Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve)
Kaupallinen yhteistyö Meira
Kevään juhlat saapuvat jälleen. Tässä teille yksi ihastuttava ja helppo vinkki tulevia juhlia silmällä pitäen. Lasikakut ovat loistava valinta perinteisen kakun sijaan. Lasikakut voit koota omista suosikeistasi ja niitä voi valmistaa juuri sen verran kun vieraita saapuu juhliin. Tänä vuonna lasikakut hurmaavat pienissä juhlissa.
Näissä vegaanisissa lasikakuissa maistuu suklaa ja vadelma, tuo klassinen yhdistelmä, joka ei petä koskaan. Kakut on koottu murustetusta vaaleasta kakkupohjasta (myös keksit kävisivät hyvin), tuoreista vadelmista, kookoslastuista sekä suklaa- ja vadelmamoussesta. Kaikki aineet kootaan vuorotellen pieniin laseihin. Kakut viimeistellään kuohkealla kermalla, jonka päälle sihtasin näyttävää vadelmajauhetta.
Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve) kannattaa tehdä etukäteen jääkaappiin, jossa ne saavat maustua ja tekeytyä, kuten täytekakkukin. Lasiksi sopii melkein mikä vain kirkas lasi, josta kerrokset erottuvat selkeästi. Myös jalalliset lasit sopisivat hyvin ja toisivat kattaukseen näyttävyyttä.
Meira agar agar
Agar Agar on merilevästä valmistettu täysin kasviperäinen hyytelöimisaine. Agar agar soveltuu erilaisten hyydytettävien kakkujen, hyytelöiden ja marmeladien valmistukseen ilman liivatetta. Se on hajutonta ja mautonta. Noin 3/4 tl agar agaria vastaa yhtä liivatelehteä, mutta annostus on aina reseptikohtainen. Agar sekoitetaan aina kattilassa kuumennettavaan nesteeseen/soseeseen ja lisätään kuumana hyydytettävään seokseen koko ajan vatkaten.
Olen kokeillut lukemattomia erilaisia tapoja käyttää agaria ja sen käyttö ei ole täysin yksiselitteistä, kuten liivatteen. Agarin käyttö on kuitenkin todella helppoa, jopa helpompaa kuin liivatteen, kun sen salat opettelee ajatuksella. Kokeilemalla löytää itselleen parhaimman tavan käyttää agaria ja sen jälkeen voit suunnitella oikeat määrät kullekin reseptille.
Tässä ohjeessa hyydytin vadelmamoussen ja tein näppärän kiilteen vadelmille, joilla viimeistelin lasikakut. Kurkkaa toinen ihana agarilla hyydytetty kakku kevään juhliin täältä.
Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve)
Ohje 4 kpl
Pohja
- noin 50 g keksimurskaa tai kakkupohjaa
GLUTEENITON: Käytä gluteenittomia keksejä tai -kakkupohjaa.
Vinkki! Halutessasi voit kostuttaa pohjaa mehulla tai vaniljamaidolla (1 dl kasvimaitoa + 1 tl vaniljasokeria).
Vadelmamousse
- 1 dl pakastevadelmia
- tilkka vettä
- 1 tl Meira agar agaria
- 1 dl soijavispiä
- 1 dl soijavaniljakastiketta
- 1 rkl kasvipohjaista tuorejuustoa
- 1 tl Meira vaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
- Mittaa vadelmat ja tilkka vettä kattilaan.
- Kiehauta ja lisää agar agar vispaten sekaan.
- Kiehauta seos vielä kerran ja jätä sivuun jäähtymään.
- Vatkaa soijavispi ja vaahtoutuva soijavaniljakastike kuohkeaksi, jätä sivuun.
- Notkista kasvipohjainen tuorejuusto sokerien kanssa. Vatkaa sekaan vadelma-agarseos.
- Kääntele soijavispivaahto sekaan.
Suklaamousse
- 70 g maidotonta tummaa suklaata
- 1,5 dl soijavispiä
- 1 tl Meira vaniljasokeria
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Vatkaa soijavispivaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
- Vatkaa jäähtynyt sula suklaa vispin sekaan ja laita mousse pursotinpussiin.
Vinkki! Voit myös käyttää muita kasvikermoja esim. kauraa.
Lisäksi
- 1-2 dl soijavispiä + 1 tl Meira vaniljasokeria
- 1-2 rkl Meira luomu kookoslastuja (tai pähkinärouhetta)
- noin 100 g vadelmia
- 2 rkl vadelmajauhetta (jauha pakastekuivatut vadelmat blenderissä)
Kokoaminen
- Murskaa keksit tai kakkupohja neljän lasin pohjalle. Nostele päälle kookoslastuja.
- Asettele seuraavaksi muutama vadelma lasiin ja pursota päälle suklaamoussea.
- Nostele sitten vadelmamoussea päälle ja toista kokoaminen.
- Vaahdota soijavispi ja mausta vaniljasokerilla. Laita vaahto pursotinpussiin tähtityllan kanssa.
- Pursota korkeat keot vaahtoa lasikakkujen päälle.
- Koristele lasikakut vadelmilla ja vadelmajauheella. Tarjoile lasikakut vadelmien kanssa.
VINKKI! Jos haluat tehdä koristevadelmille kiilteen: kiehauta vettä tai mehua 1 dl ja sekoita kuumaan nesteeseen 1/4 tl agaria, kiehauta seos uudestaan ja sivele vadelmien päälle.
Halutessasi voit tehdä tällä ohjeella myös yhden ison kakun kulhoon, jolloin saat näyttävän kulhokakun pienellä vaivalla! Katso yksi kulhokakkuohjeeni tästä.
Herkullista uutta viikkoa!
/Anni
Lisää vegaanisia reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Helpot Aamupalasämpylät
Vappumunkkien paisto & maustaminen
Makarskan Riviera – Kroatia
Omenahyve eli Omena-kaurapaistos