Jäätelöllä täytetty Croissant-kakku
Kaupallinen yhteistyö Danerolles
Suunnittelin itselleni äitienpäiväkakun, jonka miehenikin osaa tehdä! Tästä tuli niin ihana, etten malta odottaa tulevaa äitienpäivää. Jäätelöllä täytetty croissantkakku kuulemma leivotaan minulle heti aamusta, äitienpäivän brunssille ♥
Danerollesin Croissant heti käyttövalmis tuoretaikina pääsi taas uuteen muotoon. Valmiin taikinan käyttö on kyllä niin älyttömän helppoa ja nopeaa, että oli oikein vaikea valita kaikista ideoista vain yksi! Muistathan vielä nämä aiemmat croissantreseptini: croissant-vanukas ja croissant-tuutit. Kummatkin olivat taivaallisia!
Tässä reseptissä rapeaksi paistettu croissantkakkupohja tehdään irtopohjavuokaan ja leikataan kahteen kerrokseen. Jäähtynyt pohja täytetään mansikkamelballa, vaniljajäätelöllä ja viimeistellään vispikermalla sekä tuoreilla mansikoilla. Päälle vielä tomusokerihuntu. Niin ihanaa, että jälleen kuola valuu näppäimistölle. Haluaisit ehkä, että sinuakin hemmoteltaisiin tällä kakulla äitienpäivänä?
Jäätelöllä täytetty Croissant-kakku
noin 6 hlö
Ohje
- 1 pkt Danerolles Croissants Classic (6 kpl pientä croissantia)
- 1 kananmuna
- noin 1 dl mansikkamelbaa (ohje alla)
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissant tölkki ohjeiden mukaan ja taittele taikinasta kuusi croissanttia.
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 18 cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja nosta croissantit vuokaan (ks. kuva alla).
- Voitele croissant-kakkupohja kananmunalla ja nosta kakku uuniin, keskitasolle.
- Paista kakkua noin 20 minuuttia tai kunnes kakku on saanut kauniin värin.
- Jäähdytä kakku ja leikkaa se kahteen kerrokseen (pohja ja päällinen).
- Valmista mansikkamelba.
Mansikkamelba
- 3 dl kohmeisia kotimaisia mansikoita
- 2 rkl sokeria
- 2 tl limen mehua
- Mittaa kaikki aineet kulhoon ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. (Jätin omaan melbaani hiukan sattumia)
Vinkki! Tarjoile ylijäänyt melba tarjoilun yhteydessä, jokainen voi lisätä melbaa annokseensa oman maun mukaan.
Lisäksi
- reilu 1/2 litraa vaniljajäätelöä
- noin 1 dl vispikermaa
- kourallinen mansikoita
- tomusokeria
- Tee vaniljajäätelöstä palloja lautaselle ja nosta ne vielä pakkaseen odottamaan kakun täyttöä.
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
- Halkaise mansikat.
Kakun kokoaminen
- Levitä mansikkamelba jäähtyneen croissant-pohjan päälle.
- Lisää jäätelöpallot ja nosta toinen croissant-kerros päälle.
- Nostele vispikerma päällimmäiseksi ja koristele mansikoilla.
- Sihtaa päälle vielä tomusokeria halutessasi.
- Tarjoile kakku heti!
Muistathan jakaa oman kakkusi somessa tagaamalla #croissantkakku #anninuunissa @anninuunissa, jotta pääseen kuolaamaan teidän versioitanne.
Ihanaa äitienpäivää!
/Anni
Kaikki brunssi-reseptit löydät täältä.
Myös näillä sopii
Herkutella
Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)
Popping Candy Suklaa – Unicorn Poop
Timjami-Mansikkahillo (videoresepti)
Vauvan Vappudonitsit (6 kk+)