|

Maailman Paras Porkkanakakku

Maailman Paras Porkkanakakku

Maailman Paras Porkkanakakku – lupaan sen! Tämä ohje on minun lisäksi myös monen lukijani suosikki!

Maailman parhaan porkkanakakun alkuperäinen ohje löytyy The Hummingbird Bakeryn kirjasta ”Leivonnaisia herkkusuille”. Bongasin reseptin jo vuosia sitten, muokkasin sitä hieman ja sen jälkeen en ole porkkanakakkua tai muffinsseja tehnyt millään muulla ohjeella. Yksinkertaisesti sen takia, koska tämä ohje on täydellinen. Kakusta tulee mehevä, kostea ja juuri sopivasti mausteinen.

Hassua on ettei resepti ole aiemmin löytynyt blogistani, koska tämä kakku on ehdottomasti oma suosikkikakkuni. Nyt sain kuitenkin ihan mahtavan tilaisuuden leipoa kakun ystävien juhliin ja siitä syystä resepti ja kakku pääsevät vihdoin myös tänne blogin puolelle.

Porkkanakakussa yksi tärkeä mehevyyden tekijä on taikinaan tuleva öljy. Monet ovat kyselleet voiko sen korvata margariinilla tai voilla? Vastaus on kyllä. Mutta voi olla, ettei kakusta tule yhtä mehevä, kostea ja herkullinen. Käytän itse auringonkukkaöljyä sen hennon maun vuoksi. Oliiviöljyä en suosittele taas sen vahvan maun ja värin takia. Kookos- tai rypsiöljy käy vallan mainiosti.

Mausteita voit laittaa kakkuun oman maun mukaan ja pähkinät voi jättää reseptistä kokonaan pois, jos syöjien joukossa on allergisia. Vielä muutama sana kuorruteesta. Kun jaksat tehdä sen huolella on se unelman pehmeää ja täydellistä! Lue ohje kerran huolella läpi ja aloita sitten! Et tule pettymään ♥


Maailman Paras Porkkanakakku

Ohje  (10-12 hlö)

  • 3 dl tummaa (ruoko)kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl auringonkukkaöljyä (myös rypsiöljy käy)
  • 0,25 tl vanilja-aromia
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 300 g (luomu)porkkanaraastetta
  • 100 g saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä – voit jättää myös pois)
  1. Mittaa sokerit, munat ja öljy (ja vanilja-aromi) kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
  2. Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
  3. Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
  4. Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  5. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
  6. Kaada taikina kahteen voideltuun 20 cm vuokaan tai yhteen voideltuun 24 cm vuokaan.
  7. Paista kakkupohjia uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
    Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
  8. Anna pohjien jäähtyä vuoassa hetki ja siirrä sitten  ritilän päälle jäähtymään.
  9. Leikkaa kumpikin pohja jäähtyneenä kahteen osaan.
  10. Kokoa kakku suoraan kakkualustalle jakamalla kuorrute joka kerrokseen ja lopuksi kakun päälle.
    Kauniin pinnan saat kuorrutukseen levittämällä sen palettiveitsellä.
  11. Koristele kakku sokerimassaporkkanoin tai pähkinärouheella.

Huom! Voit jos paistat kakun yhdessä vuoassa joudun luultavasti pidentämään paistoaikaa. Tarkista kypsyys puutikulla.  Leikkaa kakku kolmeen osaan jäähtyneenä.  Jos on pähkinäallergisia jätä pähkinät pois taikinasta. 

EDIT 5.2.2018. Onnistuu myös gluteenittomana. Muutama reseptin testaaja leipoi kakusta kokonaan gluteenittoman onnistuneesti! 

Vinkki! Mausteinen porkkanakakku paranee vanhetessaan, joten pohjan voi leipoa 1-2 päivää etukäteen! 

Kuorrute

  • 250 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 6 dl tomusokeria
  1. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
  3. Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Koristeluun

  • Valmiita syötäviä koristeporkkanoita
  • Itse tehtyjä porkkanoita muotilla ja sokerimassalla

Maailman Paras Porkkanakakku
Maailman Paras Porkkanakakku

Katso myös Porkkana Cupcakes ja Porkkanapiirakka.

