Vegaaninen Voikreemi
Voi ei, taas yksi tällainen ohje (Vegaaninen Voikreemi), joka on vaan roikkunut täällä blogin puolella odottaen julkaisua.
Kyselette usein maidottomasta ja vegaanisesta voikreemistä. Tässä tulee ohje ja vinkkejä kreemitykseen. Pääset ihan yhtä helpolla kuin perinteisessä voikreemissäkin. Tärkeintä on pitkä vatkaus. Kreemin tulee olla kuohkeaa ja vaaleaa.
Vegaaninen Voikreemi
Ohje
- 250 g maidotonta margariinia (Sunnuntai)
- 5-6 dl tomusokeria
- 1 rkl kauramajuomaa
- 2-3 tl vanilja-aromia (tai muu aromi)
- Anna margariinin pehmentyä huoneenlämmössä noin tunti.
- Vatkaa huoneenlämpöinen margariini kuohkeaksi. Tähän menee muutama minuutti. Näet selvästi kuinka margariini kuohkeentuu.
- Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Kun olet lisännyt kaiken sokerin, jatka vatkaamista usean minuutin ajan. Lisää kaurajuoma ja jatka vatkaamista.
- Lisää lopuksi aromi lusikallinen kerrallaan ja jatka vatkaamista.
- Valmis kreemi on kuohkeaa ja vaaleaa.Notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen. Kreemin vatkaamiseen menee noin 10 minuuttia.
KREEMITYSVINKIT
- Kreemi tulisi levittää kakkupohjan päälle ensin niin tasaisesti kuin mahdollista, käyttää jääkaapissa ja toistaa levitys.
- Levitä siis kakkupohjan päälle ensin yksi ohut kerros ”murukerros” kreemiä ja käytä kakku jääkaapissa (n. 5-10min), jolloin kreemi kovettuu kakun pintaan.
- Sen jälkeen levitä kreemiä vielä toinen kerros ja kolmaskin, jos olet tarkka. Muista aina kovettaa jokainen kerros jääkaapissa.
Huom! Tasaisen lopputuloksen saamiseksi palettiveitsi on ehdoton työväline!
Lue lisää ohjeita täältä.
Kuorrutin tällä kreemillä esimerkiksi tämän kakun.
Ihanaa päivää!
/Anni
Lisää vegaanisia ohjeita löydät täältä.
Linkin takaa löytyy kyllä lähinnä epävegaanisia reseptejä.
Hups! Nyt linkki on korjattu 🙂 Hyvää juhannusta!
Moikka. Yleensä ei-vegaanisessa voikreemissä käytetään suolaamatonta voita. Maistuuko tää suolaiselle?
Heippa, teen itse myös perinteisen voikreemin tavalliseen (eli suolattuun) voihin. Ei maistu suolaiselta. Pieni suola tuo leivonnaisissa makuja paremmin esiin ja siksi lisään suolaa usein myös taikinoihin.