| |

Kurpitsa-Mozzarella-Pestosalaatti

Kurpitsa-Mozzarella-Pestosalaatti

Tämä salaatti on NIIN NIIN NIIN ihanaa! Päätin näpytellä ohjeen teille sopivasti ennen vappua, koska tämä resepti toimii loistavasti esimerkiksi vappubrunssilla tai -piknikillä.

Tarjoilin kurpitsa-mozzarella-pestosalaattia ensimmäisessä MEET & GREET -tapaamisessa, jonka järjestin studiollani Kumpulassa seuraajilleni viime viikonloppuna. Ai että meillä oli mukavaa. Suunnittelen seuraavaa tapaamista syksylle. Ilmoittelen siitä Instagramissa, jonne laitan lähempänä ilmoittautumisen.

Idean salaattiin sain myös viime viikolla kun vierailin Viinimaan tilaisuudessa aivan ihastuttavassa Danskarbyn kartanossa. En malttanut odottaa reseptiä, joten valmistin kuvan perusteella salaatista oman version. Salaatin kanssa söimme pieniä juustopiiraita, joiden reseptin jaan teille pian.


Kurpitsa-Mozzarella-Pestosalaatti

Ohje

  • 1 myskikurpitsa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 300 g salaattisekoitusta
  • 1 dl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
  • syötäviä kukkia
  • 2 kpl buffalo mozzarellaa tai burrataa
  1. Kuori ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurpitsa noin 1 cm paksuiksi paloiksi ja nosta isoon uunivuokaan. Kaada päälle runsaasti oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä kurpitsaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
  2. Valmista pesto alla olevan ohjeen mukaan kun kurpitsa on uunissa.
  3. Nostele tarjoiluvadille salaattia ja sitten keskelle paahdetut kurpitsat. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja niiden öljyä, kukat ja mozzarella.
  4. Lopuksi nostele päälle pestoa ja tarjoile loput salaatin kanssa.

Pesto

  • 1-2 valkosipulin kynttä 
  • 1 puntti basilikaa 
  • 1 rkl sitruunan mehua 
  • 1 dl raastettua parmesan juustoa  
  • 50 g pinjansiemeniä (paahda halutessasi pannulla nopeasti)
  • noin 1 dl oliiviöljyä 
  • 1/3 tl sormisuolaa 
  • ½ tl mustapippuria 
  1. Kuori ja hienonna valkosipuli.  
  2. Huuhtele, kuivaa ja revi basilika pitkään astiaan valkosipulin kanssa.  
  3. Lisää myös sitruunamehu, parmesan ja pinjansiemenet.  
  4. Aja tasaiseksi lisäämällä öljy vähän kerrallaan sekaan.  
  5. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Kurpitsa-Mozzarella-Pestosalaatti
Kurpitsa-Mozzarella-Pestosalaatti

Ihanaa vapun odotusta!

/Anni

Lisää vappuohjeita löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *