| | |

Mango-Mustikkakakku – Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

Meidän Papu täytti puoli vuotta. En ole tajunnut ennen oman lapsen syntymää miksi vauvavuoden jokainen kuukausi on niin merkityksellinen, että sitä haluaa juhlistaa. Varsinkin tätä puolivuotispäivää. Vauvan (ja lapsien) kanssa konkretisoituu se, miten nopeasti aika kuluu. En voi uskoa, että siitä vähän yli kolmekiloisesta pienestä nyytistä on kasvanut oman tahdon omaava, vastavuoroisesti naureskeleva ja jokelteleva kahdeksankiloinen ilopilleri.

Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

Missä on se vauva joka nukahti syliini, tuhisi suurimman osan päivästä kapalossa ja oli niin pieni omassa sängyssään ettei häntä raaskinut sinne yksin laittaa? Nyt vaunukoppa ja sänkykin uhkaa jäädä pieneksi. Vauvan kasvu ja kehitys on mieletöntä. Ja myös se miten vauvan ruokailu muuttuu kuuden kuukauden aikana maidon syönnistä soseiden maisteluun, puuron hotkimiseen ja nyt oman kakun herkutteluun!

Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

Tässä kakussa on kaikkea mitä kuuden kuukauden ikäinen vauva saa syödä. Kakku ei sisällä lisättyä sokeria, suolaa tai maitotuotteita. Makeus kakkuun tulee hedelmistä ja taateleista. Kakku maistuu myös aikuisille, jotka leikkaavat itselleen oman palan siltä puolelta, mihin koristeet on aseteltu. Meidän poika on tottunut syömään karkeaakin ruokaa, mutta osa vauvoista ei. Jätä silloin pohja leikkaamatta vauvan lautaselle, vaikka sekin olisi täysin sopivaa syötävää vauvalle. Ehkä sinun vauvasi voi napostella pohjan omin sormin?

Niin, jokainen vauva on oman kakkunsa Mango-Mustikkakakku – Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk) ansainnut!

Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

Mango-Mustikkakakku – Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

8-10 hlö

Pohja

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 kivetöntä taatelia
  • noin 2 rkl kookosmaitoa tai kaurakermaa
  1. Aseta halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Aseta reunoille reunakalvo, jos haluat tasaiset ja siistit reunat kakkuun. (Voit myös öljytä reunat tai käyttää leivinpaperia).
  2. Mittaa kaurahiutaleet ja taatelit blenderiin ja aja tasaiseksi.
  3. Lisää kookosmaitoa tai kaurakermaa sen verran, että aineksista muodostuu massa, jonka voi painella kakkuvuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen.

Mustikkakerros

  • 3 dl kotimaisia mustikoita
  • 1 iso banaani
  • 2 dl kookosmaitoa (valkoinen osa)
  • myllystä vaniljaa
  • 1 dl kookosmaitoa (kirkas osa)
  • 2,5 tl agar jauhetta (Meira)
  1. Mittaa mustikat, banaani, kookosmaito ja vanilja blenderiin ja aja tasaiseksi.
  2. Sekoita agar kookosmaidon kirkkaaseen osaan pienessä kattilassa ja kiehauta. Keitä noin 2 minuuttia.
  3. Kaada agar-seos ohuena nauhana mustikkatäytteeseen koko ajan sekoittaen.
  4. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Mangokerros

  • 300 g (pakaste)mangokuutioita (1 pussi)
  • 2 dl kookosmaitoa (valkoinen osa)
  • ripaus jauhettua kardemummaa
  • 1 dl kookosmaitoa (kirkas osa)
  • 2,5 tl agar jauhetta (Meira)
  1. Mittaa mango, kookosmaito ja kardemumma blenderiin ja aja tasaiseksi.
  2. Sekoita agar kookosmaidon kirkkaaseen osaan pienessä kattilassa ja kiehauta. Keitä noin 2 minuuttia.
  3. Kaada agar-seos ohuena nauhana mangotäytteeseen koko ajan sekoittaen.
  4. Kaada täyte vuokaan hieman jähmettyneen mustikkapohjan päälle lusikkaa apuna käyttäen ja laita kakku jääkaappiin hyytymään noin 4-5 tunniksi tai yön yli.

Koristeet (vain aikuisille)

  • pensasmustikoita
  • kookoslastuja
  • mangopaloja
  1. Asettele koristeet toiselle puolelle kakkua.

Vinkki! Voit hyydyttää kakun myös liivatteilla. Laita silloin 3 liivatetta kumpaankin kerrokseen.

Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)
Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

Kävimme juhlistamassa 6 kk päivää kakun kanssa Home In Garden kukkakaupassa. Kuvista suuri kiitos lahjakkaalle Erjalle. Lisää Erjan kauniita kuvia löydät täältä ja täältä.

Herkullista viikonloppua!

/Anni


Lisää vinkkejä vauvan ruokiin kerään tänne.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

43 Kommenttia

  1. Heli Puhakka sanoo:

    Hei,

    Kiitos kivoista resepteistä. Voisiko taateleita korvata jollain?

    1. Heippa, taatelit tuovat pohjaan makeutta ja sitovat sen kiinteäksi. Banaania voi tietenkin kokeilla, mutta en ole ihan täysin varma miten käyttäytyy kokeilematta.

  2. Tyttöjenäiti85 sanoo:

    Voiko banaanin ja kaurahiutaleet korvata jollakin

    1. Banaani toimii tässä makeuttajana (sitä on vaikea korvata tosiella luonnostaan yhtä makealla hedelmällä – voit laittaa vaikka molempiin kerroksiin mangoa) ja kaurahiutaleet muodostavat pohjan. Niille en nyt heti keksi korvaajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *