| |

Helppo Raparperimehu

Helppo Raparperimehu

Vielä yksi raparperiresepti ennen juhannusta, olkaa hyvät! Helppo Raparperimehu on pyörinyt pitkään mielessäni ja vihdoin ryhdyin tuumasta toimeen. Keittämiseen ja pullotukseen meni noin puoli tuntia. Aina välissä kävin pakkailemassa matkalaukkua. Lähdemme tänään illalla Pärnuun Viroon viettämään juhannusta ystäväviemme kanssa. Ahh tätä lomaa on odotettu ja sitä ei pilaa edes sade. Luvassa on rentoja vohveliaamiaisia, pitkiä illallisia ja miellyttäviä koko valoisan yön kestäviä keskusteluhetkiä!

Muutama sana ohjeesta. Minun raparperimehuni on kirpeää ja sisältää myös ”hedelmälihaa”. Raikkaan raparperimehun keittämiseen menee 15 minuuttia  ja toiset 15 minuuttia pilkkomiseen, jäähdytykseen ja pullotukseen. Jos et halua pullotaa hedelmälihaa, voit siivilöidä mehun huolellisemmin. Jos haluat makeampaa mehua, lisää sokerin määrää. Voit lisätä ohjeeseen myös muutaman mansikan! Nam.

Mikä olisikaan ihanampi kesäjuoma kuin helppo ja raikas vaaleanpunainen kotimaisista raparpereista keitetty mehu? Mausta mehu haluamallasi tavalla ja lisää sokeria oman makusi mukaan. Nautiskele hyvässä seurassa kesäauringosta tai sateesta nauttien!


Helppo Raparperimehu (1 litra)

  • 1 litra raparperia
  • 1 litra vettä
  • 1 dl sokeria (jos haluat makeampaa, laita enemmän)
  • ripaus kardemummaa
  1. Mittaa vesi kattilaan.
  2. Pilko raparperit sormenpään kokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan.
  3. Kiehauta vesi sekä raparperit kattilassa ja keitä vielä reilu 10 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi sokeri ja kardemumma – sekoita.
  5. Anna sokerin sulaa ja jäähdytä mehua hetki.
  6. Siivilöi mehu isoon kulhoon ja pullota sen jälkeen.
  7. Säilyy viileässä noin 3-5 päivää. Voit halutessa pakastaa mehua.

Vinkki! Kardemumman sijasta voit maustaa mehun myös kanelilla tai vaniljalla! Minun mehussa on ”hedelmälihaa”. Mehun ei tarvitse olla välttämättä ihan kirkasta. Jos haluat enemmän mehua, ota esille isompi kattila ja tuplaa resepti! 

Vinkki! Lisää muutama mansikka ohjeeseen! Mansikka tuo ihanaa makua raparperimehuun. 

Vinkki! Lisää ohjeeseen 1 rkl sitruunahappoa (joka pidentää säilyvyyttä) halutessasi.


Lisää juoma-reseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

27 Kommenttia

  1. Henma sanoo:

    Moikka, miten teet pullotuksen ? Miten huolehdit pullojen puhdistuksen? Esim. Lasi tai muovipullo.
    Haluaisin kokeilla tätä ohjetta, kun raparperia löytyt valtavasti. Ihana sivu ja monia reseptejäsi olen kokeillut. Mukavaa kesää 🙂

    1. Moi, pullotan itse aina huolellisesti pestyihin lasipulloihin. Hyvin on mehu säilynyt, mutta meillä se juodaan viikossa pois 🙂 myös muovipullot varmasti käyvät.

  2. Nina sanoo:

    Hei! Ajattelin kokeilla tätä reseptiä. Jos laittaa sitruunahappoa, niin miten pitkään mehua voi sitten säilyttää?

    1. Itse tehdyt mehut säilyvät sen 1-2 viikkoa jääkaapissa ja sitruunahappo parantaa säilyvyyttä, jos sokeria on maltillisesti. Pakastettuna mehu säilyy paremmin kun mukana on sitruunahappoa. Aistinvarainen arviointi tässäkin asiassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *