Perinteiset Laskiaispullat hillolla
Perinteinen best! Päivitin vanhaa perinteiset laskiaispullat hillolla -ohjetta uusilla kuvilla samalla kun leivoin meille laskiaisen herkullisimmat pullat tällä viikolla!
Hiihtoloma ja Lapin ladut häämöttävät edessä. Suurin osa suomalaisista lomailee nimittäin ensi viikolla. Lomailemme mieheni kanssa tänä vuonna Lappia trooppisemmissa maisemissa, joten otimme varaslähdön pullahommiin. Lomaa odottelemme vielä reilu viikon, mutta laskiaispullien leipomisen sekä herkuttelun olemme jo aloittaneet.
Tässä on oma perinteinen laskiaispulla-reseptini, tietenkin hillolla, koska minusta se on ainoa ja oikea täyte lapsuudesta tuttuihin pulkkamäkilaskujen jälkeisiin herkutteluhetkiin.
Voit leipoa pullat tällä ohjeella kuivahiivaan tai tuorehiivaan. Lue vinkit täydellisen pullataikinan onnistumiseen reseptin lopusta! Mukavia pullahetkiä!
Perinteiset Laskiaispullat hillolla
Pullataikina (8 isoa pullaa)
- 2,5 dl kevytmaitoa
- 1 kananmuna (voit jättää pois)
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 1 ps kuivahiivaa (11 g)
- noin 7 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
Voiteluun
- 1 kananmuna
Täyte
- 2 dl vaahdotettua kuohukermaa
- 0.5-1 tl vaniljasokeria
- hilloa (nappaa mansikkahillon ohje tästä)
Päälle
- raesokeria
- tomusokeria
- Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoista. Sekoita hiivajauhoseos noin +42 asteiseen maitoon. Vatkaa hiukan.
- Lisää (kananmuna), sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.
- Lisää loput jauhot hiljalleen alustaen taikinaan. Käsin tai koneella.
- Lisää pehmeä huoneenlämpöinen voi taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinasta tasaista ja kimmoisaa.
- Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla 45-60 minuuttia (kaksinkertaiseksi).
- Kaada taikina kulhosta jauhoitetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois.
- Jaa taikina ensin kahteen osaan ja taas osiin. Pyörittele ja muotoile sinunlaisiasi pullia.
- Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna pullien kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
- Voitele pullat kananmunalla, ripottele raesokeri päälle ja paista uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes pullan pinta on kauniin vaaleanruskea.
- Jäähdytä pullat ritilällä liinalla peitettyinä.
- Leikkaa pullasta hattu pois. Laita pullan keskelle illoa ja pursota kerma reunoille. Laita hattu päälle.
- Koristele pullat tomusokerilla sirottelemalla sokeri hattujen päälle.
- Ota kaikki aineet ajoissa huoneenlämpöön.
- Kuivahiivan leivottaessa tulee nesteen olla lämpimämpää kuin tuorehiivan. V
- atkaaminen vapauttaa taikinasta ilmaa ja tekee siitä kuohkeaa.
- Kun lisäät jauhot taikinaan maltillisesti, ei taikina kovetu yhtä helposti.
- Taikina on valmista, kun se irtoaa käsistä ja kulhosta.
- Älä paista liikaa, ettei pullista tule kuivia!
- Valmis pulla tuntuu kevyeltä ja pohjaa kopsauttaessa siitä lähtee kumea ääni.
Ihanaa lomaa ja laskiaista!
/ Anni
Laskiaispulla-ohjeet olen koonnut tänne.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Pullat näyttävät herkullisilta 🙂 Pakko kokeilla! Kiitos selkeästä reseptistä.
Kiitos kommentista! Toivottavasti sinunkin pullat onnistuvat reseptilläni 🙂