Syötävillä kukilla koristeltu kakku
Jos se on edes mahdollista, niin syötävien kukkien käyttöni leivonnassa ja ruoanlaitossa vaan lisääntyy vuosi vuodelta. Tänäkin keväänä olen oppinut taas todella paljon uutta! On myös ollut ihana innostaa teitä ja nähdä miten käyttö sekä tietous lisääntyy kaikkialla.
Vierailin esimerkiksi Ahlbergin luomupuutarhalla, jossa kaikki kasvatettu (myös kaikki kukat) ovat syötäviä! Minäkään en tiennyt miten paljon luontaisesti myrkyttömiä hyvän makuisia kukkia löytyy. Siis aivan ihana paikka, suosittelen lämpimästi poikkeamaan. Täältä haen itse jatkossa kaikki kesäkukkani, jotta voin huoletta käyttää niitä myös keittiössä.
Mutta mitäs mieltä olette tästä kakusta? Sen sisällä on suklaamoussea, päällä valkosuklaaganache ja se on koristeltu simppelisti syötävillä kukilla. Minusta se on niin herkkä ja ihana. Takuulla hurmaa myös juhlapöydässä.
PERUSSÄÄNTÖ
Vain itse ilman torjunta-aineita kasvatetut myrkyttömät kukat, jotkut luonnonkukat sekä villiyrtit ja erikseen syötäväksi puutarhalla luomukasvatetut kukat ovat turvallisia syötäviä ja koristeeksi kelpaavia.
Lue lisää ohjeita kukkien käyttöön kakkujen koristelussa täältä.
Syötävillä kukilla koristeltu kakku
noin 8 hlö
Kakkupohja
Kakkupohjana käytin gluteenitonta sokerikakkupohjaa leivottuan halkaisijaltaan 15 cm kakkuvuokaan. Ohjeen löydät täältä.
Täyte
Kakun sisältä löytyy suklaamousse, jonka ohjeen löydät tästä. Puolita ohje tähän pieneen kakkuun.
Kuorrutus
Kakun voit kuorruttaa joko valkosuklaaganachella (ohje täällä) tai voikreemillä (ohje täällä).
Koristeet
- orvokki
- timjami
- pelargonia
Tee näin
- Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.
- Kasaa kakku reunakalvolla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan: ensin pohja, sitten puolet moussesta ja toista seuraavaan kerrokseen sama. Kostuta pohjat vaniljalla maustetulla maidolla ennen täytteen lisäämistä.
- Laita peitelty kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai pari tuntia.
- Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle.
- Levitä kakkupohjan päälle ensin kreemiä ja käytä kakku jääkaapissa (n. 5-10min), jolloin kreemi kovettuu kakun pintaan hieman. Toista kreemitys tarvittaessa.
- Lopuksi asettele kukat kakun reunoille ja päälle kevyesti painamalla ne kiinnittyvät kreemiin.
Katso video kakun koristelusta täältä.
Ihanaa juhlaviikonloppua!
/Anni
suosikkituotteitani
Myös näillä sopii
Herkutella
Helppo Kinuski-Omenapiirakka
Täydellinen Focaccia
Salaisuudet julki – Leivontakirjani ilmestyy keväällä!
Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit