Helpot Vadelmaviipaleet
Näitä keksejä sun on ihan pakko leipoa. Nam!
Tämä keksiohje perustuu ruotsalaiseen ”Hallonsnittar” -resepiin. Se on kinuskisen paahteinen rapea keksi, jonka keskellä on herkullinen vadelmaraita. Voit tehdä keksit myös ilman hilloa, ja voin luvata, että ne ovat todella herkullisia myös sellaisenaan. Ilman hilloa ne muistuttavat hieman monille tuttuja vilhelmiina-keksejä.
Reseptin siirappi on tärkeä ainesosa, joka tekee keksitaikinasta ihanan kinuskista. Resepti kulkeekin ilman hilloraitaa nimellä ”Kolasnittar” eli kinuskipalat. Ihana lisä ilman hilloa kekseihin on ripaus sormisuolaa päällä.
Helpot Vadelmaviipaleet
Ohje noin 30 keksiä
- 150 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 rkl vaaleaa tai tummaa siirappia
- 1 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- noin 1 dl vadelmahilloa tai -marmeladia
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri, siirappi ja vanilja-aromi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää seos voi-sokerivaahtoon vatkaten. Taikina on melko muruista, kuuluukin olla.
- Muotoile taikina alustalla kiinteäksi ja jaa kolmeen yhtä suureen osaan. Rullaa osat pitkiksi pötköiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle vierekkäin. P
- ainele pötköjä hieman litteämmiksi ja tee niiden keskellle pitkä kolo hilloa varten. Pursota hillo koloon ja painele haarukalla reunoihin kuvio.
- Paista keksejä uunissa noin 15-16 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
- Nosta jäähtymään ja leikkaa pötköt pizzaleikkurilla vinottain suikaleiden muotoisiksi kekseiksi. Tee tämä kun pötköt ovat vielä lämpimiä, jolloin leikkaaminen on helpompaa kun taikina on pehmeää.
SÄILYVYYS: Keksit säilyvät hyvin jopa viikon huoneenlämmössä leivosrasiassa (ellei niitä syödä ennen sitä).
Ihanaa viikkoa!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Täydellinen Santorini
Viikonlopun Brunssi-vinkki: Andante
Kylmäsavulohileivät
Rapea Siemennäkkäripiirakka (G)