Churro-Donitsit
Kaupallinen yhteistyö Dansukker
Moni jäi odottelemaan perjantain liven jälkeen churro-donitsien ohjetta. Tässä se vihdoin on!
Ennen liveä kyselin Instagramin puolella, mitä helppoa ja nopeaa haluaisitte leipoa ananassiman kaveriksi. Eniten toivottiin churroja. En ihmettele, ne ovatkin niin ihania! Livessä emme kuitenkaan ehtineet leipoa mitään työlästä, joten muutin churrot uunidonitseiksi. Taikina on hyvin samanlainen kuin perinteinen, joka yleensä pursotetaan öljyyn. Löydät aidon churro-ohjeeni täältä.
Kuten öljyssä paistetut churrot ovat nämäkin herkut churro-donitsit parhaimmillaan uunituoreina. Jopa vähän lämpiminä. Helppo suklaadippi kruunaa donitsien kanssa simahetken.
Churro-Donitsit
(6, 12 tai 24 kpl riippuen donitsipeltisi koosta)
Ohje
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl Dansukker taloussokeria
- 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
- 1 dl (kasvi)maitoa
- 0,5 dl öljyä
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sekoita kananmuna, maito ja öljy toisessa kulhossa.
- Yhdistä seokset ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Voitele donitsipelti ja laita taikina pursotinpussiin.
- Pursota taikinaa donitsipellin koloihin ja paista donitseja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Nosta pelti uunista ja nosta donitsit ritilälle jäähtymään.
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää 1 tl psylliumia taikinaan.
Lisäksi
- 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 2 tl kanelia
- 50 g voita sulana
- Sekoita kaneli ja sokeri keskenään.
- Penslaa lämpimät donitsit voilla.
- Pyörittele voidellut donitsit kanelisokerissa.
- Tarjoile suklaadipin kanssa.
Suklaadippi
- 200 g tummaa suklaata (50%)
- 2 dl kuohukermaa
- (1 tl voita)
- Kiehauta kerma pienessä kattilassa.
- Rouhi suklaa pieneksi, laita kulhoon ja kaada kuuma kerma päälle.
- Sekoita suklaa-kermaseos tasaiseksi kun se on seissyt noin 10 minuuttia.
- Lisää halutessasi 1 tl voita sekaan antamaan kiiltoa dipille.
Vinkki! Munkkien ja donitsien sokerikuorrutukseen suosittelen aina Dansukkerin siro erikoishienoa sokeria, joka tarttuu paremmin leivonnaisen pintaan ja jättää sen siistiksi pienten sokerikiteiden ansiosta.
Ihanaa viikkoa!
/Anni
Lisää vappuohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Moikka! Olisiko vinkkejä miten toimia jos on vain muffinssipelti käytössä? Kiitos jo etukäteen 🙂
Täältä vinkit uunidonitsien paistoon ilman donitsipeltiä:
https://stg.anninuunissa.fi/uunidonitsit-ilman-donitsipeltia/