|

Raparperipiirakka pullataikinaan

Raparperipiirakka pullataikinaan

Parhaimmat piirakkaohjeet on äidiltä peritty. Tuunasin oman piirakkapalani, kesän ensimmäisestä raparperipiirakasta mummolassa, syreenin kukilla. Ne ovat nyt kukassa ja toivoisin kukinnan jatkuvan ikuisesti. Mikä tuoksu! Tiesithän jo, että syreenin kukat ovat syötäviä?

Jälleen kerran vilauttaessani tätä piirakkaa Instagramin puolella, äänestitte ohjeen puolesta. Tässä se tulee. Alkuperäinen ohje on löytynyt jostain lehdestä 80-luvulta. Äiti on säästänyt ohjeen reseptikansioonsa hieman tuunattuna. Täytyykin käydä selailemassa tuota kansiota pian itsekin. Sieltä voi löytyä vaikka mitä helmiä.

Tämä raparperipiirakka tehdään pullataikinaan. Ohjeesta tulee kokonainen pellillinen, joten piirakka ei lopu ihan heti kesken. Piirakan päälle tehdään ihana murukerros, jossa maistuu hennosti kookos. Kookoksen voit kuitenkin korvata vaikka kaurahiutaleilla, mutta rohkaisen kokeilemaan.

Mitä enemmän vaniljakastiketta, sitä parempi. Nam. Ihania raparperihetkiä sinulle!

Raparperipiirakka pullataikinaan

Raparperipiirakka pullataikinaan

1 pellillinen

Pullataikina

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita

Täyte

  • 1,5 litraa raparperin paloja
  • 0,5-1 dl sokeria

Pinnalle

  • 100 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kookoshiutaleita (voit korvata jauhoilla tai kaurahiutaleilla)

Tarjoiluun

  • vaniljakastiketta
  • syreenin kukkia
  1. Valmista pullataikina: lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää kardemumma, sokeri ja suola. Vaivaa joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi pehmeä huoneenlämpöinen voi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Taikinan pitäisi olla niin pehmeää ettei sitä voi kaulia vaan parhain on levittää se sormin painaen pellille. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
  2. Ripottele päälle raparperinpalat ja oman makusi mukaan sokeria.
  3. Valmista muruseos sulattamalla rasva. Lisää rasvan sekaan muut aineet ja sekoita murumaiseksi. Ripottele muruseos piirakan päälle.
  4. Paista piirakkaa 225 asteessa noin puoli tuntia.
  5. Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen ja syreenin kukkien kanssa. Nauti!
Raparperipiirakka pullataikinaan

Ihanaa uutta viikkoa!

/Anni


Lisää raparperiohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Heli sanoo:

    Varmasti on hyvää, mutta jotenkin vaniljakastike pullapohjan kanssa kuulostaa äkkiseltään hieman erikoiselta, tuleeko piirakasta löysähköä lötköä……?

    1. Samalla tavallahan jokainen pohja vettyy jos piirakka jätetään kastikkeeseen seisomaan 😀 Tämä piirakka syödään heti ja herkkua on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *