Kotona tehty täydellinen pizza
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Kotona tehty täydellinen pizza päihittää pizzerioiden pizzat mennen tullen!
Tarjottiin meillä juhlissa muutakin kuin kuppikakkuja. Suolaiset tarjoilut ovat pitäneet paikkansa suosituimpina tarjoiluina jo monet kerrat. Itse tehty pizza oli hitti ja mitään ei jäänyt rääppeiksi tälläkään kerralla valitettavasti.
Näistä ohjeista en voi ottaa kunniaa pelkästään itselleni. Itseasiassa reseptit ja lopputulos ovat kokonaan avomieheni käsialaa. Täytevaihtoehtoihin taisin saada vaikuttaa.
Juhlissamme oli epävirallinen retro-teema ja siitä inspiroituneena tarjoilimme myös cocktailtikkuja cocktail-siili muodossa. Siili oli näyttävä ja paloina löytyi jotain ihan muuta kuin nakkeja ja lihapullia. Vaahtokarkit ja raikas booli viimeistelivät juhlan.
Cervera -kaupasta löydät muuten parhaimmat pizzatarvikkeet. Katso täältä*.
Kotona tehty täydellinen pizza
Pohja (1 pizzapohja/pellillinen)
- 2 dl vettä
- 11 g (1 pussi) kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 5 dl luomu vehnäjauhoja
- Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista.
- Mittaa noin 42 asteinen vesi kulhoon.
- Sekoita jauhohiivaseos veteen. Lisää myös suola ja öljy.
- Lisää jauhoja taikinaan pikkuhiljaa sekoittaen.
- Vaivaa lopuksi taikina kädellä.
- Lisää hieman öljyä taikinan pinnalle ja anna kohota liinan alla vähintään puolituntia.
Tomaattikastike
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 1 sipuli
- 7 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 tl sokeria
- (tilkka punaviiniä)
- suolaa
- mustapippuria
- yrttejä esim. oregano ja basilika
- Kuullota valkosipulia ja sipulia öljyssä (5 rkl) kasarin pohjalla noin 10 minuuttia.
- Lisää puolet tomaattimurskasta ja sokeri. Hauduta 10 minuuttia.
- Lisää loput tomaattimurskasta, punaviini ja yrtit. Hauduta toiset 10 minuuttia.
- Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.
- Ota kattila liedeltä ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Anna vetäytyä.
Täytevaihtoehdot
- Salami, ananas, jalopeno.
- tuore mozzarella, kirsikkatomaatti, oliivi, paahdetut pinjansiemenet ja rucola.
- keltainen paprika, punasipuli, ilmakuivattu kinkku ja rucola
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Kauli valmis taikina alustalla suoraan leivinpaperin päälle ohueksi pizzapohjaksi (noin 3 mm).
- Nosta pohja leivinpapereineen suoraan uunipellille.
- Levitä pohjalle kerros tomaattikastiketta.
- Ripottele seuraavaksi juustoraaste tomaattikastikkeen päälle.
- Lisää mieleisesi täytteet päällimmäiseksi.
- Paista pizzoja 10 minuuttia uunin keskitasolla.
Vinkkejä: Valmista tomaattikastike jo edellisenä päivänä! Muista, että juustoraaste lisätään aina tomaattikastikkeen päälle ei täytteiden päälle. Täytteistä ilmakuivattu kinkku, rucola ja pinjansiemenet kannattaa lisätä pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen!
En kestä! Niin ihana taikina tuli! En voi olla kiitollisempi tästä reseptistä<3
Ihana kuulla <3
Juuri tälläistä pizzataikinaa olen etsinyt, paras! Tämä pitää laittaa talteen seuraavia kertoja varten.
Mahtavaa!
Tosi hyvä ja mehevä pohja!
Tein kaksinkertaisena ja jätin öljyt kohotusvaiheessa pois, tuli aivan ihana kuin Grandiosan american pan pizzaa! Kiitos reseptistä, eka kerta kuin onnistuin pizzassa täydellisesti 🙂
Mahtavaa! Kiva kuulla 🙂
Hyvä resepti, pohjaan sai vähän potkua.
Ja kerrankin joku suomalainen tajuaa sen, että myös kotona tehdyssä pizzassa juusto tulee täytteiden alle. Itse kutsun juustopällysteisiä pizzoja karvarannepizzoiksi. Niin monissa bileissä ollut juusto päällä, sehän näyttää jo ihan ”kerran syödyltä ja pahoinvoituna”.
Täytyy ruveta seuraamaan sinun muitakin reseptejä.
Jos pizza kiinnostaa niin lisää vinkkejä täällä:
https://stg.anninuunissa.fi/lets-make-pizza-kokkauskurssi-comojarvella/
Tällä ohjeella oon tehnyt pitsat reseptin löytämisen jälkeen! Erittäin herkullinen pitsapohja!