Piparkakku-Uuniriisipuuro (Ve)
Kaupallinen yhteistyö Meira
Meillä riisipuuroa syödään perinteisesti aina aattoaamuna. Nykyään omassa kodissa teen puuroa pari kertaa jo ennen joulua. Muulloin riisipuuroa ei meillä syödä. Tämä herkku kuuluu jouluun ja maistuu joululta. Uuniriisipuuro vapauttaa kätesi lieden ääreltä. Ihana, aromikas ja kermainen joulupuuro valmistuu kuin itsestään uunissa. Minun versioni joulun helpoimmasta riisipuurosta maistuu piparkakuilta ja soveltuu ihan kaikille. Puuro on nimittäin maidoton ja gluteeniton. Tästä jouluherkusta voi nauttia jokainen yhteisen pöydän ääressä.
Uuniriisipuuron teossa tulee varmistaa, että maitoa on tarpeeksi, jotta puurosta ei tule kuivaa. Maitoa voi lisätä paiston aikana ja puuroa myös kannattaa käydä sekoittelemassa muutaman kerran, vaikka se muuten valmistuu ihan itsekseen.
Halusin maustaa joulupuuron tänä vuonna piparkakkumausteilla. Käytin riisipuuron maustamiseen Meiran kanelitankoja, jauhettua kardemummaa, jauhettua neilikkaa, jauhettua inkivääriä ja jauhettua pomeranssia.
Piparkakku-Uuniriisipuuro (Ve)
Ohje
- maidotonta margariinia vuoan voiteluun
- 1,2 l gluteenitonta kauramaitoa (esim. Fazer Aito Barista)
- 2 dl gluteenitonta puuroriisiä (esim. Risella)
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl Meira jauhettua neilikkaa
- 1/4 tl Meira jauhettua pomeranssia
- 1/3 tl Meira jauhettua kardemummaa
- 1/4 tl Meira jauhettua inkivääriä
- 2 kpl Meira kanelitankoa
- 2 tl Meira vaniljasokeria
- Voitele uunivuoka (noin 2 litraa) margariinilla.
- Sekoita kaikki mausteet puuroriisin kanssa ja kaada vuokaan. Kaada päälle kauramaito.
- Nosta vuoka uunin alatasolle ja paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
- Sekoita puuroa paiston alkuvaiheessa muutamia kertoja.
- Nosta puuro uunista ja anna vetäytyä hetken.
Vinkki! Monet keittävät uuniriisipuuron 1 litraan maitoa, mutta minusta täyteläisemmän ja pehmeämmän puuron saa kun maitoa on reilu litra. Siksi ohjeessa on 1,2 litraa maitoa. Jos käytät kaurapohjaista maitoa, suosittelen valitsemaan kahviin tarkoitetun paksumman kauramaidon.
Vinkki! Voit korvata mausteet myös 3 tl valmista Meira piparkakkumaustetta.
Lisäksi
- 2 tl Meira piparkakkumaustetta
- 4-5 kpl luumuja
- 50 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- Sihtaa valmiin puuron päälle piparkakkumaustetta.
- Mittaa voi ja fariinisokeri pannulle. Pese ja halkaise luumut. Poista kivet.
- Anna voin ja sokerin kuplia hetki, käännä liesi keskilämmölle ja aseta luumut pannulle leikkuupuoli alaspäin.
- Anna luumujen hautua, kunnes ne ovat hiukan pehmeitä.
- Tarjoile puuroa luumujen ja siitä syntyneen siirapin kanssa.
Enää 17 yötä jouluun 🖤
/Anni
Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Inspiraatiota Itsenäisyyspäivän leivontaan!
3 x Kahvila & Leipomo NYC SoHo
Kinuski-Pähkinäpiirakka
Helppo Halloween-Piirakka