Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla
Jotain herkullisen tahmeaa, pehmeää, täyteläistä, suklaista herkkua viikonlopuksi? Jatka lukemista.
Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla on juuri niin herkullista miltä se kuulostaakin. Kävin availemassa jääkaapin ovea vähän väliä. Vielä ihan pieni pala, kiitos.
Sain äidiltä muutaman Geisha suklaalevyn ja siitä se idea sitten lähti. Olen aiemmin leiponut Geisha-juustokakkua, johon tekin rakastuitte. Tuon ohjeen löydätte täältä. Tämä brownie on tuon juustokakun sisar, ihan yhtä herkullista, mutta ihan erilaista. Jos rakastit Geisha-juustokakkua, sinun on kokeiltava tätä!
Ihanan pehmeä brownie pienillä Geisha-sattumilla valmistuu puolessa tunnissa. Kun brownie on uunissa ehdit hyvin sulattaa loput Geishat ja vatkata sulan suklaan vispikerman sekaan. Ihana Geisha-vaahto levitetään jäähtyneen brownien päälle, viimeistellään Geisha-rouheella ja leivos on valmis nautittavaksi. Joko kaivoit kulhot kaapista?
Äitienpäivä on tulossa, olisiko tässä ihana leivos myös äidille?
Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla
noin 8-10 hlö
Ohje
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl tummaa siirappia
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- ripaus suolaa
- 100 g Geisha-suklaata
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (18x28cm) leivinpaperilla.
- Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vispaa munat, sokerit ja siirappi kevyesti sekaisin (ei tarvitse vaahdottaa). Lisää jäähtynyt voisula munasokeriseokseen.
- Rouhi Geisha-suklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
- Lisää kuivat aineet ja suurin osa Geisha-rouheesta munasokeri-voiseokseen. Kääntele tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
- Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle loput Geisha-rouheet.
- Paista brownieta uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Vinkki: Saat pellillisen brownieita tuplaamalla ohjeen.
Geisha-vaahto
- 2 dl vispikermaa
- 100 g Geisha-suklaata
- Sulata Geisha vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Kääntele sula jäähtynyt suklaa kermavaahdon sekaan nuolijalla.
- Levitä vaahto jäähtyneen brownien päälle.
- Viimeistele Geisha-brownie vielä rouhitulla Geishalla.
Olisi ihana nähdä millaisen version sinä leivot tästä kakusta! Jaa kuva leivonnaisestasi Instagramissa #anninuunissa @anninuunissa ♥
Herkullista viikonloppua!
/Anni
Lisää suklaisia löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Oi, mikä herkku! 😍 Onnistunee varmaan myös, jos vaihtaa suklaan fazerinaan ja jauhot gluteenittomiksi, jotta sopii myös gluteenittomalle? Maku toki eri, mutta idea sama. 😍
Varmasti onnistuu<3 Lisään tuon gluteeniton vinkin. Se unohtui.
Geisha sisältää vehnää, eli pelkkä jauhojen vaihto ei riitä.
Myös fazerinassa on saattaa sisältää vehnää/ gluteenia merkintä!
Hyvä huomio, kiitos. Päivitän vielä kerran ohjetta!
Hölmö kysymys… Missä vaiheessa tuo siirappi lisätään?
No ei ollut hölmö kysymys 😀 se puuttui sieltä ja on nyt lisätty. Sokereiden kanssa samaan aikaan.
Voisiko kuorrutteen pursottaa? Herkullisen oloinen resepti, tätä pitää ehdottomasti kokeilla!
Tottakai voi myös pursottaa 🙂
Voiko tämän tehdä jääkaappiin valmiiksi odottelemaan vieraita? 🙂
Tottakai voi 🙂
Voiko tämän tehdä edellisenä päivänä valmiiksi vai kärsiikö tuo vaahto siinä? Olisiko vinkata jotain muuta vastaavaa suklaista pellille tehtävää herkkua, minkä voisi tehdä jo juhlia edeltävänä päivänä? Ei kuitenkaan mitään perus mokkapalaa. 😊
Moikka, voit tehdä tämän edellisenä päivänä. Ei vaahto kärsi. Täältä löydät muut suklaiset herkut:
https://stg.anninuunissa.fi/tag/suklaa/
Tämän nostaisin tuolta:
https://stg.anninuunissa.fi/vadelma-juustokakkubrownie-gl/
Onnistuuko pohja ilman siirappia vai onko ihan pakollinen ainesosa onnistuakseen? Jos on, onko muuta mitä käyttää siirapin tilalla?
Onnistuu ilmankin, siirappi tuo vain syvempää makua tässä ohjeessa.
Hei, kiitos hyvästä reseptistä! Itse tein tästä vähän tuunatun version, koska äitini osti vahingossa hiukan eri aineita :D. Suklaa oli Geishan karamelli ja merisuola, kaakao oboyta ja kerma kuohukermaa vispikerman sijaan. Hyvää tuli silti! Pohjassa maistui hieman pienoinen merisuola, mutta tarpeeksi makea jotta se ei häirinnyt. Kuorrute ei ollut yhtä siistiä kuin kuvassa, liekö johtuen siitä että käytin kuohukermaa vispikerman sijaan?
Kuulostaa hyvältä 🙂 en usko, että vispikerman tai kuohukerman välillä on niin suuria eroja. Jos kermaa vatkaa liikaa, niin se saattaa olla liian jämäkkää, jopa rakeista ja siksi epäsiistimpi.
Hei! Voiko pohjan pakastaa?
Kyllä voi. Täällä lisää pakastuksesta:
https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/
Hei! Kärsiikö rakenne, jos jättää kananmunat pois? Voisitko suositella niiden tilalle jotain? Herkullinen resepti!
Tätä ohjetta en ole kokeillut ilman kananmunia, joten en osaa suoraan sanoa. Kaupoissa myydään ”no egg” valmistetta jota voisi kokeilla. Banaani tai omenasose, jota usein käytetään tilalla saattaa muuttaa makua.
Kiitos herkullisesta ohjeesta. Saisikohan tästä jatkojalostettua jotenkin suoraan toimivan muffinireseptin? 🤔
Jakaa taikinaan vaan muffinivuokiin ja testailemalla löytää hyvän paistoajan (about 10 min ehkä) 🙂 Siitä baan kokeilemaan!
Tiedoksi, että tämä bloggaaja varastaa reseptejäsi ja jakaa niitä ominaan, ilman lähdemainintaa 🥺
https://bigmamashome.vaikuttajamedia.fi/2023/10/01/ihanat-geisha-browniet/
Kiitos Erica, harmi ettei kaikki merkitse lähteitä, varsinkin jos kopiovat ohjeen sanasta sanaan. Löysitkö häneltä muita kopioituja ohjeita kuin tämän?
Hei,
minä löysin tämän Mustikka-Blondien reseptin
https://bigmamashome.vaikuttajamedia.fi/2023/09/14/mustikka-valkosuklaa-blondiet/
Noita ruokaohjeita sisältäviä sivuja oli niin monta, että kaikkia en jaksanut käydä läpi, niin en osaa sanoa löytyykö vielä jotain muita sinun reseptejäsi.
Kiitos Nelli <3