|

Laskiaispullawrapit

Laskiaispullawrapit
Tänä vuonna laskiaispulla on saanut uuden muodon! Ihastelin näitä laskiaispullawrappeja jo viime vuonna Ruotsissa, kun paikallinen leipomo lanseerasi ”semmelwrap” -laskiaispullat. Päätin heti, että näitä tehdään meilläkin. Tosin viime vuonna toteutin toisen laskiaispullainnovaation eli Laskiaispullakakun, joka on tänäkin vuonna saanut suurta suosiota. Wrapit jäivät siis kokeiltavaksi.

 

Ai että kannatti odottaa! Laskiaispullawrapit ovat herkullisia ja hauskoja valmistaa. Mielestäni laskiaispullawrapit saa myös kauniisti esille, kun ne voi ”paketoida” ja sitoa esimerkiksi leivinpaperiin. Kotona meillä tykättiin, että nämä ovat parempia kuin perinteiset. Helpompi syödä ja kaikkia makuja (kermaa, hilloa ja pullaa) tulee kerralla yhtä paljon suuhun.

 


Laskiaispullawrapit

Pullataikina:
  • 2,5 dl kevyt maitoa
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa (tai tuorehiivaa)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  1. Lämmitä maito +42 asteiseksi.
  2. Sekoita kuivahiiva yhteen desiin jauhoja.
  3. Lisää hiivajauhoseos lämmittettyyn maitoon ja sekoita.
  4. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita kunnolla.
  5. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen.
  6. Lisää pehmeä huoneenlämpöinen voi taikinaan alustamisen loppuvaiheessa.
  7. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoiseksi.
    Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoilta ja sormista.
  8. Jätä taikina kohoamaan lämpimään vedottomaan paikaan liinan alle noin 45 minuutiksi.
  9. Kaada kohonnut taikina jauhoitetulle alustalle.
  10. Jaa taikina kahtia ja pyörittele kahdeksi tangoiksi.
  11. Jaa kumpikin tanko 6 palaan ja pyörittele palat pulliksi.
  12. Lopuksi paina pullat litteiksi ja kauli sitten noin 20 cm kokoisiksi ”wrapeiksi”.
    Älä nostata pullawrappeja tai voitele niitä. 
  13. Paista wrapit uunin keskitasolla 225 asteessa noin 5 minuuttia.
    Huom! Paistoaika on lyhyt, koska pullawrapeista täytyy saada taiteltavia ja pehmeitä. Voit paistaa kiertoilmalla useamman pellin kerralla. Itse paistoin erissä ja kaulin seuraavaa erää aina kun edellinen oli uunissa, ettei wrapit päässeet kohoamaan odottaessa. Taikinan pitää olla kohonnutta ja ilmavaa. Kuiva tai liikaa paistettu taikina repeilee taiteltaessa wrapeiksi.
  14. Jäähdytä pullawrapit kunnolla ennen täyttöä.
Täyte:
  • 4-5 dl vispikermaa
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • ripaus sokeria halutessa
  • mantelimassaa tai vadelmahilloa
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla sekä halutessasi sokerilla.
  2. Levitä hilloa tai mantelimassaa wrapin keskelle.
  3. Pursota myös kerma wrapin keskelle.
  4. Kääntele wrappi ja taittele esim. leivinpaperiin ja sido nauhalla.



Katso lisää laskiaispullareseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

36 Kommenttia

  1. Janina sanoo:

    Vaikuttaako tuo ettei wrappeja nostateta, rakenteeseen?�� Tai lähinnä, eihän jää "kumimaiseksi"?�� Tekisi mieli kyllä kokeilla näitä!

    1. Tietenkin vaikuttaa sillä tavalla, ettei tule ilmavia. Kumimaisia näistä ei kuitenkaan tullut 🙂 Tosi hyviä!

  2. Satu sanoo:

    Nämä wrapit pääsivät alustavasti laskiaisen ajan synttäreiden tarjoilulistalle. Onnistuuko täyttäminen seuraavana päivänä vai täytyykö aikatauluttaa siten, että leipoo wrapit vasta juhlapäivänä? Suunnittelin koe-erän leipomista, mutta kysyn nyt kuitenkin ensin. 🙂

    1. Pulla on aina parasta leipomispäivänä, joten leipoisin ja täyttäisin silloin 🙂 En ole kokeillut wrappeja niin että täyttö myöhemmin, joten en osaa sanoa miten käyttäytyy. Kiva kun kysyit ja kommentoit. Mukavia juhlia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *