Katkeran suloinen Veriappelsiinikakku
Tänäänkin koti tuoksuu appelsiineilta, veriappelsiineilta, joiden paras sesonki on juuri nyt. Fantastinen veriappelsiinin tuoksu ja kaunis ulkonäkö on inspiroinut minua viime viikolla ja meillä on syöty veriappelsiineja hyvin erilaisissa muodoissa. Myös te inspiroiduitte kandeeratuista veriappelsiinirenkaista, sain nimittäin paljon positiivista palautetta tuosta reseptistä ja moni teistä on jo kokeillut sitä! Ihan parasta. No mihin käytin lopulta renkaat? Tai sen ihanan appelsiinisiirapin, minkä säästin varta vasten? No tähän kakkuun tietenkin (taisin vihjata siitä jo) ja lupaan tämä kakku on katkeran suloinen, makea sekä vastustamaton.
Leivoin katkeran suloisen veriappelsiinikakun pohjaksi paljon suosiota saaneen mehevän vaalean vaniljakakkupohjan, kostutin pohjat makean kirkerällä appelsiinisiirapilla, vatkasin sitruunamoussen kakun väliin (oikaisin ja käytin hyydykejauhetta), lopuksi vatkasin ja levitin kakun päälle kuohkean kreemin, jonka maustoin vadelmalla. Makujen yhdistelmä on täydellinen: veriappelsiini, sitruuna ja vadelma. Kakun väliin voisi halutessaan lisätä myös tuoreita vadelmia tai veriappelsiinia, mutta se toimii näin yksinkertaisena myös loistavasti. Jaan tuon vadelmakreemin ohjeen teille ihan muutaman päivän sisällä. Se on yksinkertainen voikreemi, jonka maustoin pakastekuivatulla vadelmajauheella.
Ihanat pursotukset kakun päälle on tehty uudella isolla kruunutyllallani ja pursotuksien päällä on, mitä muitakaan kuin Lakridsin vadelmakuulia. Nuo Lakridsin kuulat ovat täydellisiä koristeita. Siitä ei pääse mihinkään. On vaan hyvin hankalaa säästellä niitä kakkuihin, koska ne ovat pelkästään jo niin herkullisia!
Jos päätät kokeilla kandeerattuja appelsiineja tai tätä kakkua jaa kuvasi myös Instagramissa #anninuunissa! Olisi ihana nähdä teidän versioita!
Katkeran suloinen Veriappelsiinikakku
Kakun riittoisuus: noin 8-10 hlö
Kakkupohja (15 cm):
Kakkupohjana kakussa on vaniljainen kakkupohja, jonka ohjeen löydät tästä.
Sitruunamousse (kahteen väliin):
- 2.5 dl kermaa
- 60 g sitruunahyydykejauhetta
- Valmista sitruunamousse hyydykejauhepaketin ohjeiden mukaan:
- Vatkaa kerma kuohkeaksi, sekoita jauhe veteen, yhdistä ja kääntele kuohkeaksi.
- Puolikkaasta purkista jauhetta riittää moussea kakun (15cm) molempiin kerroksiin.
TAI tee sitruunamousse itse. Katso resepti täältä.
Koristeet ja kostutus:
- Kandeeratut appelsiinit & appelsiinisiirappi
- Vadelmakuulat (Lakrids)
Vadelmakreemin ohjeen löydät tästä.
(Voit käyttää voikreemiä, marenkikreemiä tai valkosuklaakreemiä myös kuorrutukseen).
Kakun kokoaminen:
- Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen
- Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (vuoraa leivinpaperilla reunat ja pohja).
- Kostuta appelsiinisiirapilla ja lisää puolet moussesta pohjakerroksen päälle.
- Toista sama seuraavaan kerrokseen, kostuta vielä päällimmäinen kerros ja laita kakku tekeytymään jääkaappiin (mielellään yön yli).
- Kuorruta kakku vadelmakreemillä palettiveistä ja raappaa apuna käyttäen (2 kerrosta – koveta ensimmäinen kerros käyttämällä kakku jääkaapissa ja levitä päälle toinen kerros.)
- Pursota kreemiä isolla kruunutyllalla kakun päälle. Asettele pyöreät kuulat pursotuksen päälle.
- Lopuksi koristele kandeeratuilla appelsiineilla.
Ihanan oloinen kakku! Mulle tuli eilen kuitenkin yhtä kakkua tehdessä ongelmia marenkivoikreemin kanssa, enkä ymmärrä mistähän se voisi johtua. Levitin ensin kakkuun ns ”murukerroksen” kreemiä ja laitoin hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Hetken päästä jatkoin kuorruttamista, mutta ihan kun kakku olisi alkanut hylkimään koko kreemiä, eikä se siis pysynyt lainkaan kakun päällä ja oli todella hankalaa levittää. 😀 Missä vika ja mitä tein väärin..?
Heips Lilli,
Kiitos kommentistasi ja kehuista 🙂
Nyt on vaikea suoraan sanoa mistä johtuu marenkikreemin käyttäytyminen noin. Millä reseptillä teit? Oliko kreemi huoneenlämpöistä ja muuten helposti levittyvää? Entä mitä rasvaa käytit ja oliko kakku tekeytynyt jääkaapissa ennen levitystä eli oli viileä? Käytitkö palettiveistä?
Miten voi saada noin tasaiset kerrokset kakkuun. 😀 Tosi hieno tuo sun marmorikuvioinen kakkualunen! 🙂
Haha kuules jo jollekin toiselle vastasin Instagramissa, että tasaisia kakkukerroksia harjoitellaan edelleen 😉 Nämä asiat on tärkeitä:
– kiinteä (ei höttöinen) kakkupohja
– huolellinen leikkaus veitsellä ja pyörivää kakkualustaa apuna käyttäen
– täytteiden tarkka mittaus, että kumpaankin kerrokseen tulee täytettä yhtä paljon
– niin ja hikeä ja hermoja 😀
Ja alusta on joululahja – toivottu sellainen! Tykkään itsekin!
Ihana ? kerroksetkin on ihan täydelliset ? hyvää lähestyvää ystävänpäivää! ❤
Kiitos Kakkumonsteri 🙂 Oikein ihanaa tulevaa ystävänpäivää myös sinulle! <3
Heippa!
Mulla ois tarkotus tehdä tämä kakku pienelle porukalle vapuksi. Aion leipoa pohjan 13 cm halkaisijalta olevaan vuokaan. Kuinka paljon pohjan ja täytteiden ohjeita tulisi pienentää, jotta niitä olisi sopivasti tuon kokoiseen kakkuun? 🙂 Oli tarkoitus siis leipoa juurikin tuo sama pohja, minkä itse olet tähän kakkuun tehnyt.
Niin ja tämä kakku näyttäää aivan täydelliseltä! Pakko siis päästä testaamaan 🙂
Heips Hanna,
Kiva kun ihastuit tähän kakkuun <3 Se oli kyllä ihanan raikasta! En lähtisi muuttamaan kakkureseptiä parin sentin vuoan takia kun tuo 15cm vuokakin oon jo aika pieni.Lue huolella vinkit kakkupohjaan. Monella on ollut paiston kanssa ongelmia. Jos teet sitruunamoussen itse niin tee linkitetyn moussen ohje jakamalla se kolmeen osaan ja vadelmakreemin voit jakaa kahteen osaan 🙂 Mukavaa leipomista!
Hei taas!
Tällä mennään, kiitos avusta! ☺ pitää sitten tulla kertomaan miten onnistui!
Mahtavaa! Iloista leivontaa! 🙂
Kiitos! Kakku on nyt leivottu 🙂 Kuvaa löytyy instagramista. Tägäsin sut siihen jos haluat käydä kurkkaamassa! Kiitos paljon vielä vinkeistä 🙂 Kaikkea tuli juuri oikea määrä!
Hei Hanna, mahtavaa, että kakku onnistui 🙂 Ei kestä kiittää. En löytänyt kakkusi kuvaa. Kerrotko nimimerkkisi, jos käyn kurkkaamassa 🙂 Herkullista vappua!
Nimimerkillä @hannapalosaari löytyy 🙂 johtui muuten varmaan profiilin asetuksista. Nyt pitäisi päästä kurkkaamaan! Sitä samaa sinulle, vaikka vappu alkaakin olemaan jo loppusuoralla!
Nyt näkyi löytyi kuva. Tosi mahtava, upea tosinto <3
Kiitos paljon! ? Merkkaa ammattilaisen ja myös mun idolin sanomana tosi paljon❤
Voi ei idoli <3 Kiitos ihanasti sanottu! 🙂 Ja hei olen myös ihan itse oppinut kotileipuri ilman koulutusta. Uskon, että jokainen pystyy leipomaan kauniita kakkuja opettelemalla! 🙂 Aurinkoista viikkoa sinulle Hanna!