Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)
En ole leiponut kakkuja viikkoihin. Nyt kakkutauko on vihdoin ohi!
Tälle kakkupohjalle ♥♥♥ sydämiä ja vähän lisää vielä! Testasin ensimmäistä kertaa munatonta kakkupohjaa ja tein siitä samalla maidottoman. Tätä (Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)) ohjetta on moni kysellyt ja toivonut, nyt se on vihdoin tässä ja ainakin itse olen enemmän kuin tyytyväinen tulokseen. Pohja on mehevä ja maukas. Pohjan mehevyydestä johtuen sitä ei edes välttämättä tarvitse kostuttaa! Pohja on myös raskaampi kuin höttöinen sokerikakkupohja eli tämä pohja sopii hyvin korkeiden kakkujen tai isompien levykakkujen pohjaksi.
Tämä ohje syntyi hetken mielijohteesta. Päätin viikko sitten sunnuntaina leipoa pikaisen puutarhakakun sunnuntaikahveille. Aloitin leipomisen aamulla ja koko kakku oli tarjolla iltapäivällä anopin kahvipöydässä. Ohjeessa ei vatkata mitään. Kuivat ja nestemäiset ainekset sekoitetaan keskenään ja yhdistetään. Kakku on heti valmis uuniin. Ihanan helppoa ja siitä ainakin minä tykkään!
Olin kyllä todella positiivisesti yllättynyt miten hyvä koostumus tässä kakussa on ilman voita ja kananmunia. Raskaana kakkupohjana tämä kakku halkeilee hieman päältä paiston aikana, mutta kohoaakin maltillisesti. Jos haluat tehdä suuremman kakun (20-22 cm vuokaan), suosittelen paistamaan kaksi taikinaa tai tuplaamaan ohjeen yhteen vuokaan (huomioi paistoaika). Tästä ohjeesta tulee kaksi paksua tai kolme ohutta kakkukerrosta ja täytettynä kakku on noin 10-12 hlö kakku. Jaan pian kakkuohjeen, jossa käytin tätä kakkupohjaa. Lupaan, sekin on niin ihanan helppo ja sopii täydellisesti esimerkiksi kesän viimeisiin puutarhajuhliin.
Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)
Ohje
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1.5 tl leivinjauhetta
- ripaus vaniljaa (käytän vaniljamyllyä – myös siemenet käy tai vaniljasokeri)
- ripaus suolaa
- 3 dl kasvimaitoa (manteli-, kaura-, tai muu)
- 1 dl auringonkukkaöljyä (tai muu öljy)
- 1 rkl valko- tai omenaviinietikkaa
- Mittaa kaikki kuivat aineet sekaisin kulhossa – sekoita.
- Mittaa toiseen kulhoon kaikki nestemäiset ainekset – sekoita.
- Yhdistä seokset nopeasti – älä sekoita kuin sen verran, että kaikki aineet ovat sekaisin.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45-55 minuuttia.
Vinkki! Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on aina eroja ja paistoaika on siksi viitteellinen.
Kiitos vielä täällä blogin puolella edelliseen postaukseen tulleista ihanista viesteistä. Olen sanaton teidän tuesta ja siitä miten olette eläytyneet päätökseeni. Sain upean muistutuksen siitä, miten ihania ihmisiä siellä ruudun toisella puolella on. Kiitos!
Lisäksi haluan vielä tässä kohtaa tarkentaa, ettei blogi ja reseptit ole katoamassa mihinkään. Teen tätä puolta työstäni jatkossa vielä intohimoisemmin ja toivon, että minulla on teille paljon enemmän annettavaa kun aikaa vapautuu.
Verkkokauppa on auki syyskuun loppuun asti ja asiakaspalvelu palvelee asiakkaita normaalisti siihen asti.
♥ Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Mutakakku eli Mud Cake (G)
Erokakku – Överikkakku – Sitruunasuklaakakku
Söpöt Pannarimurot pannulla tai uunissa
Viikon bloggaaja – vähän lisää minusta!