Halloween: Helpot Pienet Kurpitsakakut
Ahh vihdoin sain toteuttaa haaveeni kurpitsakakusta ja suunnitella Halloweeniksi jotain juuri sopivan makeaa ja pientä!
Rakastan porkkanakakkua ja siksi myös kurpitsakakku on mieleeni. Kurpitsan kanssa sopii valkosuklaa- tai tuorejuustokuorrute. Tähän kakkuun valitsin kuorruteeksi valkosuklaan, koska sillä sain loihdittua kauniin valuvan kuorrutteen pienille kakuille. Unikonsiemenet ovat piste i:n päälle tässä leivonnaisessa, sillä ne sopivat makuun ja näyttävät hauskalta valuvan valkosuklaan pinnalla.
Ohje on erittäin helppo eikä vaadi ylimääräistä vaahdottelua ja vatkausta. Valmis kakku on erittäin kostea, mehevä ja maukas. Voit paistaa kakun myös yhdessä isossa vuoassa halutessasi. Silloin paistoaika on noin tunnin. Nam nam nyt herkutellaan kanssa!
Halloween: Helpot Pienet Kurpitsakakut
Ohje: (n. 12 pikkukakkua tai yksi iso kakku)
- 4 munaa
- 2 dl hienoa sokeria
- 1 dl ruokosokeria
- 2,5 dl kasviöljyä
- 1 tölkki kurpitsapyreetä
- 5 dl jauhoja
- 2 tl leivinjauhoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl soodaa
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Vatkaa munat, sokeri, öljy ja kurpitsapyree kevyesti keskenään, mutta niin että kaikki ainekset sekoittuvat kunnolla keskenään.
- Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään toisessa kulhossa.
- Lisää jauhoseosta vähitellen munaseokseen.
- Kääntele taikina kunnolla sekaisin nuolimella ta puuhaarukalla
- Kaada taikina pieniin kakkuvuokiin tai yhteen isoon vuokaan (24cm).
- Paista kakkuja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetken vuoissa ja siirrä kakut ritilälle jäähtymään.
Vinkki! Paista kakku yhdessä isossa vuoassa ja tee kakun väliin porkkanakakusta tuttu tuorejuustokuorrute. Isossa kakussa paistoaika on noin tunnin, tarkista kypsyys aina puutikulla!
Kuorrute:
- 300 g valkosuklaata tai candy melts
- 3 rkl unikonsiemeniä tai mustia nonparelleja
- Sulata valkosuklaa tai candymelts vesihauteessa tai mikrossa
- Kaada sulaa suklaata kakkujen päälle ja anna valua kauniisti.
- Ripottele päälle unikonsiemeniä kun suklaa on vielä kosteaa.
- Voit siirtää kakut jääkaappiin jähmettymään.
- Koristele kakkutikuilla tai muilla koristeilla.
Voi vitsi miten kivan näköisiä! 😀 Nam!
T: Serkusten suklaaunelma blogi
Kiitos Roosa 🙂 Nämä olivat myös todella todella maukkaita! Suosittelen!
Kivan näköisiä pikkukakkuja :). Nuo käyttämäsi unikonsimenet valkosuklaan päällä näyttävät tosiaan hauskoilta ja antavat kakkuihin varmaan hauskan lisämaun. Kurpitsakakku on kyllä ihanaa. Minullakin jääkaapissa odottelee kurpitsa kypsennystä, josta ajattelin tehdä samanmakuista kurpitsakakkua kuin tein viime syksynä, kun se oli niin hyvää ja mehevää. En ole koskaan käyttänyt valmista kurpitsasosetta, mutta ilmeisesti maukasta tulee sitäkin käyttäen.
Kiitos 🙂 näistä tuli oikein nättejä yhden ihmisen kakkuja! Olet oikeassa unikonsiemenistä, niistä tuli kiva maku ja itseasiassa niitä olisi voinut olla tuossa päällä enemmänkin. Halusin kokeilla tehdä itse alusta asti pyreen, mutta tällä kertaa oikaisin. Oikein hyvin toimi tuo töllkipyree, mutta varmasti vielä parempaa, kun itse tekee alusta asti. Jään jännittämään sinun reseptiäsi. Laitathan sen blogiin? 🙂
Itseasiassa tuon kurpitsakakun resepti löytyy jo viime syksyltä blogissa, käy kurkkaamassa: http://celebration-treats-4-u.blogspot.fi/2014/11/kurpitsakakku-tuorejuustokuorrutuksella.html
Käyn heti kurkkimassa 🙂
Suloisia! Minä en ole koskaan tehnyt kurpitsakakkua, nyt alkoi kyllä poltella sen kokeilu.
Sinä olet kyllä sellainen kulinaristi, että jäät paljosta paitsi jos et kokeile 😉 Ihmettelen nyt miksi itsekin vasta nyt kokeilin kurpitsaa leivonnassa. Se on ihan mahtava yhdistelmä kanelin, muiden mausteiden ja esimerkiksi valkosuklaan kanssa!
Voi miten nättejä pikku kakkuja. 🙂 Tein viime vuonna jenkkityylistä pumpkin pieta, mutta tällaista kurpitsakakkua en ole koskaan leiponut. Varmasti erittäin hyvää, varsinkin kun kuorrutuksena on valkosuklaata. 🙂
Kiitos 🙂 Minun piti itseasiassa tehdä sitä piirakkaa, mutta jostain syystä suunnitelmat muuttuivat ja päädyin tähän. Valkosuklaa toimii aina 😉
ihanan näköisiä! en oo itse maistanut kurpitsaa koskaan missään leivonnaisissa mutta tänä syksynä on tullut tunne että nyt on pakko! nää ois hyvä vaihtoehto :p mistä löysit ja minkä merkkisen (jos muistat) kurpitsaa tölkissä? 🙂
Kiitos! 🙂 Eli sulla on ihan sama tilanne kuin minulla oli. Päädyin kokeilemaan kurpitsaa myös sen takia, että törmäsin sattumalta tähän tölkkiin Stockmannin Herkussa. Jos en ihan väärin muista niin tämä: http://www.rdeliciouskitchen.com/supermarket-rds-pick-pumpkin-puree/