Kotona tehty täydellinen pizza

Kotona tehty täydellinen pizza

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Kotona tehty täydellinen pizza päihittää pizzerioiden pizzat mennen tullen!

Tarjottiin meillä juhlissa muutakin kuin kuppikakkuja. Suolaiset tarjoilut ovat pitäneet paikkansa suosituimpina tarjoiluina jo monet kerrat. Itse tehty pizza oli hitti ja mitään ei jäänyt rääppeiksi tälläkään kerralla valitettavasti.

Näistä ohjeista en voi ottaa kunniaa pelkästään itselleni. Itseasiassa reseptit ja lopputulos ovat kokonaan avomieheni käsialaa. Täytevaihtoehtoihin taisin saada vaikuttaa.

Juhlissamme oli epävirallinen retro-teema ja siitä inspiroituneena tarjoilimme myös cocktailtikkuja cocktail-siili muodossa. Siili oli näyttävä ja paloina löytyi jotain ihan muuta kuin nakkeja ja lihapullia. Vaahtokarkit ja raikas booli viimeistelivät juhlan.

Cervera -kaupasta löydät muuten parhaimmat pizzatarvikkeet. Katso täältä*.


Kotona tehty täydellinen pizza

Pohja (1 pizzapohja/pellillinen)

  • 2 dl vettä
  • 11 g (1 pussi) kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl luomu vehnäjauhoja
  1. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista.
  2. Mittaa noin 42 asteinen vesi kulhoon.
  3. Sekoita jauhohiivaseos veteen. Lisää myös suola ja öljy.
  4. Lisää jauhoja taikinaan pikkuhiljaa sekoittaen.
  5. Vaivaa lopuksi taikina kädellä.
  6. Lisää hieman öljyä taikinan pinnalle ja anna kohota liinan alla vähintään puolituntia.

Tomaattikastike

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 7 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl sokeria
  • (tilkka punaviiniä)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • yrttejä esim. oregano ja basilika
  1. Kuullota valkosipulia ja sipulia öljyssä (5 rkl) kasarin pohjalla noin 10 minuuttia.
  2. Lisää puolet tomaattimurskasta ja sokeri. Hauduta 10 minuuttia.
  3. Lisää loput tomaattimurskasta, punaviini ja yrtit. Hauduta toiset 10 minuuttia.
  4. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.
  5. Ota kattila liedeltä ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Anna vetäytyä.

Täytevaihtoehdot

  • Salami, ananas, jalopeno.
  • tuore mozzarella, kirsikkatomaatti, oliivi, paahdetut pinjansiemenet ja rucola.
  • keltainen paprika, punasipuli, ilmakuivattu kinkku ja rucola
  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Kauli valmis taikina alustalla suoraan leivinpaperin päälle ohueksi pizzapohjaksi (noin 3 mm).
  3. Nosta pohja leivinpapereineen suoraan uunipellille.
  4. Levitä pohjalle kerros tomaattikastiketta.
  5. Ripottele seuraavaksi juustoraaste tomaattikastikkeen päälle.
  6. Lisää mieleisesi täytteet päällimmäiseksi.
  7. Paista pizzoja 10 minuuttia uunin keskitasolla.

Vinkkejä: Valmista tomaattikastike jo edellisenä päivänä! Muista, että juustoraaste lisätään aina tomaattikastikkeen päälle ei täytteiden päälle. Täytteistä ilmakuivattu kinkku, rucola ja pinjansiemenet kannattaa lisätä pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen!

Kotona tehty täydellinen pizza
Kotona tehty täydellinen pizza

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Katso kaikki Pizza-reseptit.

Myös näillä sopii

Herkutella

53 Kommenttia

  1. Ihana blogi sulla. Kuvat kyllä pistävät mahan kurisemaan heti 🙂

    1. Kiitos paljon! Uusimmissa postauksissa kuvat otettu upouudella kameralla ja síllä kyllä saa melkein mautkin näkymään kuviin 🙂

  2. Kirsi sanoo:

    Uskomattoman maukas pitsapohja ��

    1. Kiitos! Tämä on meidän kotona luotto-ohje 🙂 Kiva kun siitä pidetään muuallakin!

  3. Hanna sanoo:

    Todella ihana pitsaohje! Tulen tekemään toistekin. Tomaattikastike joutui odottamaan jääkaapissa kaksi päivää, mutta oli hyvää. Kiitos Anni ohjeesta!

    1. Hei Hanna, ihana kommentti! Kiitos siitä 🙂 Tomaattikastike saattaa parantua ajan kanssa, joten ei huolta jos se seisoo! Ihanaa joulua!

  4. Noora sanoo:

    Tällä ohjeella tehty pizzaa useamman kerran! 😋 Nyt pitäisi saada pohja tehtyä gluteenittomana, onko suosituksia jauhoista joita käyttää?

    1. Kiva kuulla! 🙂 Suosin ihan tavallisesta kaupasta saatavia gluteenittomia jauhoseoksia ja lisään aina vähän psylliumia sekaan 🙂

    2. Anne sanoo:

      Hei, käytin myllärin gluteenitonta jauhoa, joka sopii suolaiseen ja makeaan leivontaan . Jauhoja tarvi vain noin 3dl . Tuli erittäin hyvä ja pehmeä pohja. Jää lempi reseptiksi.

        1. Siiri sanoo:

          Olipa helppoa tehdä tämä pizzapohja. Oon aina kuvitellut sen olevan vaivalloista ja ostanut valmiina, mutta en enää! Kiitos reseptistä 🙂

  5. Aei sanoo:

    Kiitos ohjeesta! Tosi maukas tomaattikastike.

  6. johannes sanoo:

    Itse teen löysän taikinan ja kaadan sen paperin päälle pellille ja levitän.antaa vähän aikaa nousta ja sitten täytteet päälle.näin ne hieman uppoavat taikinapohjaan.tämä on oma mieltymys,ainakaan pohja ei jää kivikovaksi.

    1. Meillä tehdään tällä, välillä hapanjuurella, välillä roomalaisella taikinalla ja välillä valmispohjalla 🙂 Pizzapohjia ja mieltymyksiä on monia. Välillä on ihanaa kun on kuohkea paksu pohja ja välillä ohut rapea!

  7. Johanna sanoo:

    Tulipa ihana pohja tällä ohjeella! Helppo työstää ja levittää ja maistui maukkaalta. Kiitos, tätä käytetään jatkossakin!

  8. Pitsan ystävä85 sanoo:

    Käytin ekaan pitsapohjakokeiluuni ja jestas kuinka hyvää ja toimi juuri niin sujuvasti teko kuin resepti antoi ymmärtää😊 kiitos suuresti!🤗

  9. Pizzaaja sanoo:

    Hei, voiko pohjan laittaa yöksi jääkaappiin odottelemaan ennen täytteiden lisäämistä ja valmistusta?

    1. Laittaisin taikinan yöksi jääkaappiin, mutta muotoilu pohjaksi vasta ennen paistoa 🙂

  10. Milka sanoo:

    Hyvä ohut pohja. Olen tehnyt Myllärin luomujauholla, sekä erilaisilla italialaisilla pizzajauhoilla. Sopiva ja helppo peruspizzan pohja, kevyt työstää ja vaihtelua hapanjuurella vääntämiseen.

  11. Anne sanoo:

    Näköjään palaan aina vaan samaan ohjeeseen 😄 kiitos!

  12. Tytteli sanoo:

    Olipa herkullinen tomaattikastike! Tähän asti vaan heittänyt pizzapohjan päälle jonkun tomaattimurskan, joka on käynyt vähän tylsäksi. Löysin tämän ohjeen, tein tomaattikastikkeen ohjeen mukaan ja olipa todella herkullinen, punaviinillä myös.

    Oon surkea tekemään pizzapohjaa, tästäkin pohjasta tuli litteä lättänä, muttei se makuun vaikuttanut. Oon mestari pilaamaan pohjat, en tiedä, ehken anna kohota niitä liiaksi tai jotain. Aina ne ovat lättäniä.

    1. Kiitos kommentistasi 🙂

      Vaivaatko ja kohotatko taikinaa varmasti tarpeeksi? Siinä uskoisin olevan syyn.

  13. Heidi sanoo:

    Tämä on todella hyvä pizzapohja! Me kaulitaan taikina niin ohueksi, että tästä annoksesta tulee 4 yhden hengen pyöreätä pizzaa.

  14. Nyt on tullut kokeiltua vastaavaa. Huippu pizzaa!

  15. Terhenneito sanoo:

    Hei

    Tuli paras pizzapohja koskaan!

    Pohja oli erittäin helppo käsitellä ja just’ sopiva pellilliseen. Eikä tullut
    ”pullapohjamaista” maultaan eikä rakenteeltaan.
    Suosin kotimaisia raaka-aineita ja siksi vaihdoin oliiviöljyn rypsiöljyyn ja sopi hyvin siihen.

    Kiitos ohjeesta!
    Lauantai-illan pizzaa nauttien.

  16. Sami sanoo:

    Tuntui aika paljolta tuo öljyn määrä tomaatti kastikkeessa, onko se tosiaan 7 ruokalusikallista? Selasin useita ohjeita läpi ja kaikissa oli 1-2 ruokalusikallista.

    1. Ihan oikein on (toki halutessasi voit laittaa vähemmän). Italiassa öljyä kaadetaan vielä valmiin pizzan päälle, nam!

  17. Leevi ja Amanda sanoo:

    Päätettiin ystävänpäivän kunniaksi tehdä pizzat ja tällä ohjeella tuli aivan loistava! Kiitos!

  18. Mika sanoo:

    Nyt tuli kyllä paras pizza ikinä mitä olen tehnyt 25 vuoteen. Vielä ystävänpäivänä! Suuri kiitos tästä!

  19. Sami sanoo:

    Kiitos, paras ohje pitsapohjaan joka onnistuu joka kerta.
    Itse en keitä tomaattikastiketta enää koska on mielestäni vähän raikkaampi ilman sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *