Spelttisuolakeksit juustoille ja hilloille
Kaupallinen yhteistyö Fine Foods & St.Dalfour
Mulla on ollut haaveena jo useamman vuoden leipoa suolakeksit juustoille itse. Minään vuonna en ole mukamas ehtinyt. Tai sitten se oikea ohje ei ole missään vaiheessa iskenyt kunnolla reseptiikkaa pyöritellessä. Nyt se iski ja inspiraationa oli ranskalainen St.Dalfourin päärynähillo. Tein nimittäin päärynähillosta, kermavaahdosta ja sinihomejuustosta kuohkean dipin mitä on ihana nostella suuhun ohuella ja rapealla suolakeksillä. AHH!
Tämä ohje on sen verran helppo, että päätin leipoa spelttisuolakeksejä myös syötäviksi lahjoiksi läheisille. Nämä keksit päivittävät mitkä tahansa valmiskeksit mennen tullen! Mielestäni suolakeksin täytyy olla tarpeeksi ohut ja rapea. Se ei saa olla liian vahvan makuinen, ettei se vie huomiota juustolta ja hilloilta. Nämä minun spelttisuolakeksit täyttävät nuo kriteerit.
Jonkun verran täytyy jaksaa kaulita taikinaa, jotta lopputulos on sopivan ohut, mutta se on kuitenkin helpompaa kuin leipoa jokainen keksi erikseen. Ohjeestani tulee kolme noin A4-kokoista levyä keksiä ja keksit voi taitella paiston jälkeen ronskisti tarjoilulautaselle. Parasta!
ST.DALFOUR hillot
St. Dalfourin päärynähillo on ihanan hienostunutta, makeaa ja maistuu todella päärynältä. Hillo valmistetaan perinteisellä ranskalaisella reseptillä luonnollista makua vaalien ilman väri- tai lisäaineita. Tiesitkö muuten, että St. Dalfourin hilloihin ei lisätä myöskään valkoista sokeria, vaan ne makeutetaan hedelmämehutiivisteellä? Tämä päärynähillo on kuin tehty juustojen kanssa herkuteltavaksi. Kokeile esimerkiksi yhdistää se Brie-juuston kanssa. Voit käyttää sitä myös paahtoleivän päällä, täytekakkujen ja kääretorttujen välissä sekä puuron, murojen, jäätelön, jogurtin, pannukakkujen tai ohukaisten kanssa.
Spelttisuolakeksit juustoille ja hilloille
3 isoa keksiä
Ohje
- 2,5 dl spelttijauhoja
- 0,75 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl merisuolaa
- 1 rkl unikonsiemeniä
- 40 g voita
- 80 ml kylmää vettä
- kourallinen timjamin oksia
Lisäksi
- 2 rkl vettä
- 1 rkl sormisuolaa
- kourallinen timjamin oksia
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Laita valmiiksi kolme leivinpaperia.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi sekaan.
- Lisää myös timjamin lehtiä hiukan taikinaan halutessasi.
- Lisää vesi vähitellen sekoittamalla, kunnes taikina on tasaista.
- Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
- Jaa taikina kolmeen osaan ja kaulitse hyvin ohuiksi levyksi leivinpapereille.
- Voitele taikinalevyt ennen paistoa vedellä ja ripottele päälle sormisuola ja timjamin oksat.
- Pistele taikinalevyt haarukalla ja paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia (kunnes saavat väriä).
- Jäähdytä ja katko osiin juustolautaselle.
Päärynä-sinihomejuustomousse
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl St. Dalfour päärynähilloa
- noin 100 g sinihomejuustoa muruna
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan päärynähillo.
- Kääntele juustomuru vaahdon sekaan lopuksi ja nostele täyte tarjolle pieneen kulhoon.
- Kauho moussea rapeilla suolakeksilastuilla ja nauti!
Tarjoile St.Dalfourin päärynähilloa myös moussen ja keksien kanssa erikseen. Itse rakastan makean ja suolaisen liittoa, joten nostelin nokareen hilloa vielä jokaisen suupalan päälle.
Pssst aika ihana vinkki myös Itsenäisyyspäivän pöytään juustojen kanssa, vai mitä? Tunnelmallisia iltoja!
/Anni
Lisää joulun ja uudenvuoden herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
En kestä näitä sun ohjeita!😍 Aivan varmasti menee testiin tämäkin!
Ihana kiitos 🙂 Kiva kun ohjeet pääsevät käyttöön!
Käytitkö tässä täysjyväspelttiä vai sihti spelttiä?
Kumpikin käy 🙂
Hei, miten näiden säilyvyys?
Silyvät kuivassa ja valolta suojattuja useita viikkoja. Aistinvarainen arviointi 🙂