|

Limellä maustettu Mansikkajuustokakku

Löysimpäs vielä kaupasta kaikista pelotteluista huolimatta rasian mansikoita, sitten kävelin juustohyllylle ja valitsin mascarponea, mietin samalla, että limekin sopisi hyvin, joten hain sitäkin. Nappasin vielä kerman ja juoksin kotia kohti leipomaan tämän ihanan hyydytettävän mansikkajuustokakun!

Olen saanut lukijoilta viestiä, että juustokakkujen ja muiden hyydytettävien kakkujen ohjeita kaivataan. Olen ennenkin sanonut, että en oikein tiedä miksi nämä kakut minulta uupuvat blogista. Toivotaan, että tämän reseptin myötä tulee muutos siihen asiaan. Tämä juustokakku on nimittäin niiin ihanaa! Ei liian makeaa ja ai että tuon täytteen kuohkeutta ei voi kuin ylistää! Nam!  Minusta kakku on erityisen upea soikean muotoisena.


Limellä maustettu Mansikkajuustokakku

Pohja:
  • 175 g keksimurua (Fazer tai oma suosikkisi esim kaurakeksit)
  • 50 g voita
  1. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon.
  2. Nosta soikea reunavuoka kakkualustan päälle.
  3. Asettele reunakalvo vuoan reunoille ja painele keksimuru vuoan pohjalle.
Vink! Jos sinulla ei ole raunavuokaa, niin käytä irtopohjavuokaa, jos et halua käyttää reunakalvoa, niin voitele vuoan reunat ja tomusokeroi ne saadaksesi kaunis pinta kakun reunoille. 

 

Täyte:
  • 300 g mansikoita
  • 0.75 dl siro sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponea
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 limetin mehu
  • 1 limetin kuori
  • tippa lime-aromia
  1. Mittaa mansikat ja sokeri isoon kulhoon – soseuta sauvasekoittimella – raasta ja lisää limen kuori.
  2. Jos haluat vahvan limen maun niin lisää tässä vaiheessa tippa lime-aromia.
  3. Vaahdota vanilja-aromi, kerma sekä mascarpone ja laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi.
  4. Purista limen mehu kattilaan – kuumenna ja liota puristetut liivatteet mehuun.
  5. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki – lisää mansikkasose mascarponekermaan ja sekoita.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  7. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle – tärisytä reunaa hiukan, jotta massa asettuu.
  8. Siirrä kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli tai ainakin 4 tuntia.
Koristeeksi:
  • mansikoita
  • lime paloja
  • orvokkeja
  1. Irrota kakku varovasti vuoasta, irrota reunakalvo. Koristele alustan päällä mansikoin, lime paloilla ja syötävillä kukilla. Nosta kakkustandille ja tarjoile.
Reunakalvo 8cm.

Katso myös muut Juustokakut.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Sanna sanoo:

    Tuleeko näistä samoista määristä hyvä 24cm pyöreään irtopohjavuokaan?

    1. Saattaa tulla hieman matala. Tekisin ehkä 1.5 kertaisena tai käyttäisin 20 cm vuokaa, jos haluat korkeamman kakun.

  2. xx sanoo:

    voiko mascarponen sijasta käyttää maustamatonta tuorejuustoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *