Tiramisu Semifreddo
Tehtiin Onnin kanssa pikatiramisua Lapin mökillä ja se sai mut muistelemaan tätä IHANAA ohjetta, Tiramisu Semifreddo, mikä mun on pitänyt jakaa teille pitkään. Suussa sulava italialainen puolijäädyke eli semifreddo maistuu ihan TIRAMISULTA kun yhdistää kahvin, kaakaon, mascarponen ja savoiardi keksit.
Tämä on siis niin herkullista ja suussa sulavaa. Ohje on helppo ja kätevä. Siinä yhdistyy ihanasti kaksi italialaista klassikkoa tiramisu ja semifreddo. Voit tehdä jäädykkeen valmiiksi pakkaseen vieraita varten ja nostaa esille yllättäenkin.
Tiramisu Semifreddo
Ohje noin 10 hlö
- 250 g mascarponea
- 3 munankeltuaisia
- 3 munanvalkuaisia
- 1 dl sokeria
- 1 dl kermaa
- savoiardi keksejä
- 0,5-1 dl vahvaa kahvia
- kaakaojauhetta
- Vatkaa ensin valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja nosta sivuun. Vatkaa myös kerma vaahdoksi ja nosta sivuun. Sekoita mascarpone keltuaisiin ja lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi.
- Kääntele kermavaahto lastalla keltuaisvaahtoon. Lopuksi kääntele sekaan myös valkuaisvaahto.
- Kaada seos pitkään (1 litra vetoiseen) vuokaan. Painele keksit päällimmäiseksi. Siirrä vuoka pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
- Ota semifreddo pakastimesta kymmenen minuuttia ennen tarjoilua. Sivele keksit kahvilla, kippaa jäädyke tarjoiluastialle ja sihtaa päälle kaakaojauhetta ja tarjoile.
Ihanaa viikon jatkoa!
/Anni
LISÄÄ ITALIANMAKUJA LÖYDÄT TÄÄLTÄ
Myös näillä sopii
Herkutella
Caramel-Puolukkatuorepuuro (G)
Paahdetut Suolapähkinät
Julkkarit RAKAS HERKKUSUU
Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit