| |

Paistettu Mustikkajuustokakku (gluteeniton)

Muistatteko vielä alkukesän Raparperijuustokakun, josta tuli kevään hittikakku? No kyseessä oli siis paistettu juustokakku raparperiraidoilla. Tästä kakusta tuli mieheni suosikki juustokakuista ja hänen tokaistuaan tuota kyseistä raparperiversiota syödessään ”Luoja, tämä on maailman parasta kakkua!” tiesin etten muuta hänen toiveesta hänelle enää saa leipoa. Viime viikonloppuna oli mieheni syntymäpäivä ja yllätys toiveena oli paistettava juustokakku, mutta tällä kertaa mustikka sellainen.

Tein kakkua varten mustikkahilloa ja keräsin appiukon pensasmustikat kakun päälle. Tämä oli taivaallista, se on sanomattakin selvää. Sen myönsi myös synttärisankari, joka oli hyvin tyytyväinen kakkuun. Suosittelen kokeilemaan!

Paistettu Mustikkajuustokakku (gluteeniton)

Noin 10 hlö
Mustikkahillo
  • 2,5 dl sokeria
  • 600 g mustikoita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  1. Mittaa mustikat kattilaan ja lisää sokeri.
  2. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
  3. Lisää puolessa välissä sitruuna ja vaniljasokeri.
  4. Kuori vaahto pinnalta ja jäähdytä 30 ennen purkitusta.

Pohja

  • 2 dl mantelijauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 40g voita
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (18cm).
  2. Asettele reunaleivinpaperi vuoan reunoille.
  3. Sulata voi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja painele irtopohjavuokaan.
  4. Laita jääkaappin vetäytymään sillä aikaa kun valmistat täytteen.
Täyte
  • 600g tuorejuustoa
  • 2 dl siro sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl maissitärkkelys tai perunajauho
  • 3 kananmunaa
  • 1 keltuainen
  • 150g creme fraiche
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • pensasmustikoita
  1. Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja maissijauho keskenään monitoimikoneessa sileäksi.
  2. Lisää kananmunat ja lopuksi keltuainen yksi kerrallaan vatkaten massaan.
  3. Lisää ranskankerma ja sitruunamehu, vatkaa vielä hetki.
  4. Kaada täytteestä puolet mantelipohjan päälle.
  5. Lusikoi mustikkahilloa täytteen päälle ja vedä palettiveitsellä viiltoja massan pintaan, niin että hillo muodostaa pyörteitä massan pintaan.
  6. Lisää loput juustomassasta ja toista hillon lisäys sekä viillot.
  7. Paista juustokakkua uunin keskitasolla 160 asteessa noin 1,5 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä tunti.
  8. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä kakku jääkaappiin yöksi tai muutamaksi tunniksi. Paistettu juustokakku on parasta seuraavana päivänä.
  9. Tarjoile mustikkajuustokakku pensasmustikoiden kanssa.

Vinkki! Voit korvata mantelijauhot pohjassa myös erilaisilla keksellä, esim. digestive. Täytteessä oleva maissijauho on korvattavissa vehnäjauhoilla. Tee mustikkahillo jo edellisenä päivänä, kuten itse tein. Voit tehdä kakun myös isompaan vuokaan, kakusta tulee silloin hiukan matalampi.


Lisää juustokakku-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

18 Kommenttia

  1. Kiitos, ihanasta reseptista! Gluteenittomien herkkujen reseptej' ei koskaan ole liikaa 🙂

  2. Superherkullisen näköistä juustokakkua. 🙂 Juustokakut on hyviä sekä paistettuna että paistamattomana. 😛

    1. 🙂 kiitos tämä oli kyllä ihanaa! Juustokakut on täälläkin suosikkeja – leipomisen helppous ja herkkuus yhdityvät näissä!

  3. Voi, minulla nämä paistetut juustikset ovat vielä kokonaan testaamatta… Ehkä minäkin vielä jokin päivä… 🙂 Ja tuo kakkustandi näyttää hyvältä!

  4. Meneekö siis kaikki tuo hillo kakkuun? Tuntuu kovin paljolta?

  5. Eija Sipilä sanoo:

    Vatkaat monitoimikoneessa tuorejuuston? Vai tarkoitatko kuitenkin yleiskeittiökonetta? Monitoimikoneessa on leikkuuterä, yleiskeittiökoneessa on vatkaimet.

    Jos laittaa läpimitaltaan suurempaan vuokaan niin paitsi korkeus, myös paistoaika muuttuu. Mikähän se mahtaisi olla esim. 24 cm vuokassa?

    1. Tarkoitan tässä konetta, jossa on vatkaimet 🙂

      En ole tätä kakkua tehnyt 24 cm vuokaan, joten minulla ei ole täysin 100% oikeaa vastausta. Tekisin ohjeen mukaan, mutta tarkkailisin kakkua hieman. Isompaan vuokaan tehdessä kakusta tulee matalampi, jolloin se kypsyy siitä syystä ehkä jopa nopeammin, kuin korkea, jossa massaa on enenmmän.

  6. Sari sanoo:

    Maizenahan ei ole maissijauhoa vaan maissitärkkelystä. Just saying.

    1. Kiitos kun viitsit käydä huomauttamassa. Pitää korjata tuo asiavirhe 🙂

  7. NooraS sanoo:

    Tämä kuulostaa niin mahtavalta, että pakko kokeilla kuopuksen 1v synttäreille! Voiskohan tähän tehdä kuitenkin muropohjan ja millähän suhteilla tekisit? Kiitos jo etukäteen =)

  8. Nooras sanoo:

    Vielä kysymys, että montako henkeä teillä tästä suunnilleen syö? =)

  9. Irps sanoo:

    Hei,

    tekisitkö tämän 24-25cm vuokaan tuplana vai 1,5 kertaisena (jos haluaa kuitenkin suht normi korkuisen kakun)? Kiitos jo vastauksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *