Kummituskakku – Suklaakakku (gluteeniton)
Kummituskakku – Suklaakakku (gluteeniton) on suussa sulava kakku, jolla virittäydytään tulevaan Halloweeniin! Joko sinä olet aloittanut Halloween puuhailut? Kannattaa olla ajoissa, sillä aika rientää kovaa vauhtia ja Halloween viikonloppu on jo muutaman viikon päästä. Verkkokauppaani on tullut karmivia ja hauskoja Halloween tuotteita jo pari viikkoa sitten ja parhaimmat viedään jo käsistä. Ihana huomata, että te todellakin olette ajoissa!
Leivoin jo aiemmin hauskoja Haamumarenkeja, joiden reseptin jaan teille myös pian. Nuo ihanat haamut kuitenkin huhuilivat minulle leivosrasiasta ja ne oli ihan pakko asetella tämän kakun päälle, joka matkasi eilen mieheni työpaikalle hänen työkavereiden kahvitaukoa piristämään.
Mitä mieltä olet? Kelpaisiko tämä gluteeniton ja suklainen kummituskakku teidän Halloween juhliin?
Kummituskakku – Suklaakakku (gluteeniton)
Tein tähän kakkuun 4 kananmunan gluteenittoman kaakaopohjan tähän korkeaan 18 cm kakkuvuokaan. Ohjeen löydät tästä.
Kakun sisällä on mustikkahillo ja liivatteeton suklaamousse, jota on myös kakun kuorrutuksessa. Suklaamoussen ohjeen löydät täältä.
Kakun kokoaminen:
- Leivo kakkupohja 1-2 päivää etukäteen. Leikkaa täyttöpäivänä 3 kerrokseen.
- Varaa kostutukseen 1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa.
- Valmista suklaamousse ja täytä kakku. Jätä ainakin 1/3 suklaamoussesta kakun kuorrutukseen.
- Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen kerros kerrallaan aina kostuttamalla jokainen pohja erikseen.
- Sivele kostutuksen jälkeen kerros mustikkahilloa kakkupohjalle ja lisää sen jälkeen suklaamousse.
- Kun olet koonnut kakun kokonaan, laita se jääkaappiin tekeytymään yön yli.
- Koristele kakku tarjoilupäivänä suklaaganachella ja haamumarengeilla.
Suklaaganache
- 50 g tummaa suklaata (noin 50% kaakaota)
- 0.5 dl kermaa
- 2 tl glukoosisiirappia
- Pilko suklaa kulhoon.
- Lämmitä kerma ja siirappi kuumaksi kattilassa, mutta älä kiehauta.
- Kaada kuuma kerma suklaan päälle kulhoon – anna olla näin 5 min.
- Sekoittele lusikalla kerman lämmöstä sulanutta suklaata ja kermaa varovasti ja rauhallisesti.
- Jos tuntuu ettei kaikki suklaa sula kerman joukkoon, käytä seos nopeasti mikrossa (10 sekuntia) ja sekoittele uudestaan.
- Katso tarkkaan ganachen koostumusta. Onko se liian löysää? Tai liian paksua valutukseen? Voit testata kakun reunaan lusikalla pienen määrän.
- Jos ganache on liian löysää, lisää pala suklaata sekaan, jos ganache taas on liian paksua, lämmitä lisää kermaa joukkoon.
- Odota vielä hetkinen, että ganache jäähtyy hiukan ja nostele vasta sitten valumat kakun reunoille lusikalla.
- Lopuksi kaada loput ganachesta kakun päälle ja tasoita.
Koristeet:
Haamumarenkien ohjeen löydät täältä.
Asettele marengit ganachen päälle, kun se ei ole vielä jähmettynyt niin marengit liimautuvat hyvin kakun pintaan.
Säilyykö suklaamousse seuraavaan päivään sellaisessa muodossa, että sen voi levittää kakun päälle vai jähmettyykö liikaa? Pitääkö tehdä pienempi annos lisää kuorrutusta varten? Ohjeessasi ei mainittu kuorrutuksen laittoa, oletan, että se on kokoamista seuraavana päivänä, koska kakku ohjataan kokoamaan paistovuokaan.
Kyllä se jähmettyy, mutta huoneenlämmössä kun saa olla hetken niin on taas levittyvämpää. Voit myös kuumentaa palettiveistä. Kuorrutus ja koristelu on lähes poikkeuksetta aina seuraavana päivänä ohjeissani, koska teen kakut aina tekeytymään paistovuokaan.