Myös näillä sopii

Herkutella

261 Kommenttia

  1. Minna sanoo:

    Missä yleensä säilytät kakun? Jääkaapissa?

  2. Marjo sanoo:

    Täällä uunissa tämän ohjeen mukaan, mutta 1,5 kertaisena 26cm halkaisijaltaan olevassa vuoassa tehty porkkanakakku.

    Tunnin ollut uunissa ja vielä keskeltä löysää. Vinkkinä siis täältäkin, että kannattaa paistaa kahdessa osassa. 😄 Pääsee helpommalla ja nopeammin.

  3. Vilma sanoo:

    Jos pohjan tekee edellisenä iltana, missä se kannattaa säilyttää yön yli?

    1. Huoneen lämmössä tai jääkaapissa – ei ole suurta merkitystä. Muistathan peitellä hyvin tai kääriä kelmuun ettei kakku kuivu.

  4. Lotta sanoo:

    Moi! Onnistuuko tällä ohjeella pellillinen? Oon tehnyt kakkuna monta kertaa ja on ihan parasta, mutta nyt haluaisin kokeilla pellille, että saan pieniä annospaloja.

  5. Sinde sanoo:

    Onnistuuko kakku gluteenittomana jos tekee gluteenittomista jauhoista?

  6. Elina sanoo:

    Hei, voiko tämän pakastaa valmiiksi täytettynä?

  7. Piia sanoo:

    Hei!
    Ajattelin leipoa kakkua kesän juhliin, koska vaikuttaa niin herkulliselta. <3 Onko ruokokidesokeri mahdollista korvata esim. fariinisokerilla?

  8. Ella sanoo:

    Etsin juhliini täydellistä reseptiä ja 3 kakkua tein ennen tätä reseptiäsi. Tämä oli täydellinen ja tarjoillaan valmistujaisissani. Kuorrute oli meidän makuumme hieman liian makea, mutta muutoin täydellinen ja kysyisinkin, voiko osan tomusokerista jättää pois vai kärsiikö rakenne? Olisiko sitruunan lisäys esimerkiksi parempi idea? Kiitos tuhannesti avustasi🙂 Reseptisi lähtee varmasti jakoon!

  9. Ihana kuulla, että ohjeeni voitti myös vertailussa 🙂 Tämä on paras! Voit lisätä sitruunaa ja myös vähentää tomusokeria 1-2 dl.

  10. Suvi sanoo:

    Hei!
    En jaksa selata kommentteja läpi kun niitä on niin tuhottomasti, pahoittelut siis jos kysymys tulee toistamiseen.
    Miten säilytän toisen pohjataikinan, jos uuniin mahtuu vain yksi pohja kerrallaan paistumaan?
    Selviääkö ihan huoneenlämmössä kulhossa tuon noin 25 min ajan, mikä menee ensimmäisen pohjan paistamiseen?

    1. Moikka, mun mielestä ei ole niin justiinsa. Pitäisi huoneenlämmössä, jos sulla ei ole kahta samanlaista vuokaa ja et saa pohjia uuniin samaan aikaan.

  11. Ilona sanoo:

    Jos teen porkkanakakkua ohjeellasi, millaisilla mitoilla lähden tekemään 15cm PME vuokaan tätä?

    1. Tekisin tämän taikinan ihan tällaisenaan ja paistaisin sen verran taikinaa 15 cm vuoassa kun mahtuu ja lopuista taikinosita tekisin esim muffinsseja. En lähde itse muokkaamaan raaka-ainelistaa kun siinä on aina riski, että menee pieleen.

  12. Paula L. sanoo:

    voiko kakun leipoa levykakkuna niin että tekee pellille levyn ja leikkaa kakun muotoon ja täyttää? Jos haluaa kolme kerrosta niin riittääkö yksinkertainen ohje /jaetaanko kahdelle pellille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *