkupohja. Ohjeen löydät tästä.
Paista kakkupohja alumiiniseen tai irtopohjaiseen 20cm vuokaan ja leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan.
Kostutus:
- 1 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- Sekoita maito ja vaniljasokeri pieneen kulhoon/lasiin.
- Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla (pohja ja sivut).
- Nosta pohjapala kakkuvuoan pohjalle.
- Kostuta täyttövaiheessa jokainen kerros kevyesti vaniljamaidolla.
- Katso yksityiskohtaiset täyttöohjeet seuraavasta vaiheesta.
Täyte:
- 2 dl vispikermaa
- 50 g mascarponea
- 2 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl mansikoita
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
- Lisää mascarpone ja sokerit vatkauksen loppuvaiheessa.
- Siivuta kotimaiset mansikat.
- Asettele mansikat kostutetun kakkupohjan päälle ja levitä puolet kermasta mansikoiden päälle, nosta päälle toinen kakkukerros ja toista sama.
- Nosta päällimmäinen kakkupohja kakun päälle ja peittele kakku kelmulla.
- Laita kakku maustumaan jääkaappiin yön yli.
Kuorrutus ja koristelu:
- 5 dl vispikermaa
- 50 g mascaponea
- 2-3 rkl tomusokeria
- mansikoita
- hyytelösokeria + vettä
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
- Lisää mascapone ja sokerit vatkauksen loppuvaiheessa.
- Ota kakku varovasti ulos vuoasta ja nosta kakkualustan päälle.
- Levitä kakun päälle ohut kerros kermaa palettiveitsellä.
- Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele kakun päälle.
- Laita kerma pursotinpussiin ja pursottele ruusukkeita tai perinteinen pursotus kakun reunoille.
- Halutessasi tee hyytelösokerilla kiille mansikoiden päälle. Ohje löytyy pakkauksesta.
HUOM! Ruusupursotukseen käytin tätä 6 sakaraista tähtityllaa.
Vinkki! Lisäsin mascarponea kerman joukkoon, koska se tekee kermasta napakampaa ja helpommin pursotettavaa. Pursotukset pitävät myös paremmin muotonsa. Kermana minulla oli laktoositon vispikerma, jonka väri on kauniin valkoinen. Halutessasi voit korvata mascarponen muulla maustamattomalla tuorejuustolla tai rahkalla. Voit jättää sen myös kokonaan pois.
Kuvassa näkyvän pitsireunaisen kakkustandin löydät verkkokaupastani.
Tää on luottoresepti. Mies tekee äitienpäiväkakun aina tällä ja itsekin hyvin usein käytän! Huomasin nyt vasta linkin kakkustandiin, mutta linkki ei toimi. Saakohan tuota pitsireunaista kakkustandia enää mistään? 😍
Valitettavasti kakkustandi oli aikoinaan myynnissä omassa verkkokaupassani ja sitä ei enää ole 🙁 Ihana palaute, kiitos siitä!
Hei! Tämä kakku kuulostaa ihanalta ja ajattelin kokeilla sitä äitienpäiväksi. Olen kuitenkin aloitteleva leipuri, joten haluan varmistua ensin kaikesta. 😀 Tässä ohjeessa puhutaan 4:n kananmunan kakkupohjasta (ja täydellistä, että resepti on gluteeniton!), mutta kun siirryn linkistä kakkupohjan ohjeisiin, siinä käytetään vain kolmea kananmunaa. Olenko siis ymmärtänyt jotain väärin vai kannattaako kakkupohja tehdä sillä neljällä munalla ja mitata lasitekniikalla jauhot ja sokerit sen mukaan?
Heippa, lue koko ohje kunnolla läpi. Puhutaan lasi ohjeesta, jossa munia laitetaan sokerin ja jauhojen suhteessa. Ohje on aina sama muuten 🙂 voit siis tehdä 3, 4 tai 5 munan kakun itse juuri tähän mansikkakakkuun laitoin 4 – oli meidän porukalle sopivan kokoinen 😉