Runebergin Vohvelit
Runebergin Vohvelit ilman lisättyä valkoista sokeria ♥ Osa keventää näin alkuvuodesta ja se voi olla aika hankalaa kun ympärillä pyörii torttuja ja pullaa. Laskiainen ja Runebergin päivä houkuttelevat poikkeamaan alkuvuonna keveämmältä polulta. Siitäkin syystä kehitin Runebergin torttujen ystäville (ja keventäjille) ohjeen, jolla voi herkutella surutta.
Perinteinen Runebergin torttu sai uuden muodon, nimittäin vohvelin muodon! Ai, että kun oli fantastisen hyvää vadelmien ja kuohkean kauravispin kanssa. Rapeissa Runebergin vohveleissa maistuu perinteisestä tortusta tutut maut: mantelijauhe, kardemumma, murennetut piparkakut. Halutessasi voit maustaa Runebergin vohvelitaikinan rommilla, punssilla tai karvasmantelilla. Jos kuitenkin suosit perinteistä versiota löydät aidot Runebergin tortut sekä ohjeen täältä.
Onhan näitä ollut, erilaisia versioita tästäkin perinneleivoksesta. Kokosin viime vuonna minun ja muiden Runebergin uudet ja perinteiset muodot tänne. Runebergin päivää vietetään huomenna 5.2. Meinaatko leipoa torttuja vai innostuitko vohveleista? Ainakin meillä syödään aamupalaksi näitä vohveleita ja jos niitä jää yli niin herkuttelen iltapäivällä vielä toisen satsin.
Runebergin Vohvelit
Noin 5-6 vohvelia
Ohje
- 2 kananmunaa
- 2 dl (kaura)maitoa
- 50 g voisulaa (tai maidoton margariini)
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhoja
- 0,5 dl keksimurua (jätä pois sokerittomasta versiosta)
- 0,5 dl kookossokeria (tai fariinisokeri)
- ripaus suolaa
- ripaus kardemummaa
- 2 tl Cointreuta (tai rommi/punssi) VALINNAINEN
- Sekoita keskenään kananmunat, maito ja voi. Voit vispata kevyesti seoksen.
- Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet.
- Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi nuolijalla.
- Mausta halutessasi cointreaulla, punssilla tai rommilla.
- Paista vohvelit vohveliraudalla rapeiksi.
Täytteet
- (kaura)vispiä
- vadelmahilloa
- vadelmia
- kakkutikkuja
- Vatkaa kauravispi kuohkeaksi ja nostele vohveleiden päälle hillon ja marjojen kanssa!
Pssst! Tee vadelmista sokeriton chia-hillo, jonka ohjeen löydät tästä.
MAIDOTON: Käytä ohjeessa kauratuotteita ja maidotonta margariinia.
Tällä viikolla on luvassa kaikkea kivaa!
Keskiviikkona on luvassa jotain aivan uutta täällä blogin puolella ja perjantaina paljastan jotain kirpeän suloista tulevaan kirjaan liittyen. Pysykäähän siis kuulolla.
Ihanaa viikkoa ja herkullista Runebergin päivää!
♥ Anni
Mahtava idea nämä runebergin vohvelit, pitääkin kokeilla vaikka huomenna aamiaiseksi! Itse päädyin tänä vuonna tekemään myös runebergin munkkeja, ne ei ehkä ihan niin hyvin heti aamulla toimi…
Mun oli ihan pakko mennä kurkkaamaan ne munkit 😀 Näytti tosi hyviltä NAM! <3
Suosittelen paistamaan vohvelit huomenna aamulla!