Kuohkea Marjapuuro tai Vispipuuro
Kuohkea Marjapuuro tai Vispipuuro? Kumpaa sinä käytät? Itse käytän molempia ja teen tämän herkun aina äidin reseptillä. Mikään ei voisi olla parempaa, tämä herkku tuo mieleen lapsuuden. Vispipuuro on jälkiruoka, aamupala, välipala, iltapala tai nautinnollinen herkkuhetki. Ihan kuinka itse päätät.
Päivitin vanhaa ohjetta, otin uudet kuvat ja tein puuron tällä kertaa vadelmista. Oi miten ihanaa tämäkin versio on!
Teen vispipuuroa ympäri vuoden pakastemarjoista ja kesällä tuoreista marjoista. Voit käyttää melkein mitä marjaa tahansa (myös vadelmaa, jos raaskit) tai omenaa sekä raparperia. Vispipuuro sopii myös keliaakikoille, lue ohjeet gluteenittomaan vispipuuroon tämän ohjeen lopusta.
En osaa itse päättää mistä versiosta pidän eniten, joten teen joka kerta vähän erilaisen puuron. Saatan myös maustaa vispipuuroja kanelilla, vaniljalla tai kardemummalla. Varsinkin omenaiseen versioon kaneli tai kardemumma sopivat mainiosti. Haluaisin syödä vispipuuron aina vaniljakastikkeella, mutta arkena se menee myös kauramaidolla. Herkkuhetkiin satsaan enemmän.
Kuohkea Marjapuuro tai Vispipuuro
noin 6 annosta
Ohje
- 1/2 litraa mustaherukoita, punaherukoita, puolukoita tai vadelmia
- 1 litra vettä
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1,5 dl mannasuurimoita
Lisäksi
- sokeria
- maitoa tai vaniljakastiketta
- Mittaa vesi ja marjat kattilaan. Kiehauta.
- Siivilöi mehu talteen.
- Kiehauta mehu uudestaan kattilassa sokerin ja suolan kanssa.
- Lisää mannasuurimot ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes seos on paksua.
- Anna puuron jäähtyä kunnolla.
- Vatkaa puuro kulhossa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Tarjoile maidon, vaniljakastikkeen ja sokerin kanssa oman makusi mukaan.
GLUTEENITON! Tee gluteeniton versio käyttämällä riisijauhoja. Katso ohje täältä.
Ihanaa syyskuun alkua ja rentouttavaa sunnuntaita!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Viikon bloggaaja – vähän lisää minusta!
Rapeat Puolukkasämpylät
Annoskokoiset Juustokakut Purkissa
Ruokabloggaajien parhaat arkiruokavinkit x 10