| | | |

Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Tämä on todellista vispipuurorakkautta. Tuo ihana lapsuudesta tuttu herkku ihastuttaa myös näin vuoden alussa. Luulin aikoinaan, että vispipuuroa keitellään vain marjoista ja nautiskellaan kesällä. Nyt meillä syödään vispipuuroa kuitenkin ympäri vuoden ja keitän sitä melkein mistä tahansa marjasta tai hedelmästä. Tästä appelsiiniversiosta tuli yksi suosikkimme ja sitä syö myös vauva!

Verisappelsiinit, nuo alkuvuoden ihanimmat sitrukset, joiden sesonki kestää maaliskuun alkuun! Käytin niitä, mutta voit puristaa tähän puuroon myös tavallisia appelsiineja. Veriappelsiinit ovat luontaisesti tosi makeita, joten jätin puurostamme suolan ja sokerin pois, että myös vauva voisi nautiskella sitä. Suola pyöristää makua ja sokeri tuo puuroon lisää makeutta sekä syvyyttä. Hyvää puuro on myös ilman näitä kahta.

Käytämme nykyään vain tummia mannasuurimoita ja jos teemme vispipuurosta gluteenittoman vaihdan suurimot karkeisiin riisijauhoihin. Seuraavaksi ajattelin kokeilla kauramannaa ja tattaria. Mistä sinä keität vispipuurosi? Anna parhaimmat vinkit!

Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Veriappelsiineista

Veriappelsiini on todellinen terveyspommi. Puna-oranssit hedelmät ovat täynnä c-vitamiinia ja muita vitamiineja -sekä hivenaineita. Sisiliassa kasvavasta Tarocco-lajikkeesta on mitattu sitrushedelmien korkein c-vitamiinipitoisuus. Tarocco on ihanan makea ja sopivasti hapan, suosin itse tätä lajiketta.

Punaiseen väriin liitetään paljon terveysvaikutuksia, kuten terveyden edistäminen ja syövän ehkäisy. Veriappelsiinin punainen väri tulee kahdesta antioksidanttina toimivasta aineesta: antosyaniini-nimisestä väriaineesta, jota esiintyy myös punakaalissa. Toinen väriin vaikuttava aine on sydäntauteja ehkäisevä lykopeeni, joka antaa värin myös tomaatille, granaattiomenalle ja tummille viinirypäleille.

Veriappelsiinit ovat melko uusi näky täällä pohjolassa, mutta Välimeren alueella niitä on ollut aina ja siellähän tämä ihanuus kasvaakin. Turistit ovat ihmetelleet punaista appelsiinimehua sisilialaisissa ravintoloissa. Kuten muutkin appelsiinit myös veriappelsiinit tarvitsevat kypsyäkseen auringonpaistetta ja lämpimiä päiviä. Erona on kuitenkin se, että veriappelsiinit vaativat kypsymiseen kylmät yöt ja viileän talven, jotta niille tyypillinen tumma väri muodostuu.


Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Ohje

 • 5 dl veriappelsiinien mehua
 • 2 dl vettä
 • 1,5 dl tummia mannasuurimoita (tai karkeaa riisijauhoa)
 • ripaus suolaa (ei vauvan versioon)
 • 2 rkl sokeria (ei vauvan versioon)

Lisäksi

 • luomukauramaitoa
 • veriappelsiinilohkoja
 1. Purista appelsiinien mehu suoraan kattilaan ja lisää vesi.
 2. Kiehauta ja lisää suola sekä sokeri, jos puuroa nautiskelevat vain aikuiset.
 3. Lisää mannasuurimot vispaten sekaan.
 4. Keitä puuroa noin 10 minuuttia, kunnes puuro paksuuntuu.
 5. Jäähdytä puuro täysin ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
 6. Tarjoile puuro luomukauramaidon ja veriappelsiinilohkojen kanssa.

GLUTEENITON: Vaihda mannasuurimot karkeisiin riisijauhoihin.

Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Ihanaa viikonloppua!

/Anni


Lisää puuroreseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *