Sitruuna-mustikkakakku
Tämä kakku on leivottu jo aikoja sitten. Kuvat vain unohtuivat muistikortille ja sesonki meni ohi. Leivoin kakun Arabian kuvauksiin ”rekvisiitaksi”, mutta kakusta tuli niin herkullinen, että se jäi mieleeni. Nyt mustikkasesongin ollessa kuumana jaan teille ohjeen supermehevään sitruuna-mustikkakakkuun.
Kahvikakkutyyppinen taikina on helppo leipoa, se saa lisää mehevyyttä sitruunaisesta kostutuksesta joka lusikoidaan kakun päälle ennen tarjoilua. Päälle pursotettava kerma on koristelukikka. Tämä kakku on hyvää ihan sellaisenaan. Koita vaikka itse! Niin ihanaa.
Sitruuna-mustikakkakku
noin 10 hlö
Ohje
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 1 sitruunan kuoriraaste
- 0,5 dl sitruunamehua
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 dl ranskankermaa
- 1,5 dl mustikoita
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Voitele noin litran leipävuoka huolellisesti.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi (noin 4 min.)
- Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon koko ajan vatkaten.
- Raasta sekaan sitruunan kuori. Purista mehu ja jätä sivuun.
- Sekoita keskenään jauhot ja sooda.
- Lisää osissa voi-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja ranskankermaa.
- Lisää lopuksi sitruunan mehu ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Lisää (jäiset) mustikat viimeisenä taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikuilla. HUOM! Paistoaika on aina viitteellinen, koska uunien tehoissa on eroja.
- Nosta kakku jäähtymään ja jäähdytä hetki vuoassa (5 min), kippaa kakku jäähdytysritilälle ja jäähdytä kunnolla.
Kostutus
- 3 rkl sitruunamehua
- 1 rkl sokeria
- Lämmitä mehua ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri sulaa. Lusikoi kostuke kakun päälle.
Kuorrutus ja koristelu
- 1 dl vispikermaa
- (pensas)mustikoita
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota jäähtyneen kakun päälle.
- Viimeistele kakku mustikoilla. Tarjoile ja nauti!
Ihanaa viikon jatkoa!
/Anni
Lisää sitruunaisia reseptejä löydät täältä.
Hei, vaikuttaa herkulliselta myöhäiskesän kakulta! Voikohan tämän tehdä jo pari päivää ennen tarjoilua ja lisätä sitruunakostutuksen ja kuorrutteen tarjoilupäivänä? Säilyykö huoneenlämmössä suojattuna?
Kyllä säilyy 🙂 voit tehdä näin <3