| |

Skagen-Juustokakku

Skagen-Juustokakku

Skagen-Juustokakku? Miltä kuulostaa? Oletko sinäkin katkarapuvoileipien ystävä? Olen tehnyt tätä ihanaa suolaista juustokakkua jo pari kertaa, mutta en ollut kirjannut ohjetta ylös tai ottanut kuvia. Nyt kuvaamiseen tuli hyvä mahdollisuus kaupallisen pääsiäiskattauksen yhteydessä.

Skagen-juustokakku sopii loistavasti pääsiäispöytään. Tätä kakkua voisi tarjota alkuruokana tai kahvipöydässä, josta löytyy niin suolaista kuin makeaakin. Minusta skagen-juustokakku on mitä ihanin iltapalakin. Oli muuten parasta kun tätä oli jääkaapissa viime viikolla, saatoin käydä leikkaamassa pienen palan itselleni parina iltana.

Oikeastaan tämä kakku sopii aika moneen hetkeen. Taisimme herkutella tällä viime kesänä joissain kesäjuhlissakin. Ja kakku ilahdutti myös vieraita. Ohje on helppo, etkä tarvitse liivatteita tai muita hyydyttäjiä. Pohjan tein saaristolaisleivästä ja siitä tuli ihana. Mennäänkö jo ohjeeseen?

Skagen-Juustokakku

Skagen-Juustokakku

noin 8 hlö

Pohja

  • 200 g saaristolaisleipää muruna
  • 50 g voita
  1. Murenna leipä pieneksi käsin.
  2. Sulata voi ja yhdistä leipämuruun.
  3. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  4. Painele pohja vuokaan.

Vinkki! Halutessasi laita vuoan reunoille reunakalvo tai leivinpaperi, jotta kakun reunoista tulee siistit.

Täyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 3 rkl majoneesia
  • noin 200 g katkarapuja
  • 2-3 rkl mätiä tai caviartia
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl sitruunankuorta
  • suolaa ja mustapippuria
  1. Notkista tuorejuusto vatkaamalla nopeasti.
  2. Lisää ranskankerma ja majoneesi käännellen seokseen.
  3. Valuta katkaraput hyvin ja lisää sekaan.
  4. Mittaa päälle mäti, tilli, sitruunan mehu ja kuori.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Kaada massa vuokaan pohjan päälle ja hyydytä pari tuntia jääkaapissa.

Koristelu

  • mätiä
  • katkarapuja
  • punasipulia pieneksi leikattuna
  • tilliä
  • syötäviä kukkia
  1. Irrrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.
  2. Asettele koristeet kakun reunoille.
Skagen-Juustokakku

*Postauksen kuvat otettu yhteistyössä Aarikka kanssa

Ihanaa pääsiäisen suunnittelua!

/Anni


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *