Herkullinen Juhannusmenu
Kokkasin livenä Instagramissa viime viikolla ja moni teistä jäi kaipaamaan näille juhannusherkuille kirjallisia ohjeita. Tästä menusta tuli niin niin herkullisen kesäinen ettei ole ihme! Meillä grillattiin tämä (juhannus)menu kolme kertaa viime viikolla. Silti suunnittelen, että ainakin ritarit voisi valmistaa vielä kerran juhannuksena. Itse asiassa bruschetat myös ja jättirapuvartaita on saatava!
Näillä helteillä maistuu kevyt, värikäs ja raikas grilliruoka. Tässä menussa riittää juuri sopivasti noita kaikkia elementtejä. Marjoja, hedelmiä, juustoa ja jättirapuja kevyesti yrttiöljyissä marinoituna.
Arvostan itse vaivattomuutta ja nopeutta niin arkena kuin juhlissakin. Ja siksi suunnittelin tämän juhannusmenun niin, että sinäkin valmistat kaiken alle tunnissa! Paljon voit myös valmistella etukäteen, jolloin itse kokkaus hoituu juhannuksena puolessa tunnissa. Ja miten ihanaa on myös se, että koko menun voi valmistaa ulkona. PARASTA!
Herkullinen Juhannusmenu
Aprikoosi-Burrata BruschetTa
Jättirapuvartaat & Kesäsalaatti
Grilliritarit ananaksella ja vaniljajäätelöllä
Aprikoosi-Burrata Bruschetta
4 bruschettaa
- tuoretta leipää (ciabatta tms.)
- 4-5 kypsää aprikoosia
- kourallinen basilikaa
- suolaa
- pippuria
- valkosipuli-, tomaatti- ja basilikaöljyä
- 1 burrata tai bufala mozzarella
- Viipaloi leipä ja paahda grillissä (miedossa lämmössä) rapeaksi.
- Pese, poista kivet ja viipaloi aprikoosit suuhun sopiviksi kuutioiksi.
- Sekoita aprikoosit, revitty basilika, mausteet ja öljy kulhossa.
- Nostele leipien päälle aprikoosisalsaa ja revittyä burrataa.
- Viimeistele leivät basilikalla ja mustapippurilla.
Jättirapuvartaat
- 500 g pakastettuja jättiravunpyrstöjä
- kirsikkatomaatteja
- grillitikkuja
- chili-, tomaatti- ja basilikaöljyä
- sormisuolaa
- Ota jättiravut sulamaan hyvissä ajoin. Kuivaa ne huolellisesti.
- Liota grillitikut vedessä ja pese tomaatit.
- Työnnä ravut ja tomaatit grillitikkuihin ja marinoi yrttiöljyssä.
- Ripottele päälle sormisuolaa ja grillaa grillissä kypsiksi. (HUOM! Älä kypsennä jättirapuja liikaa, ettei niistä tule kumisia. Kun liha vaihtaa väriä ovat ravut kypsiä)
Kesäsalaatti
- puolikas hunajameloni
- 250 g kotimaisia mansikoita
- kourallinen rucolaa
- pippuria
- sipuli-, tomaatti- ja oreganoöljyä
- Kuori ja poista melonista siemenet. Nosta lohkot isoon kulhoon.
- Poista mansikoista kannat, viipaloi ja lisää kulhoon.
- Huuhtele rucola ja lisää kulhoon.
- Rouhi salaatin päälle mustapippuria ja kaada reilusti suolaa. Sekoita.
Valkosipulikastike
- 1 valkosipuli
- 1 purkki creme fraichea
- yrttiöljyä (valitse suosikkisi)
- suolaa
- pippuria
- Kääri valkosipuli folioon, lorauta mukaan hieman öljyä ja nosta grilliin. Anna nyytin tekeytyä grillissä kokkauksen ajan (30-45 min).
- Sekoita creme fraichen kanssa öljyä ja mausteet.
- Nosta valkosipuli grillistä ja purista pehmenneet kynnet suoraan creme fraichen sekaan. Laita kynsiä oman maun mukaan.
- Sekoita dippi, koristele öljyllä ja pippurilla ja tarjoile salaatin sekä vartaiden kanssa.
Grilliritarit ananaksella ja vaniljajäätelöllä
4 hlö
- 8 palaa pullaa tai ranskanleipää
- 1 kananmuna
- reilu 1 dl kookosmaitoa tai -kermaa
- sitruuna-basilikaöljyä
- puolikas ananas
- vaniljajäätelöä
- syötäviä kukkia
- Vispaa muna kookosmaidon kanssa ja dippaa leivät kauttaaltaan seokseen.
- Kuori ananas ja leikkaa renkaiksi ja puolita.
- Kuumenna öljyä pannulla tai parilalla grillissä tai liedellä. Paista ritarit ja ananasviipaleet niin, että ne saavat herkullisen värin.
- Nostele jokaiselle lautaselle kaksi ritaria ja päälle ananasta.
- Viimeistele vaniljajäätelöllä ja syötävillä kukilla.
Olisiko tästä teidän juhannusmenuksi?
*Postauksen kuvat ja menu on suunniteltu alun perin yhteistyössä Keiju-tuotteiden kanssa.
/Anni
Lisää juhannusherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Kakun täyttö ja kokoaminen – Näin onnistut!
Arkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZA
Amsterdam: kevät ja kukkaloisto!
Parhaat Mustikkamuffinssit