Tahmaiset Korvapuustit
Ihan kuin en olisi saanut tarpeekseni pullista ja muista herkuista taannoisen Rooman matkani aikana. Housuja kiristää ja ruokahalu vaatii jo näin aamulla jotain tuoretta leivonnaista. Tänään minua kuitenkin odotti keittiössä marjasmoothie ja kuppi suodatinkahvia. Paluu normaaliin on alkanut.
Aloitetaanko siis viikko kuitenkin ihanilla pullilla? No kyllä! Torstaina juhlitaan taas kansallista korvapuustipäivää ja se jos mikä on hyvä syy kohottaa pullataikinaa tällä viikolla. Suosikkikorvapuustini ovat olleet ehdottomasti aina sydänpuustit, mutta viimevuotinen Cinnamon Rolls -ohje veti hyvin vertoja iki-ihanille sydänpuusteille. Tänä vuonna vuorossa on kuitenkin jotain todella ihanaa, pähkinäistä ja hiukan kinuskistakin!
Tiesitkö, että korvapuusteja voi paistaa myös muffinssipellillä? Jos laitat pellin koloihin ennen paistoa pähkinöitä, voita, siirappia ja fariinisokeria saat ihanan tahmaisia puusteja, joista et voi pitää näppejäsi erossa! Vai miltä nämä ihanat tahmapuustit sinusta näyttävät?
Tahmaiset Korvapuustit
Pullataikina: (noin 8-10 pullaa)
- 2,5 dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa (voit käyttää myös kuivahiivaa 1 pss)
- 1 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- noin 7-8 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
- (1 kanamuna voiteluun)
Vinkki! Tuplaa ohje halutessasi vielä enemmän pullia ja leivo pullat pellille!
Tahmainen kastike:
- 100 g pähkinöitä (pekaani tms.)
- 50 g voita
- 1 dl siirappia
- 1 dl fariinisokeria
Täyte:
- kanelia
- 1 dl sokeria
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekoittaen maitoon.
- Lisää jauhoja n. 3 dl (puoli desiä kerrallaan) koko ajan taikinaa sekoittaen.
- Lisää lopuksi 1 dl kerrallaan loput jauhot ja alusta käsin tai monitoimikoneella taikinaa muutaman minuutin ajan.
- Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
- Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
- Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunti (esim. mikrossa).
- Voitele 12-paikkainen muffinipelti ja leikkaa pieni pala leivinpaperia jokaiseen syvennykseen.
- Nostele pellin syvennyksiin 1 rkl fariinisokeria, 1 rkl siirappia, nokare voita ja rouhittua pähkinää.
- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
- Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla.
- Levitä huoneenlämpöinen voi tasaisesti nuolijalla taikinalevylle, ripottele päälle kaneli ja sokeri.
- Pyöritä taikinalevy rullalle ja leikkaa rulla paloiksi (8-10 pullaa).
- Nosta pullat muffinssivuokaan leikkauspinta ylöspäin.
- Anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla.
- Voitele pullat halutessasi kevyesti vatkatulla kananmunalla ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Leivotko sinä puusteja korvapuustipäivän kunniaksi?
Ihanaa viikkoa!
♥ Anni
Just eilen sanoinkin avopuolisolle että se ois kohta korvapuustipäivä eessä ni hän kommentoi voitko tehä niitä siihen vuokaan(tarkoitti sitä sun reseptiä) ? mut mä haluan kokeilla näitä, joten täytyy kai tehdä molempia ?
Hihhih 😀 tulipa ongelma tai jos ei kuitenkaan! Kivahan se on kun on kahta eri sorttia 😉 Ihanaa herkullista pullaviikkoa teille!
Okei.. klikkasin super vauhdilla tänne, kun näin instassa nää herkut!
Wau, just my kind of treat ❤️ Ihanat!
Hihi <3 Tää on kyllä ihan parasta. Torstaina taikina kohoamaan vai mitä? 🙂
Kyllä, viimeistään 🙂