|

Ihanat Laku-Suklaatryffelit

Ihanat Laku-Suklaatryffelit

Joulukuun ensimmäinen luukku on avattu! Sen kunniaksi jaan teille tämän vuoden ensimmäisen syötävän lahjavinkin. Ihanat laku-suklaatryffelit on suunniteltu teille, jotka rakastatte lakua ja tuhtia suklaan makua. Kerron jo heti alkuun, että jos tumman suklaan maku on liian voimakas sinun makuusi, niin voit korvata puolet ohjeen suklaasta maitosuklaalla (vähennä silloin kerman määrä puolella).

Olipa ihanaa tehtailla joulukarkkeja etukäteen iso kasa. Innostuin oikein kunnolla ja valmistin yhtenä aamuna neljää erilaista joulupaketteihin sopivaa herkkua. Pysykää siis kuulolla. Seuraava vinkki on tulossa jo myöhemmin tällä viikolla.

Suklaatryffleiden valmistus on nopeaa ja vaivatonta. Näitä herkkuja ehdit siis tehdä hyvin vielä pari päivää ennen joulua! Se mistä itse tykkään suklaatryffeleiden valmistuksessa on, että lämpömittareita ei tarvita, jolloin myös epäonnistumisen mahdollisuus pienenee.

Saatoin luvata Instagramin puolella IG-liven joulukarkkien valmistuksesta ja pakkaamisesta. Kääk. Seuraa täällä @anninuunissa jaan lisätietoja livestä pian!


Ihanat Laku-Suklaatryffelit

Ohje noin 16-20 kpl

 • 200 g tummaa suklaata (70%)
 • 1,5 dl kuohukermaa
 • 20 g voita
 • 2 tl tomusokeria
 • lakujauhetta
 1. Rouhi suklaa pieneksi ja mittaa kerman kanssa kattilaan.
 2. Sulata suklaarouhe kerman sekaan miedolla lämmöllä keitellen.
 3. Lisää voi ja tomusokeri. Sekoita kunnolla.
 4. Kaada suklaamassa pieneen kulhoon ja laita jääkaappiin, kunnes se jähmettyy kunnolla.
 5. Ota jähmettyneestä suklaamassasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne palloiksi.
 6. Aseta pallerot lautaselle ja pyörittele lopuksi lakujauheessa. Jos massa pehmenee käsissäsi voit käyttää tryffelit jääkaapin kautta ennen jauhottamista.

Vinkki! Jos haluat tryffeleistä makeampia lisää sokeria ja valitse suklaa, jossa on vähemmän kaakao%, mutta huomioi silloin ettei massa hyydy samalla tavalla! Esim. taloussuklaan kanssa riittää puolet kerman määrästä.

Vinkki! Jos et pidä lakujauheesta tai koet sen liian voimakkaana pyörittele tryffelit kaakaojauheessa.

MAIDOTON & VEGAANINEN: Käytä kaurapohjaista kermaa, joka kestää kuumennusta (Kaslink kauraruoka) ja maidotonta tummaa suklaata (Panda).

SÄILYVYYS JA SÄILYTYS: Viileässä esimerkiksi jääkaapissa noin viikon ajan.

Ihanat Laku-Suklaatryffelit
Ihanat Laku-Suklaatryffelit

Upeaa joulukuun alkua!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

20 Kommenttia

 1. Leipoja sanoo:

  Moikka,
  minulle kävi samoin kuin jollekin toiselle kommentoijalle, käytin taloussuklaata ja massasta tuli löysää. Varmaan aika moni skippaa alkutekstit ja hyppää suoraan reseptiin, joten tuon vinkin kerman vähentämisestä voisi lisätä heti ohjeen alle, jossa on myös vinkki sokerin lisäämisestä. Näin leipoja välttyisi harmitukselta.

  1. Reseptissä on maininta kaakao% joka on ollut käytössä. Harmi, että tämä oli jäänyt sinulta myös huomioimatta. Tarkennan vielä vinkkinä ohjeen yhteyteen tuon kaakao% tärkeyden.

 2. Anni sanoo:

  Tuleeko voi sulattaa vai?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *