|

Kesäiset Grillimunkit

Se on viikonloppu taas ja toinen työviikko loman jälkeen takana. Täytyy sanoa, että työt on kyllä alkanet tosi kevyesti. Tähän on vaikuttanut moni asia. Työpaikalla on melko hiljaista lomien takia näin heinäkuussa ja ilmat ovat olleet aivan mahtavat, mistä syystä töistä huolimatta on voinut tehdä kaikenlaisia ihania kesäjuttuja. Tietenkin asenne ratkaisee myös.

Tällä viikolla ollaan käyty risteilyllä saaristossa, kasarmintorilla maistelemassa Street Food Carnivalien herkkuja, ostettu metsämustikoita kauppatorilta, keräilty luonnonkukkia pelloilta omalle takapihalle, istuskeltu auringossa ja tietenkin grillattu!

Näitä rapeita grillimunkkeja grillasimme eilen jälkiruoaksi. Bongasin idean ruotsalaisesta ruokalehdestä. Niin ihanan helppoa ja vaivatonta. Joskus aika on rajallista leipomisen suhteen, joten munkit eivät olleet itse leivottuja. Munkkien makeutta tasapainottaa rahka ja tuoreiden marjojen raikkaus. Mielestäni tämä oli aivan mahtava yhdistelmä. Grilli tuo munkkiin hauskan rapeuden, joten suosittelen syötäväksi melko pian grillauksen jälkeen.


Kesäiset Grillimunkit

Ohje (10 hlö)

 • 5 munkkia
 • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
 • 200 g maustamatonta rahkaa
 • 100 g mustikoita
 •  100 g vadelmia
 • 100 g karhunvatukoita
 1. Valmista ensin rahkatäyte vatkaamalla vaniljakastike.
 2. Lisää rahka vaniljavaahdon joukkoon varovasti käännellen.
 3. Kääntele lopuksi rahkaan mustikat ja puolet vadelmista.
 4. Laita rahka jääkaappiin odottamaan.
 5. Halkaise munkit ja nosta grilliin sokeripinta alaspäin.
 6. Grillaa munkin puolikkaita miedolla lämmöllä, kunnes ne saavat väriä ja tuntuvat lämpimiltä.
 7. Nosta munkit grillistä ja täytä puolikas rahkalla.
 8. Ripottele vadelmia ja karhunvatukoita rahkan päälle.
 9. Tarjoile heti.

Vinkki! Jos haluat vähän haastetta niin tee munkit itse! Käytä marjoja makusi mukaan. Mansikat  sopivat munkkeihin myös täydellisesti. Täytteenä toimivan rahkan voi toteuttaa myös monella tavalla. Reseptin rahkaa jää todennäköisesti yli, joten valmista joko enemmän munkkeja tai syö rahka myöhemmin sellaisenaan. 

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

 1. Löytyipä maukas blogi, liityin lukijaksi.:) Onpa tässäkin ihana kesäherkku!:)

  1. Kiitos Heidi kommentista ja palautteesta 🙂 Käy kurkkaamassa myös Annin Uunissa facebook sivustoja, joiden kautta voit seurata uusia päivityksiä.

   Kävin itse kurkkaamassa Mustikkasuuta, Ihania herkkuja ja ohjeita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *