|

Arkiruokavinkki: Lohi-Spagettimunakas

Arkiruokavinkki: Lohi-Spagettimunakas

Tämän viikon arkiruoka löytyi ”Allt om Mat” -lehdestä, jonka sain tuliaisina Tukholmasta viime viikolla. Kiitos Virpi lehdistä, niistä ollut jo paljon iloa! Lehti oli ”Baka” eli leivontaversio tottakai, mutta sieltä löytyi myös mahtavia nopeita arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä toteutimme niistä mieheni kanssa tämän Lohi-Spagettimunakkaan, joka oli muuten loistavaa! Puolessa tunnissa valmista, vatsan täyttävää ja herkullista! Joku toivoi vinkkejä, miten lohta voisi käyttää uudella tavalla arkiruoissa. Tässäpä on nyt yksi vinkki.

Kun näin ohjeen lehteä selaillessani minulle tuli mieleen lapsuusmuisto naapurista. Naapurissamme asui puoliksi italialainen perhe (tämäkin saattaa olla syy suureen Italia-rakkauteeni). Olin usein kyläilemässä naapurissa, varsinkin ruoka-aikaan. Kesäisin italialaiset sukulaiset saapuivat kylään ja isoäiti Nonna teki käsin calzoneja, gnoccheja sekä pastaa. Koko päivän kestävää kokkailua oli mielenkiintoista seurata, mutta vielä ihanampaa oli päästä italialaiseen ruokapöytään. Noniin, palataan siihen ruokamuistoon, joka oli juurikin pannulla paistettu pastamunakas ”Frittata di Maccheroni”, joka tehdään yleensä ruokahävikistä eli ylijääneestä bolognesta tai tomaattipastasta. Lapsuusvuosina naapurissa asuvan perheen tyttö oli ikäiseni ja olemme vieläkin hyviä ystäviä. Laitoin Giulianalle viestin, että tuo ohje on saatava testiin nyt omaan keittiööni. Palaan siis vielä uuden pannupasta-ohjeen kera!

Tämän ja ensi viikon arkiruoan on muuten kokkaillut mieheni. Meillä oli sunnuntaina kokkauspäivä. Hän kokkasi ja minä kuvasin. Ihan parasta, että olen saanut hänet mukaan keittiöhommiin.


Arkiruokavinkki: Lohi-Spagettimunakas

Noin 4:lle

Ohje

  • 200 g spagettia
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl (kaura)maitoa
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 dl herneitä
  • 1 tl suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl voita tai öljyä
  1. Keitä spagetti kypsäksi (al dente) ja hienonna lohi.
  2. Vispaa munat, maito ja mausteet keskenään.
  3. Yhdistä spagetti, lohi, herneet ja munamaito.
  4. Mittaa voi tai öljy pannulle ja kaada spagettimunakas päälle.
  5. Anna munakkaan tekeytyä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  6. Aseta lautanen munakkaan päälle, käännä ja liu’uta munakas lautaselle ja takaisin pannulle.
  7. Paista munakkaan toista puolta vielä pari minuuttia.
  8. Tarjoile spagettimunakas tillin ja herneiden kanssa lämpimänä!

Vinkki! Tarjoile munakas raikkaan salaatin kanssa!

Arkiruokavinkki: Lohi-SpagettimunakasArkiruokavinkki: Lohi-SpagettimunakasArkiruokavinkki: Lohi-Spagettimunakas

Arkiruokavinkkejä otetaan edelleen vastaan! Millaisia vinkkejä sinä etsit tai toivot?

Ihanaa aurinkoista viikkoa!

Anni ♥


Tulevat arkiruokavinkit kokoan tänne.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Ihana idea, ptiää kokeilla itsekin 🙂 Ja onnea vielä kirjasta, upea teos. <3

    1. Kiitos Kaura 🙂 Tämä oli kyllä herkkua! Ja kiitos, ihana kuulla, että pidät kirjasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *