Helpot ja nopeat Tomaattipiiraat (Ve)
Keskiviikon kunniaksi jaan teille nopean ja helpon suolaisen vinkin. Tomaattipiiraat valmistuvat puolessa tunnissa, kun tomaatit on paahdettu etukäteen. Tein näitä lehtitaikinaan leivottuja suolaisia piiraita jo alkukesästä, kun otimme osaa illallinen taivaan alla -tapahtumaan. Pohjoisesplanadille rakennettu pitkä illallispöytä oli täyteen buukattu tänäkin vuonna. Oli mahtavaa päästä osaksi suurta illallisseuruetta, lippuja riittää nimittäin vain murto-osalle halukkaista.
Illallisen idea on piknik-henkinen. Ruokalijat tuovat itse illalliset pöytään, eli piti keksiä jotain helppoa, nopeaa ja helposti kuljetettavaa. Olimme juuri saapuneet Italiasta kotiin ja testailin paahdettujen tomaattien taivaallista ohjetta, jonka kokkimme Alberto meille antoi Gardajärvellä kokkikurssin yhteydessä. Illallispöytämme menu loihdittiin siis Italia-teemalla tottakai. Näiden tomaattipiiraiden lisäksi meillä oli mukana ihanaa pastasalaattia, lemonposseja ja proseccoa. Vilkuiltuamme vieraisiin pöytiin totesimme, että osa haki illalliset pitkään pöytään lähipizzeriasta, mutta osa oli kuljettanut jopa perinnehopeat mukanaan. Jos pöytä osuu onneksemme ensi vuonna, niin sitten panostamme mekin enemmän.
Tykkään käyttää valmista lehti- tai voitaikinaa nopeissa herkuissa, jotka yleensä toimivat aina ja kaikille. Valmiissa lehti- ja voitaikinaherkuissa on yksi ainoa vaatimus: niistä valmistetut herkut tulee syödä tuoreena, mieluiten vielä hiukan lämpiminä, jotta ne eivät kuivu ja ovat takuulla parhaimmillaan.
Helpot ja nopeat Tomaattipiiraat (Ve)
- lehti- tai voitaikinaa
- paahdettuja kirsikkatomaatteja
- oliiviöljyä
- parmesanjuustoa
- basilikaa
- mustapippuria
- Ota taikinalevyt sulamaan.
- Voitele taikinalevyt öljyllä ja nosta jokaisen päälle 5-6 paahdettua tomaattia.
- Raasta päälle parmesanjuustoa.
- Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
- Rouhi päälle mustapippuria ja koristele basilikalla.
- Tarjoile piiraat lämpiminä.
VEGAANINEN: Käytä lehtitaikinaa ja jätä parmesanjuusto pois niin piiraat sopivat myös vegaaneille.
Seuraavaksi jaan teille pitkästä aikaa kakkuvinkkejä ja kauan odotettuja New York -suosituksia.
Palataan siis pian!
♥ Anni
Heissan!
Voiko tomaatit tehdä ”etukäteen ” esim päivä ennen? Ja sitten tehdä puitavaksi seuraavana päivänä vai kärsivältä ne ?
Hei Nea 🙂 voit varmasti tehdä tomaatit etukäteen. Seuraavia kysymyksiä en ihan täysin ymmärtänyt 😀