Halloweenin Suklaakakku
Halloweenin Suklaakakku eli mehevistä mehevin suklaakakku olkaa hyvät! Ekstrana tietenkin kauteen sopiva koristelu eli hämähäkinseitti kahdella suklaalla. Tämä suklaakakku on todellakin mehevää ja takuu herkullista. Suklaa, no se toimii aina.
KATSO VIDEO TÄMÄN KAKUN SEITTIKORISTELUSTA TÄÄLTÄ
Kakun resepti on helppo. Mitään ei vatkata tai vaahdoteta. Ainekset vaan sekaisin ja taikina vuokaan. Suklaakoristelussakin saa käyttää rentoa otetta. Mikään seitti ei ole täysin symmetrinen. Yhdestä asiasta muistutan. Tunne uunisi, äläkä paista kakkua liian kauan, ettei se kuivu.
Halloweenin Suklaakakku
OHJE (noin 12 palaa)
- 5 dl jauhoja
- 3 dl sokeria
- 2 dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 2,5 dl maitoa
- 2 isoa kananmunaa
- 2 dl auringonkukkaöljyä (myös rypsi käy)
- 1 dl vettä
- 1 dl vahvaa kahvia jäähtyneenä
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vispaa toisessa astiassa maito, kananmuna ja öljy sekaisin.
- Yhdistä seokset ja lisää sitten vesi ja kahvi vähän kerrallaan käännellen taikinaan.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (24 x 35 cm).
- Paista kakkua uunin alaosassa 180 asteessa noin 30 minuuttia (testaa kypsyys puutikulla).
KUORRUTE
- 150 g tummaa suklaata
- noin 1 dl kermaa
- 50 g valkosuklaata
- Sulata suklaat eri astioissa vesihauteessa tai mikrossa.
- Lisää kuumennettu kerma tumman suklaan joukkoon vähitellen, kunnes ganachen koostumus on levitettävän pehmeää – ei liian paksua eikä liian laihaa.
- Levitä ganache kakun päälle ja pursota lopuksi sula valkosuklaa spiraaleina suklaan päälle.
- Koristele syötävillä tai koristehämähäkeillä.
Ihanaa uutta viikkoa!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Mehevä Suklaa-kesäkurpitsakakku
Kermainen Tomaattipasta
Gluteenittomat Runebergintortut
Pienet Helpot Banoffee Leivokset